FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Conducătorii cluburilor din primele trei divizii s-au revoltat în CEx: "Arbitrii sînt prea protejaţi!"

Kyros Vassaras
Kyros Vassaras

Articol de - Publicat joi, 25 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 24 septembrie 2014 23:22

Gino Iorgulescu a fost unul dintre cei care au dat tonul criticilor la nivelul cavalerilor fluierului: şefului CCA, Kyros Vassaras, i s-a propus să analizeze arbitrii consideraţi "iertaţi des", precum Colţescu, Robert Dumitru şi Rădulescu.

Comitetul Executiv al FRF de ieri a fost exploziv. "O mare parte a celor prezenţi, inclusiv unii dintre reprezentanţii cluburilor din primele trei ligi, s-au revoltat cu privire la arbitrajele din acest start de campionat!", povestesc sursele Gazetei.

Cel mai vocal şi unul dintre iniţiatori a fost chiar preşedintele LPF şi prim-vicele FRF, Gino Iorgulescu. "Sînt mult prea protejaţi raportat la cîte greşeli comit, trebuie să stopăm cumva această tendinţă!", ar fi sunat reclamaţia făcută de membrii CEx.

Lista de reevaluări
Deşi nu s-au rostit nume cu trimitere directă, preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, i s-a propus să analizeze trei arbitri din lotul Ligii 1: Sebastian Colţescu, Robert Dumitru şi George Rădulescu. În plus, o altă plîngere a venit din partea oficialilor care reprezintă liga secundă.

"Nu e normal ca arbitrii pedepsiţi pentru evoluţii slabe în prima ligă să fie retrogradaţi în «B». Vin la partidă frustraţi, aroganţi, sfîrşesc prin a repeta erorile pentru care au fost trimişi în divizia imediat inferioară!", au punctat aceştia.

Poziţia preşedintelui: "Aşteptaţi"
Care a fost reacţia lui Kyros Vassaras? Grecul care conduce arbitrajul nostru a cerut timp pentru ca primele diferenţe să fie vizibile.

"În general, aceste probleme sînt moştenite de la precedenţii preşedinţi ai CCA. Putem face o primă evaluare doar după încă o perioadă, în care să putem modifica regulile nefericite. Oricum, iarna va fi un prim moment de reevaluări", ar fi sunat menţiunea lui Vassaras.

Acesta este preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor de la începutul lunii iulie, fiind prezentat oficial în august.

"Nu vreţi «adiţionali», nu trebuie spray" ;)
O altă problemă ridicată de oficialii din primele trei ligi a fost cea a folosirii spray-ului de către "centrali". Răspunsul a fost mai mult ironic: "Dacă aţi considerat că arbitrii adiţionali erau prea scumpi, cred că nu ar trebui nici spray-uri, nu?".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
americanu197
americanu197  •  25 Septembrie 2014, 11:16

asta e aici doar sa ne ia banii si sa frece menta

level26loading
level26loading  •  25 Septembrie 2014, 10:55
Postat de rastaman85 pe 25 Septembrie 2014, 10:53

Si atunci ne intrebam retoric, oare am luat decizia cea mai inteleapta, cu numirea dansului in fruntea arbitrajului romanesc? Eu sper sa ma insel si timpul sa ne demonstreze contrariul, insa gena si pornirile balcanice, ma tem, ca isi vor spune cuvantul ulterior! Sa auzim de bine!

Acum 2 zile, Cornel Dinu arata cu degetul: ” Burleanu este ofiter acoperit”.

rastaman85
rastaman85  •  25 Septembrie 2014, 10:53
Postat de rastaman85 pe 25 Septembrie 2014, 10:50

Domnule, dintre toti fostii arbitri internationali cum de am ales in fruntea arbitrajului un grec?! Si sa nu-mi spuna nimeni ca l-am ales pe dl. Vassaras (si el a acceptat) din considerente financiare, ca doar nu a venit pe un salariu derizoriu. Deci, daca dam la o parte premisa cum ca ar fi fost, vezi Doamne mai ieftin, atunci ne intrebam, oare nu am fi putut convinge un fost arbitru german, olandez, danez, austriac, etc.? Nu de alta dar, parca e mult mai credibil un om din acest spatiu vest European, nu-i asa, decat un personaj din Peninsula Balcanica? Sa ne reaminim cat de serios si-a luat dl. Vassaras in primire noua functie? Printr-un concediu bine meritat...

Si atunci ne intrebam retoric, oare am luat decizia cea mai inteleapta, cu numirea dansului in fruntea arbitrajului romanesc? Eu sper sa ma insel si timpul sa ne demonstreze contrariul, insa gena si pornirile balcanice, ma tem, ca isi vor spune cuvantul ulterior! Sa auzim de bine!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează