FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Condiţiile lui Giovanni: Aduce olteni, dar pe bani!

Bărboianu (stînga) şi Firţulescu ar putea ajunge colegi, la Dinamo
Bărboianu (stînga) şi Firţulescu ar putea ajunge colegi, la Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 31 iulie 2011 09:53

Ioan Becali poate să aducă în Ştefan cel Mare orice jucător al Universităţii Craiova, însă pune condiţii: un comision pentru firma lui, fotbaliştii plătiţi consistent şi Alexe să fie transferat după cupele europene.

Dinamo mai poate aduce un val de jucători din Bănie, profitînd astfel de dezafilierea Universităţii Craiova. Dar nu pe bani puţini, aşa cum ar dori cei din Ştefan cel Mare. Ioan Becali îi reprezintă pe aproape toţi fotbaliştii deveniţi liberi în aceste zile şi ar putea orienta pe cîţiva dintre ei către clubul al cărui suporter s-a declarat, însă impresarul pune şi condiţii. Astfel, pentru ca Bărboianu şi Găman, urmaţi, poate, de Gugu, Firţulescu sau Gîngioveanu, unul dintre cei doi jucători de bandă stîngă, să îmbrace tricoul alb-roşu, este nevoie ca acţionarii să scoată bani serioşi din buzunare, lucru care nu e la modă în Ştefan cel Mare.

Condiţiile ar fi următoarele:
1) Firma lui Becali să obţină comisioane din fiecare fotbalist transferat. Şefii dinamovişti au precizat că agentul ar fi solicitat 500.000 de euro numai din aducerea lui Bărboianu, lucru neacceptat şi considerat prohibitiv de către "cîini". Roş-albii nu sînt dispuşi însă la investiţii majore, fiind de părere că încă se mai pot acoperi cu tineri din pepiniera proprie.

2) Fotbaliştii în cauză să aibă contracte pe bani buni. "Nu mai merge să-i duci pe oameni cu vorba, ei se duc acolo unde iau 5.000 de euro pe lună, poate mai mult. Vor să fie plătiţi la timp, eu nu mai pot să-mi pun obrazul pentru un club sau altul", declara zilele trecute Becali la GSP TV. Şi atrăgea atenţia acţionarilor dinamovişti că nu şi-au onorat promisiunile financiare faţă de Găman şi Bărboianu, cărora le mai au de achitat încă 45.000 de euro restanţi.

3) Marius Alexe să poată pleca în străinătate, fie şi la Cesena, împrumut, pentru 600.000 de euro pe un sezon. Ioan Becali este cel care conduce negocierile pentru mijlocaşul stînga de 21 de ani, iar acesta ar vrea să meargă în Serie A, sperînd la un boom în carieră. Tocmai de aceea jucătorul trage speranţă că Becali îi va forţa pe acţionari să-i dea drumul, chiar la echipa "căluţilor de mare", după ce Dinamo îşi termină aventura europeană. Dacă bucureştenii sînt eliminaţi la Varazdin, Alexe pleacă. Probabil şi Torje va lua drumul străinătăţii, însă bănăţeanul are un alt impresar, Cristea Opria, dar care şi el poate colabora cu Ioan Becali la un transfer extern.

Rubio şi Molinero au ajuns la amatori
Dinamo a încorporat în lot doi spanioli în ultimele două sezoane. Ambii fundaşi dreapta. Este vorba despre Francisco Molinero, 26 de ani, şi Oscar Rubio, 27 de ani, care au revenit în patria lor şi au trecut la amatorism pentru a fi angajaţi la noile lor cluburi. Primul a ajuns la Huesca, în liga secundă, încă de anul trecut, al doilea este de cîteva săptămîni la Alaves, în liga a treia. "Ni s-a spus că au fost înregistraţi ca jucători amatori pentru a-şi putea găsi contracte ca să cîştige şi ei ceva. Iar la noi erau bine plătiţi, pînă la 10.000 de euro pe lună", au spus şefii.

Pulhac, de luni, normal
Fundaşul stînga Cristi Pulhac revine la fotbal. După mai bine de-o lună în care a stat departe de antrenamente, din cauza unor probleme musculare, apărătorul revenit în iunie de la Alicante va putea să se antreneze de mîine normal. Nu intră în planurile pentru meciul de joi de la Varazdin, dar poate fi luat în calcule pentru campionat. Pulhac vrea să reintre în primul "11", sperînd că va fi observat pentru un nou transfer în străinătate.

Pregătiţi de ploaie
Dinamoviştii s-au interesat încă de vineri de starea probabilă a vremii la ora jocului de la Mediaş. "Am înţeles că va ploua, aşa că şi pregătirea a fost făcută luînd în calcul acest aspect. Oricum, nu ne-ar avantaja o vreme potrivnică", au opinat oficialii roş-albilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
petrusm
petrusm  •  20 Septembrie 2011, 22:55

SUNT DOUA CATEGORII DE OLTENI DESTEPTI SI DEMNI O CATEGORIE IAR ALTA CATEGORIE SARACI CU DUHUL SI UMILI ...CEI DE PE URMA AJUNG PRIMII LA DINAMO...CAT DE MULT TE SIMPATIZEAZA SUPORTERII . CRAIOVEI DON JIBANY .. TE POMENESC IN TOATE RUGACIUNILE LOR PENTRU SOARTA STIINTEI...HAI CRAIOVA ,CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI... PE BARBOIANU CHIAR TREBUIE SA IL TII LA DINAMO CA FACE PARTE DIN PEISAJ , LA FEL CA MOTI CARE A DEVENIT UN TIP BLAZAT , PLICTISIT ,APROAPE ADORMIT...A UITAT CUM ESTE SA AIBA ATITUDINE DE OLTEAN VERITABIL... MAI MULT E JUVETE ..

icstream
icstream  •  31 Iulie 2011, 21:34

I-a zis lu Mititelu' ca-i ia jucatorii gratis (de plangea ala la televizor) si s-a tinut de cuvant.Acum ii vinde pe bani. L-a facut cu shmenaru de Pitzurca, i-a facut suveica.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  31 Iulie 2011, 18:00

Uite de-aia a fost impuscat Ceausescu: pt. ca Romania sa devina raiul escrocilor si al tradatorilor. Ni s-a luat tot, tot ceea ce inseamna valoare si performanta, in schimb ni s-a permis sa ne bucuram de impinsul carucioarelor pe la hypermarketuri si sa ne balacim prin marile altora, cu ifose de burghezi de UE. Taranul ala, atunci cand a dorit sa avem fotbal, a facut ce a facut si am castigat CCE si ne-am abonat la turneele finale. Albanezii nu se puteau apropia de fotbalul romanesc decat prin iaurt sau hlizit la Hagi in deplasarile de afara. Acum mafiotii astia conduc fotbalul romanesc si rezultatele se vad: suntem ruinati! Vai de tarisoara noastra!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează