FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Contract pe doi ani şi jumătate » Portarul francez Fabien Farnolle va fi păstrat de Dinamo

Farnolle e cotat la 700.000 de euro de site-ul specializat transfermarkt.com // Foto: Raed Krishan
Farnolle e cotat la 700.000 de euro de site-ul specializat transfermarkt.com // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 12 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 11 februarie 2015 21:31

Goalkeeper-ul de 30 de ani vine din postura de jucător liber. El nu a mai evoluat nicăieri din vara lui 2014, cînd i s-a încheiat contractul cu Clermont Foot, din liga secundă franceză.

"Cîinii" vor începe returul cu trei portari: Traian Marc, Kristjan Naumovski şi Fabien Farnolle. Folosit un meci şi jumătate la turneul din Spania, goalkeeper-ul francez i-a convins pe şefii roş-albi, care i-au propus un contract pe doi ani şi jumătate.

De altfel, uriaşul de 1,96m a şi venit la Bucureşti, marţi seara, alături de întreg lotul dinamovist, la finalul stagiului de pregătire din Andaluzia. El urmează să efectueze vizita medicală şi să semneze actele, informaţie confirmată de managerul general al bucureştenilor, Daniel Stanciu.

Doar două partide în ultimele 9 luni
În vîrstă de 30 de ani, jucătorul născut la Bordeaux i-a impresionat pe "cîini" nu numai prin alură, ci şi prin cîteva intervenţii dificile în amicalele cu Elfsborg şi Paranaense. În plus, comunică mult cu colegii din apărare şi acoperă eficient cadrul superior al porţii. Are şi un defect, e deficitar la baloanele trimise la firul ierbii.

Va porni din postura de rezervă a lui Marc ţinînd cont şi de amănuntul că ultimul meci oficial disputat la fostul său club, Clermont Foot (L2 Franţa), a fost pe 9 mai 2014, 0-3 acasă cu Troyes! Şi apoi numai două jocuri de pregătire în poarta Beninului: 1-4 cu Tanzania (octombrie 2014) şi 1-6 cu Maroc (noiembrie 2014).

5 selecţii are Farnolle pentru "naţionala" Beninului, la care a fost convocat în virtutea originii locale a părinţilor săi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează