FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU EXCLUSIV

Condescu către Ioaniţoaia: "Nu vom plăti, pierdem şi cu Dinamo!"

Marin Condescu
Marin Condescu

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 februarie 2011 22:07

Lumea fotbalului spune că răspunsul e la el. Că Marin Condescu are un blat misterios cu Oţelul şi că nu a plătit datoria la Dinamo tocmai ca să-i scoată campioni pe gălăţeni, în faţa cărora Pandurii vor pierde meciul de mîine cu 3-0, la masa verde.

Rezervat în declaraţii, Condescu a acceptat să discute pe larg pentru cititorii Gazetei. Interlocutorul lui este Ovidiu Ioaniţoaia. Condescu explică de ce n-a plătit şi supralicitează: "Nici nu vom plăti!". Pentru că nu-i lasă DNA, zice el, în timp ce Liga şi FRF i-ar obliga să comită o ilegalitate cerîndu-le o datorie pe care justiţia n-o recunoaşte.

În această situaţie, Pandurii vor fi excluşi din campionat, se vor duce două divizii mai jos, rezultatele înregistrate pe teren vor rămîne intacte, iar meciurile din retur vor căpăta scorul 0-3.

- Domnule Marin Condescu, sînteţi înţeleşi cu Oţelul?
- Nu e o prostie, e una fără margini.
- De ce?
- Pentru că, şi dacă am fi vrut, tot n-am fi putut plăti. Şi nici nu putem.
- Asta înseamnă că vă aşteaptă retrogradarea!
- Vom mai vedea, dar nu-i exclus, atîta vreme cît Federaţia şi Liga sînt împotriva noastră şi ignoră, ba şi sfidează, hotărîrile judecătoreşti care ne sînt favorabile în plan civil şi sportiv.
- Concret, de ce nu puteţi plăti?
- Pentru că i-am achitat deja lui Dinamo în cazul Ilie Iordache circa 700.000 de euro, incluzînd şi TVA-ul. Un control al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj a constatat, în 17 septembrie 2010 că, avînd hotărîrile amintite, nu trebuia să plătim nici un ban. În consecinţă, DNA ne-a întocmit dosar şi, implicit, ne-a interzis să mai facem plata de 500.000 de euro, iarăşi cu TVA, pretinsă de Ligă în numele lui Dinamo.
- Pe ce bază v-a oprit DNA?
- Constatînd ceea ce orice om de bună-credinţă poate constata: că mai întîi Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor, apoi Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova ne-au dat dreptate prin hotărîri definitive şi irevocabile în raport cu decizia Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, cea care decisese că sîntem datori faţă de Dinamo.

Interviul pe larg în ediţia tipărită de vineri a Gazetei Sporturilor, acolo unde Condescu spune cine este omul din Federaţie care a fost implicat în acest caz!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
tardelli
tardelli  •  25 Februarie 2011, 14:58

Daca o echipa pierde un meci cu 3-0 din cauza lipsei de bani,atunci sa piarada toate meciuriel din retur cu 3-0 ,pt a fi echitabil pt toate echipele. nu au bani, sa iasa afara din joc ACUM

yoomanga
yoomanga  •  25 Februarie 2011, 10:49

tipic romanesc

idi53
idi53  •  25 Februarie 2011, 10:13

Dupa ce ati mituit pe cei de la tribunalul Gorj credeti ca va mai merge cu TAS-ul? Cred ca nu! Asa ca LA REVEDERE !NU MERITATI IN LIGA1 mai ales ca stiti cum ati ramas in ultimii ani!S-a terminat cu mineriada!AFARA CU VOI!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează