FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - FCSB 2-1

Fostul arbitru crede că UTA nu ar fi trebuit să primească penalty-ul din care a egalat-o pe FCSB

Foto: Captură Digi Sport
Foto: Captură Digi Sport

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 07:23 / Actualizat marti, 29 august 2023 10:32

Fostul arbitru Constantin Zotta (60 de ani) spune că UTA Arad nu ar fi trebuit să primească penalty-ul din care a egalat în meciul cu FCSB, câștigat de arădeni cu 2-1, în etapa cu numărul 7 din Superliga. 

În minutul 17 al meciului de la Arad, UTA a primit o lovitură de pedeapsă pentru un presupus henț comis în interiorul careului de Alexandru Pantea, fundașul dreapta al celor de la FCSB. Penalty-ul a fost transformat fără probleme de către Andrej Fabry, care a egalat la unu. 

Constantin Zotta, fost arbitru în Liga 1, consideră că „Bătrâna Doamnă” nu ar fi trebuit să beneficieze de acest penalty. După ce a văzut mai multe reluări, fostul „central” a ajuns la concluzia că balonul nu îl lovește în mână pe Pantea, iar gazdele nu ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri 

Gigi Becali, acuzații grave și xenofobie imediat după UTA - FCSB: „Nu pot să mă bat cu doi frați! Îi mai cheamă și cum îi cheamă!”
UTA - FCSB 2-1
Gigi Becali, acuzații grave și xenofobie imediat după UTA - FCSB: „Nu pot să mă bat cu doi frați! Îi mai cheamă și cum îi cheamă!”

Constantin Zotta nu crede că UTA Arad ar fi trebuit să primească penalty-ul din care a egalat-o pe FCSB

„Arbitrul trebuie să vadă 100% că este henţ. Nu pot să spun după faza asta că mingea se duce direct în mână.

Eu nu pot să spun după faza asta că e un penalty clar, că mingea s-ar duce direct în mâna lui Pantea”, a precizat Constantin Zotta, conform Orange Sport. 

Penalty contestat de FCSB în meciul cu UTA

În minutul 13, Stahl a ajuns într-o poziție favorabilă, la 11 metri de poarta lui Târnovanu. Șutul mijlocașului arădean a fost blocat de Pantea. Inițial, arbitrul George Găman a lăsat jocul să meargă, în ciuda protestelor venite din tabăra gazdelor.

Fostul arbitru crede că UTA nu ar fi trebuit să primească penalty-ul din care a egalat-o pe FCSB
Foto: Captură Digi Sport

Atenționat de Szabolcs Kovacs, oficialul din camera VAR, Găman a mers să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. După o analiză de aproape două minute, a considerat că Pantea a oprit balonul cu mână. A dictat lovitură de la 11 metri și cartonaș galben pentru fundașul vicecampioanei.

Reluările nu lămuresc în totalitate faza. Mingea pare să lovească brațul lui Pantea, însă nu e clar dacă îl atinge și în piept înainte, caz în care penalty-ul nu ar fi trebuit acordat.

Citește și: 

Ce dialog ar fi purtat pe teren Florinel Coman cu arbitrul George Găman: „Asta mi-a spus! Săracul, a mai fost suspendat...”

Becali și-a certat antrenorii în direct și a anunțat un nou transfer: „Mi-au zis: «Cum să joci fotbal cu Cordea?». L-am vândut din cauza lor și acum trebuie să iau pe altcineva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mircea_cjn
mircea_cjn  •  30 August 2023, 08:44

Arbitrul Zotta... Dați-mi un exemplu când acest Zotta nu are poziție pro FCSB. Un singur exemplu...

befree
befree  •  29 August 2023, 13:28

Sa spunem ca a fost un penalty dubios(cum echipa bercenara a primit chiar in meciul cu CFR), dar fcsb, ca o superechipa care nu mai are adversare in România, trebuia sa joace fotbal si sa castige, nu sa planga pe teren, sa primeasca 2 cartonase rosii si la final sa urle ca sunt pedepsiti de serviciile secrete, Kovacsi, extraterestri, bla bla bla...

befree
befree  •  29 August 2023, 13:22
Postat de securinamo89 pe 29 August 2023, 12:45

***.Pierdere de timp sa te uiți la un campionat decis de servicii.Bafta Israel,forța Erevan

Userul tau arata cat esti de prost.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează