FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Contra a spus tot! Declarații spumoase ale antrenorului care i-a redat strălucirea lui Dinamo: de la planurile de viitor și situația jucătorilor de bază până la relația cu Ionuț Negoiță: "E timpul să băgăm mâna în buzunar"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 mai 2017 19:03

Cosmin Contra poate fi considerat omul anului la Dinamo. De la numirea sa din luna februarie, "Guriță" a evitat in-extremis participarea în play-out, s-a bătut la titlu până în ultima etapă și a cucerit Cupa Ligii, primul trofeu câștigat de "câini" după cinci ani de secetă. 

Într-un interviu eveniment acordat la TV Dolce Sport, tehnicianul a vorbit despre perioada petrecută până acum la Dinamo, despre așteptările pe care le are de la viitorul sezon, despre negocierile "la sânge" purtate cu Ionuț Negoiță și despre strategia cu care vrea s-o ducă pe Dinamo spre al 19-lea titlu din istorie. 

...despre cel mai dificil moment petrecut la Dinamo: "Egalul de la Craiova (2-2) a fost momentul cel mai greu de digerat de când am venit la Dinamo. Cu om în plus nu am reușit să gestionăm finalul de meci. A fost extrem de greu de digerat acel rezultat în săptămâna imediat următoare"

...despre lupta acerbă din play-off: "Eu mi-am dorit să câștig titlul, chiar dacă nu am declarat asta tocmai pentru a nu pune presiune pe jucători. Am jucat la victorie fiecare meci, mi-am dorit enorm acest lucru. Au fost trei luni extraordinare, echipa a jucat foarte bine. Dacă nu am fi fost egalați de Craiova, depindeam doar de noi în ultima etapă. 

După primele două egaluri din play-off, m-am gândit ce pot schimba. Am decis să joc cu Palici și Mahlangu în centru, în detrimentul lui Busuladzici. Am avut mai multă dinamică, mai multă mobilitate la mijlocul terenului. Rezultatele au început să apară, iar băieții au prins încredere"

...despre stilul său extrem de agresiv: "Acum sunt agitat, mă consum enorm în timpul meciurilor. Poate, cu timpul, voi deveni precum Ancelotti. Să stau calm la marginea terenului și să mestec gumă, indiferent de ce se întâmplă în teren. 

Motivația reprezintă una dintre principalele mele calități. Motivez jucătorii, încerc să le explic faptul că trebuie să abordeze fiecare meci la victorie, indiferent de adversar.  Am încercat să îi redau lui Dinamo spiritul care îi lipsea"

...despre relația cu Mutu: "El face tot posibilul să mă ajute. Din păcate, nu la el e decizia finală, ci la patronul echipei. Dar, până acum, Mutu m-a sprijinit enorm. Eu le-am explicat lui Mutu și lui Negoiță cum aș vrea să arate Dinamo în sezonul următor"

...despre relația cu patronul echipei: "În esență, Ionuț Negoiță este un om de afaceri, a fost puțin greu să negociez cu el. Totuși, este dispus să asculte și, dacă îl fac să înțeleagă anumite lucruri, Dinamo poate face performanță. Să lăsăm calculatorul la o parte și să băgăm mâna în buzunar. Oricum, indiferent de ce s-a întâmplat, Negoiță merită apreciat pentru faptul că a salvat Dinamo de faliment"

...despre lupta la titlu din sezonul viitor: "Depinde de cum ne vom mișca în perioada de mercato. E foarte important să încercăm să facem un lot echilibrat ca valoare, ca număr. Nu trebuie nici să dăm tinerii la o parte, dar, alături de jucători mai valoroși și de experiență, acești tineri pot crește. 

Am făcut o strategie, o listă de transferuri. Mi-am exprimat opinia cu privire la ce vreau să aduc, cu scopul de a îmbunătăți calitatea echipei. Am vorbit cu conducerea și despre jucătorii care urmează să plece, unii mai au contract, alții nu"

...despre situația jucătorilor ale căror contracte expiră în această vară: "Încercăm să-l păstrăm pe Dielna, e un jucător foarte interesant. Acum depinde și de el ce drum va alege. Am înaintat o ofertă de prelungire pentru Palici, să vedem ce va fi"

...despre situația lui Hanca, ofertat de mai multe echipe din Ligue 1: "Hanca nu mi s-a părut supărat. Din punctul meu de vedere, Sergiu Hanca are o clauză de 800.000, ceea ce înseamnă o clauză mică pentru un jucător de valoarea lui, care ne-a ajutat enorm"

...despre întoarcerile lui Lazăr și Anton: "Nu știu nimic de Lazăr încă. Cluburile negociază, eu îl vreau. Este un jucător bun, mi-l doresc.

Am vorbit cu președintele lui Getafe și mi-a zis că nu va activa clauza de cumpărare pentru Anton. Să vedem dacă va reveni la Dinamo, eu mi-l doresc, e un jucător foarte bun"

...despre situația complicată privind reconstrucția stadionului: "Mi-aș dori ca domnul Nicolae Badea și cei de la Ministerul de Interne să se înțeleagă. Fac un apel către toate părțile implicate să rezolve cât mai repede. Am ajunge rușinea lumii să dăm cu piciorul acestei ocazii. Indiferent de orgolii, dinamovismul trebuie să primeze. Toată lumea trebuie să dorească binele lui Dinamo și sper că vor ajunge cât de curând la un numitor comun".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
timm
timm  •  28 Mai 2017, 19:05
Postat de daweroirl pe 28 Mai 2017, 01:04

si tot astea trei daca nu faceau non combat cu voi ,unde ajungeati ma trepadusilor ,ei sunt pe 3 ,cu noroc ,ca i-am lasat noi in play off ,si tot au gura mare!:))

Ce inseamna sa fii gigist? Sa ti cu fcsb si sa te crezi stelist. Sa termini campionatul pe 2 si sa te crezi campion. Sa crezi ca daca ai o bricheta la tine poti castiga orice meci in deplasare. Sa pierzi 0-5 acasa si sa crezi ca e rezultat bun. Sa crezi orbeste orice spune infractorul gigi. Sa crezi ca la Cluj 1,7 milioane in valiza e foarte corect si gigi a facut puscarie POLITIC apoi .Sa fii mult mai supus decat Lutu. Sa nu intelegi deloc ROAFul.

timm
timm  •  28 Mai 2017, 14:28

Poate raspunde un gigist. de ce nu merge infractorul gigi la TAS?

timm
timm  •  28 Mai 2017, 10:23
Postat de Marian Andrei pe 28 Mai 2017, 09:13

Ba dacă nu era Ciobanu mureati de mult ganditiva că dacă Gigi nu baga bani fotbalul românesc murea de mult așa că 'catelusi nu pot face față în Europa

Ce bani a bagat? Are datorii de 37 de milioane +tva. De ce nu plateste datoriile? De ce nu plateste datoria la Brasov? De ce fcsb a castigat cu Galca, tot ce se putea, cu investitii minime, DOAR pentru ca gigi era in puscarie? Porecla e cancerul fotbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează