FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Continuă "circul" la Iași! Sabo, răspuns de 7 pagini la solicitarea de încheiere a contractului de asociere

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2018 20:50

Horia Sabo nu se dă plecat de la Poli Iași. La solicitarea Comitetului Director (CD), de reziliere pe cale amiabilă a contractului de asociere încheiat pe 8 iunie, susținută și de primarul Mihai Chirica, omul de afaceri din Baia Mare a replicat în această seară cu un "nu".

El consideră că și-a respectat până acum "obiectivele asumate, atât în plan sportiv, cât și financiar".

În 7 pagini, Sabo a răspuns, punct cu punct, fiecărui reproș adus de CD. "De asemenea, am atras atenția că imixtiunile primarului Chirica reprezintă o încălcare gravă a atribuțiunilor sale, dânsul nefiind asociat în acest contract de drept privat", a punctat finanțatorul lui Poli, care la club deține funcția de director general.

Afaceristul băimărean a ținut din nou să precizeze că "am venit la Iași să fac un business și am prognozat un câștig din acest business, pe 5 ani. Până acum n-au fost disfuncționalități, dar s-ar putea ajunge la așa ceva în scurt timp.

Comitetul Director, prin președintele executiv Adrian Ambrosie, a început să-mi refuze listele de plăți pe care le-am trimis, deși banii există". Ambrosie n-a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere. 

CE A SPUS LUNI PRIMARUL CHIRICA

"Nu este posibil să te dai investitor şi tu personal, ca asociat al clubului, să plăteşti mai puţin decât am plătit noi, Primăria, pentru Centrul de Copii şi Juniori. Şi noi am dat vreo 521.000 de lei. Am alocat această sumă pentru anul în curs"

"Banii aceştia reprezintă o contribuţie minoră pe lângă bugetul total al clubului, de peste 7,1 milioane de lei, pe acest început de campionat, în condiţiile în care aşa-zisul investitor nu a avut o contribuţie nici până în 5 la sută din valoarea bugetului"

"Calculând mai departe, din raportul primit de la firma de audit reiese ce sume a cheltuit echipa asociată cu clubul. Și a cheltuit aproape dublu decât contribuţia. Asta înseamnă că ei nu au adus, ci au scos bani de acolo şi nu este bine deloc pentru starea de sănătate a lui Poli"

"Eu nu judec nici auditorul, nici rezultatul auditului, pentru că auditorul nu judecă posibile operaţiuni financiare. A făcut-o pe bază de facturi, contracte, deconturi, chitanţe, înscrisuri. E foarte simplu"

"Pot să vină 700 de auditori, ei tot aceleaşi hârtii le verifică, tot aceleaşi tranzacţii financiare, tot aceleaşi intrări financiare în club sau ieşiri financiare. Sunt convins sută la sută că auditorul şi-a făcut treaba"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează