FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Continuă scandalul în cazul stadionului Dinamo » Se vrea mall pe locul arenei din Ştefan cel Mare?!

Articol de GSP - Publicat joi, 09 martie 2017 16:50

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, doar că există riscul de a fi exclus din listă, întrucât sunt probleme între CS Dinamo (n.r. al Ministerului de Interne) și AFC Dinamo București, al cărei deținător este Nicolae Badea.

Surse din lumea fotbalului susțin că ultimul va trebui să-și dea acordul pentru a se putea ajunge la modernizări, acuzând că se încearcă, încă, redistribuirea terenului aferent complexului pentru un mall în centrul Capitalei! Ideea este mai veche, doar că până acum nu s-a trecut la acțiune, întrucât cei de la Ministerul Afacerilor Interne, care deține baza și doar a dat spre închiriere terenul celor de la A FC Dinamo, au evitat să se implice și au tot amânat un răspuns concret.

S-a vorbit și de o implicare a lui Gabriel Popoviciu, un mogul al imobiliarelor, cel care o mare parte din terenurile din zona Băneasa. Popoviciu și Badea au avut diverse legături de afaceri, inclusiv în francizele Pizza Hut și KFC sau la fostul hotel Howard Johnson, actual Sheraton.

Cum a reacționat Becali

Gigi Becali a avut miercuri seară o reacție la TV Digi Sport în care a fost vehement, mai ales că el a avut diverse conflicte în trecut cu Popoviciu, în special pentru terenurile din zona Băneasa, cele pe care se întinde în prezent "Shopping City", printre altele.

"Eu spun cum se va termina. Deși îl cunosc pe Nicolae Badea, îl admir, îl stimez ca om, el trebuie să înțeleagă că nu mai merge așa cum a mers până acum 15-20 de ani, când ziceau că «Noi suntem urmașii comuniștilor și că noi facem niște contracte, că avem trafic de influență, ca să facem nu știu ce complexe comerciale, să câștigăm noi milioane de euro, că la Dinamo este o poziție extraordinară, cea mai bună poziție de teren, de suprafață de teren din capitală, și că noi am făcut un contract și acum țin eu de contractul ala». Băi, băiatule, nu mai merge contractul ăla! Dă-i foc și vezi-ți de treaba ta!", a spus Becali.

Comania Națională de Investiții a spus că nu poate interveni și nu se poate apuca de lucru, astfel că sunt șanse ca stadionul Dinamo să fie scos din proiectul pentru Euro 2020. "Va interveni DNA, care va analiza ce contract au făcut ei în 2002, pe timpul Guvernului Năstase. Atunci, când am preluat eu Steaua, în 2004, s-a dus cineva, nu dau nume, la secretarul general al Guvernului Năstase iar acesta l-a pândit pe Năstase la el acasă, câteva zile, și au anulat hotărârea de Guvern.  După ce plătisem datoriile vechii societăți, nocturna, banii pe la AVAB, datoria lor la Bancorex, ei au anulat hotărărea. Bine, nu mai puteau anula hotărârea, pentru că-și făcuse efectul. Adică, dacă nu iau comuniștii, să nu ia nimeni", a mai spus latifundiarul.

Șeful Stelei i-a mai transmis lui Nicolae Badea faptul că nu mai poate pune în practică planul său legat de imobiliare: "Nu poți tine tu Dinamo și tara românească în loc, să nu-i lași să construiască stadion nou pentru 2020. Nu le mai intră în cap că nu se mai poate? Că s-a schimbat România?".

"Solicitările adresate către CS Dinamo din partea autorităților competente pentru eliberarea stadionului de sarcinile contractuale au rămas până acum fără rezultat, ceea ce a împiedicat și împiedică CNI să parcursă procedurile necesare: evaluare, studiu de prefezabilitate, alegere soluție tehnică, studiu de fezabilitate, licitație pentru proiect și pentru execuție, demararea lucrărilor efective. În ciuda eforturilor FRF și ale actualei conduceri a clubului afiliat la FRF, prin domnul Ionuț Negoiță, care a dovedit prin implicare și transparență că își dorește rezolvarea situației, procesul este în continuare blocat"
Comunicat FRF

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
zecs93
zecs93  •  10 Martie 2017, 01:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creve
creve  •  09 Martie 2017, 22:18

Să intervină DNA. Dacă nu va fi modernizat stadionul, cineva va trebui să plătească pentru asta... Așa ceva nu se poate.

poli_4_ever
poli_4_ever  •  09 Martie 2017, 20:12

Ciudat mod de a face presa, marca gsp.ro... Tot ce zice oierul Becali si tot ce zice *** Mititelu e sfant pentru gsp. E si asta un mod de a manipula multimea. I-au manipulat cat au putut pe fanii Stelei vanzandu-le gogosile lui Gigi, pe prazari - transformandu-l pe Mititelu intr-un fel de Che Guevara care lupta pentru Universitatea Prazul - iar acum il *** pe pocait si ii starneste pe dinamovisti impotriva lui Badea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează