FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ionuț Chirilă ar fi putut deveni antrenorul lui Dinamo: „A vrut să vină alături de 10 jucători. El a început să aibă mania persecuției”

Ionuț Chirilă
Ionuț Chirilă

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 11:50 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 12:47

Constantin Anghelache (77 de ani), fost președinte la Dinamo, a dezvăluit că Ionuț Chirilă (57 de ani), fost antrenor la juniorii clubului din „Ștefan cel Mare”, a fost dorit pe banca tehnică a echipei pe vremea când patron era Ionuț Negoiță, dar cele două părți nu au ajuns la o înțelegere. 

Ionuț Chirilă, despre care GSP a scris joi că dă târcoale la Dinamo, în speranța că va deveni noul antrenor al echipei în cazul în care Ovidiu Burcă (43 de ani) va fi demis, ar fi putut deveni antrenorul „câinilor roșii” în perioada în care Ionuț Negoiță era patronul clubului. 

Declarațiile lui Alex Băluță l-au șocat pe Silviu Tudor Samuilă: „Cum sună asta?”
PETROLUL - FCSB 2-2
Declarațiile lui Alex Băluță l-au șocat pe Silviu Tudor Samuilă: „Cum sună asta?”

Chirilă a declarat în mai multe rânduri că-și dorește să aibă și el o șansă să antreneze prima echipă a lui Dinamo, în condițiile în care se laudă cu o generație de juniori de excepție a „câinilor”, în partea a doua a anilor ”90, o generație din care au făcut parte, printre alții, Cătălin Hîldan, Florentin Petre, Mihai Tararache, Cezar Dinu, Cornel Dobre și Laurențiu Lică.

„Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?”, spunea Chirilă, în septembrie, pentru iAMSport. 

Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo: „Ionuț Chirilă a început să aibă mania persecuției”

Cu toate astea, Constantin Anghelache, fost oficial la Dinamo, a precizat că Ionuț Chirilă ar fi putut prelua banca alb-roșilor, dar „mutarea” a picat pentru că antrenorul a vrut să vină alături de 10 jucători, pentru care Chirilă garanta. 

„Îl cunosc foarte bine pe Ionuț Chirilă și vă pot spune că ne-am aflat în relații bune. Amândoi mergeam în Istanbul să îl susținem pe Mircea Lucescu, atunci când antrena pe Galatasaray sau pe Beșiktaș, dar între timp Ionuț s-a schimbat foarte mult și a început să vorbească tot felul de lucruri aiurea.

El a început să aibă mania persecuției. A început să creadă că toți oamenii au mereu ceva cu el, iar el din acest motiv el nu preia Dinamo și nu i se propune postul de antrenor principal la această echipă. 

Dar știți ce m-a surprins pe mine cel mai tare la Ionuț Chirilă? Faptul că a început să îl comenteze de rău chiar și pe cel de care spunea că i-a fost mentor, Mircea Lucescu”, a declarat Constantin Anghelache, potrivit Prosport

Constantin Anghelache, fost oficial la Dinamo: „Eu îl văd la orice oră ca soluție mai bună pe Ovidiu Burcă decât pe Ionuț Chirilă”

„Eu îl văd la orice oră ca soluție mai bună pentru Dinamo pe Ovidiu Burcă decât pe Ionuț Chirilă. 

Eu am un principiu al meu ca și fost conducător de fotbal. Pentru mine este foarte important să fi jucat fotbal la un nivel bun ca să ajungi și antrenor. Alții au alte principii și nu gândesc ca mine. Fiecare cu gândirea lui. 

Ionuț nu îndeplinea acest criteriu, dar cu toate acestea eu l-am dorit la Dinamo și am discutat cu el la mine în birou. Știți ce ne-a cerut? Să îi aducem vreo 10 jucători. Avea el de adus de pe la unii și alții tot felul de jucători și ne spunea verzi și uscate despre ei.

I-am zis clar că nu putem să îi îndeplinim această dorință, iar discuțiile s-au închis. Noi aveam politica noastră a clubului de la ora respectivă. 

Însă, Ionuț ar face mai bine să o lase mai ușor cu declarațiile astea ale lui tăioase din ultimii ani și cu faptul că nimeni nu l-a dorit vreodată la Dinamo

Însă. oare el a uitat totuși cum s-a făcut antrenor? A uitat unde a făcut armata? Vă spun eu: la Dinamo. Iar sistemul de la vremea aia l-a ajutat ulterior să se integreze la Dinamo și apoi el a intrat în circuitul sectorului juvenil.

 Nu îi ia nimeni din meritele pentru acea generație fantastică de tineri pe care el a făcut-o la Dinamo. O știe toată lumea, Petre, Hâldan, Tararache, etc, etc”, a mai afirmat Constantin Anghelache, conform sursei citate anterior. 

De-a lungul carierei de „principal”, Ionuț Chirilă le-a pregătit pe Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, CSMS Iași, ASA Târgu-Mureș și Academica Clinceni. 

VIDEO. Ionuț Chirilă, despre situația lui Dinamo: „Să le spunem oamenilor ce se întâmplă din punct de vedere tehnic”

Citește și: 

Planul lui Becali a eșuat! » Apoi, patronul FCSB a avut o reacție șocantă la TV

Adrian Mititelu a primit o lovitură de 11 milioane de euro » Victor Pițurcă, marele perdant

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
istet10
istet10  •  29 Octombrie 2023, 22:12
Postat de mattteo pe 29 Octombrie 2023, 14:36

Hai sa nu se mai insiste atat cu aceasta 'generatie Barcelona' cu Florentin Petre, Tararache, Laurentiu Lica, Hildan, ca nici unul nu intra in primii 23 all time ai lui Dinamo. Hildan a murit de tanar, poate ar fi fost, dar nu prea avea cum. Singurii de dupa 2000 care ar prinde echipa lui Dinamo all time sunt Mutu, Contra si Radu Stefan.

Cam asa este.

golombioschi
golombioschi  •  29 Octombrie 2023, 16:23

Dupa un bulling constant facut de toate personajele posibile si imposibile toti haterii de pe internet Ionut Chirila a devenit maniac, sufera de mania persecutiei, ca sa vezi surpriza, ce chestie domnule. Si apropo de domnul Anghelache,ce surpriza domnule, antrenorul sa-si aduca jucatori de-ai lui la echipa sa strice ploile impresarilor si ale celorlalti care roiesc in jurul unei echipe.

mattteo
mattteo  •  29 Octombrie 2023, 14:36

Hai sa nu se mai insiste atat cu aceasta 'generatie Barcelona' cu Florentin Petre, Tararache, Laurentiu Lica, Hildan, ca nici unul nu intra in primii 23 all time ai lui Dinamo. Hildan a murit de tanar, poate ar fi fost, dar nu prea avea cum. Singurii de dupa 2000 care ar prinde echipa lui Dinamo all time sunt Mutu, Contra si Radu Stefan.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează