FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA VS. FCSB

Concursul organizat de LPF creează controverse în disputa FCSB - Steaua

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 22:11 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 22:18

Cu ocazia lansării recente a jocului FIFA 21, LPF organizează un concurs destinat tuturor fanilor echipelor din Liga 1, în care publică câte 6 întrebări referitoare la istoria câte unui club din Liga 1, care se regăsește în jocul produs de EA Sports. 

Postarea care se adresează suporterilor echipei FCSB a creat controverse în mediul online. Astăzi, 28 octombrie, LPF a publicat întrebările pentru fanii clubului FCSB: 

Concursul organizat de LPF creează controverse în disputa FCSB - Steaua
foto: facebook
  1. Care sunt cei doi jucători titulari în finala de la Sevilla a Cupei Campionilor Europeni din 1986, 2-0 la penalty-uri cu FC Barcelona, care au antrenat gruparea roş-albastră cel puţin 15 meciuri în campionatul României?
  2. Contra cărei echipe a marcat Ilie Dumitrescu primul gol în campionatul României în tricoul roş-albaştrilor bucureşteni?
  3. Câte titluri a câştigat Anghel Iordănescu ca antrenor şi câte ca jucător al roş-albaştrilor?
  4. În câte sezoane a strâns Helmut Duckadam prezenţe în tricoul grupării bucureştene?
  5. Care este singurul jucător străin din istoria roş-albaştrilor care a câştigat titlul de golgheter al Ligii 1 şi în ce ediţie?
  6. Care au fost antrenorii bucureştenilor în ediţia 2005/2006, la finalul căreia au câştigat titlul?

Întrebările fac referire și la perioada 1947-2003 din istoria Stelei, palmares care, în acest moment, aparține celor de la CSA Steaua București. 

Pe 5 iulie 2019, Tribunalul București i-a atribuit clubului Armatei palmaresul Stelei istorice, inclusiv Cupa Campionilor din 1986, care este cel mai important trofeu din istoria clubului roș-albastru. Decizia nu este definitivă și a fost atacată la recurs la Curtea de Apel de clubul lui Gigi Becali. 

2 milioane de euroeste valoarea lotului CSA Steaua, conform Transfermarkt

PALMARESUL CSA STEAUA: 

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1
  • 20 de Cupe ale României
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei 

PALMARES FCSB:

  • 5 titluri de campioană 
  • 2 Cupe ale României 
  • 2 Supercupe 
  • 2 Cupe ale Ligii 

Asociația Steliștilor 1947, care susține CSA Steaua, echipă aflată în Liga a 3-a, a reacționat după concursul postat de LPF și a oferit un comunicat prin care le cere conducătorilor Stelei să ia toate măsurile juridice împotriva celor implicați în acest proiect: „Deși există decizii judecătorești definitive conform cărora FC FCSB SA nu are nicio legătură cu Steaua București, atât LPF, cât și FRF, continuă să mențină confuzia în rândul suporterilor. Să nu vă gândiți că este o eroare de comunicare, este aceeași propagandă a unor oameni care refuză să accepte realitatea și justiția din România! Cât de profesionistă este Liga Profesionista de Fotbal LPF? Când cel de-al doilea om din conducere este finul lui Valeriu Argăseală, cunoscut pentru că a fost administrator la FCSB, între 2011 și 2013, dar și unul dintre avocații clublui din Berceni în procesul cu marca Steaua. Este aceeași ligă care s-a implicat direct în războiul dintre Fcsb și Steaua încercând la TAS blocarea promovării echipei. Sperăm, pe această cale, ca, în cel mai scurt timp, CSA Steaua București să ia toate măsurile juridice împotriva celor de la EA SPORTS FIFA, Liga Profesionista de Fotbal LPF și FCSB pentru reclama pe care o fac echipei din Berceni prin identificarea acesteia cu Steaua București.”

Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Citește și alte știri despre FCSB și CSA Steaua:

FCSB. Doi jucători revin sub comanda lui Toni Petrea chiar înaintea meciului cu Chindia Târgoviște

VIDEO + FOTO CSA Steaua, victorie umbrită de scandal! Daniel Oprița, în centrul evenimentelor: „Un copil de la ei ne-a înjurat, îmi cer scuze că am avut ieșirea asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (63)
luciann
luciann  •  30 Octombrie 2020, 15:10

Pentru cultura voastra fotbalistica, FCSB are 3 cupe ale Romaniei...

luciann
luciann  •  29 Octombrie 2020, 18:01

Alt articol de starnit anti-stelistii...

masinameaeata
masinameaeata  •  29 Octombrie 2020, 17:46
Postat de Traian Pavelescu pe 29 Octombrie 2020, 14:00

Un nou articol din serialul penibil al gsp: mințiți, mințiți, aiurati, escamotati, ca ceva tot rămâne! Vorbim despre o totala lipsa de logica, de rațiune, precum și de neamprostie, răutate, ura! 1. Cum sa mai accepți existenta cazarmilor sportive sovietoide in sportul românesc (caz unic in UE)? 2. In ce țara democratica, in afara de România, armata și poliția dețin cluburi sportive implicate in sportul de performanta? 3. Steaua a apărut in liga a I-a in 1947 și a rămas mereu acolo, fără intrerupere, cu mai multe denumiri, fiind însă aceeași echipa cu continuitate sportiva incontestabila. 4. Cum e posibil ca ziaristi și ziare care au comentat meciurile Stelei in semifinala de Cupa UEFA in 2006, sau marile meciuri cu Valencia, Villareal, Ajax, Chelsea, etc. sa afirme acum total irațional, ireal, halucinant, ca Steaua s-a oprit in 2003 deci nu mai exista când juca acele memorabile partide! Incredibil, iresponsabil, inacceptabil. 5.Cum e posibil ca un ziar de sport sa comita nelegiuirea de a acorda palmaresul sportiv din perioada 1947-2003, unei echipe apărute in 2017, de la 0, in curtea unei unități militare de trista amintire? Doar atât pt astăzi dar rămâne ridicolul absolut atins mereu de gsp, probabil sub amenințarea cenzurii absurde și a Cazarmii sinistre !

Ba, vezi ca ICCJ, cel mai inalt for al tarii, a stabilit Definitiv, ca fcsb(fa ce spune bekali), NU este Steaua Bucuresti. In multe tari europene si mult mai civilizate decat Romania, cluburi foste de stat, apartin in continuare statului.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează