FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATERE / SONDAJ

Controversa după etapa a 3-a din play-off, cu Udrea și Răureanu » „Craiova se ocupă doar cu omorâtul caprelor din vecini?" vs „Este Mihai Rotaru un Nețoiu stelist?"

Articol de GSP - Publicat marti, 02 aprilie 2019 14:25

Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la TV Telekom Sport și TV Digi Sport, dezbat după ultima etapă de play-off marele semn de întrebare care s-a așezat în dreptul Craiovei.

Aproape ieșită complet din lupta pentru titlu, trupa din Bănie ar trebui să joace corect meciurile cu CFR și, implicit să o ajute, involuntar pe FCSB, sau ar trebui să nu-i permită clubului lui Becali să ia titlul?

Citește mai jos opiniile celor doi și votează în sondaj: cine are dreptate?

Dan Udrea: "Craiova, capra şi cratima"

Craiova e într-o postură delicată. Ce să facă şi cum să abordeze meciul cu CFR de duminică. Probabil că are sentimentul acela ciudat că dacă va încurca echipa campioană, mai degrabă îi face un serviciu FCSB-ului, decât să se apropie chiar ea de titlul de campioană.

De cînd a promovat, Craiova şi al ei patron şi-au făcut un titlu de glorie din ostilitatea cultivată la adresa clubului condus de Gigi Becali. Rotaru a simţit că strategia "să moară şi capra vecinului" prinde bine pentru sîngele fierbinte al oltenilor. Şi a omorât capra vecinului printr-un non-combat oribil acum 2 ani. Când a cedat fără luptă meciul cu Viitorul.

Poate proceda la fel şi acum. Şi, ca şi atunci, tot la adăpostul unui alibi subţire. Că, vezi Doamne, echipa are ca prioritate Cupa României.

Foarte probabil că Universitatea, această Universitatea, va face tot posibilul ca FCSB să nu ia titlul. Şi, aproape sigur, că nu-l va lua. Dar nu-l va lua, în cazul ăsta, nici Craiova. Şi, la fel de probabil, dacă nu cu siguranţă, răbdarea suporterului oltean nu va mai putea fi hrănită doar cu "înfometarea" caprei vecinului.

Va veni un moment pentru Craiova şi Mihai Rotaru cînd nu vor mai fi de ajuns astfel de bucurii platonice.

Va veni un moment în care suporterul oltean se va întreba dacă pasiunea şi orgoliul pentru fotbal şi pentru echipă merită doar satisfacţia de a omorî o capră de peste gard în locul unui titlu de campioană pe care Bănia nu l-a mai savurat de aproape 30 de ani!

Va veni un moment în care ADN-ul de oltean nu va mai putea fi ţinut în frâu doar cu acţiuni prin care Craiova direcţionează un titlu dintr-o parte în cealaltă.

Fiindcă dacă te tot obişnuieşti să te ocupi mai mult de capre, decât de fotbal, s-ar putea să ajungi să ai o problemă mare de tot. Mai ales că limba română e atât de frumoasă, iar Alexandru Philippide a atras atenţia: "Cratima este extrem de importantă. Între «am găsit o capră în trandafiri» şi «am găsit-o capră în trandafiri» este o diferenţă colosală".

Remus Răureanu: "Este Mihai Rotaru un Nețoiu stelist?"

E vară și suntem în 2002. Douăzeci de mii de olteni fierb pe "Central", așteaptă încă un motiv să sărbătorească. "De bucurie rar avurăm parte". Și rar, și în scenarii dintre cele mai ciudate. Oamenii au umplut stadionul, dar nu cu speranța că Știința va învinge. Mulțimea o înfrângere visează!

Tribunele fac galerie pentru oaspeții de la FC Național, care trebuie să câștige ca să devină campioni. Dacă nu ia Progresul punctele, se încoronează dușmanul Olteniei, Dinamo. Unul dintre dușmani. Craiova din tribune e cu "bancarii", Craiova de pe teren e a lui Gigi Nețoiu, luptă ca într-o finală și își învinge publicul și adversarul cu 2-1. Campioana e Dinamo.

Universitatea lui Nețoiu nu avea probleme legate de identitate, de nume, dar devenea dubioasă din cauza afilierii la "câinii roșii", ceva ce oltenii nu suportau.

Februarie 2012. Everton-City se termină 0-2 și suporterii albaștri sărbătoresc pe "Goodison" victoria oaspeților, aflați în concurență pentru titlu cu Liverpool. Mai bine un eșec acasă decât să se apropie rivala din oraș de redobândirea statutului de campioană, pe care nu l-a mai avut de 29 de ani.

A fost un blat meciul Everton-Manchester City? Erau blatiști craiovenii aflați pe stadion pe 1 iunie 2002? E moral să vrei să pierzi? Nu e! Dar ce faci dacă iei un punct sau trei și în felul ăsta trimiți un trofeu în vitrina unui adversar pe care suporterii tăi îl urăsc din toată istoria?

Noua Craiova va fi de două ori în dilemă. Duminică, la meciul de acasă cu CFR, și apoi în returul cu liderul. O vor face oltenii pe Steaua campioană? Pe Steaua, fiindcă dinamoviștii, rapidiștii și craiovenii râd de fecesebiști din cauza numelui și apoi se bucură când pierde echipa lui Becali!

Există, e drept, un scenariu în care Universitatea nouă ar mai avea șanse să devină campioană: ea să câștige încontinuu, Mihăilă să se transforme în Cristiano Ronaldo, dintr-un jucător de atac fără gol în prima ligă, și ceilalți să se mai și încurce între ei.

Realitatea e că echipa căreia justiția a refuzat să-i lipească istoria cu Balaci, cu Cămătaru și cu Cârțu va arbitra ultima parte a cursei din campionat. Fără marcă, ea a atras mai mulți fani decât ar fi crezut neutrii în 2013, la fondarea girată de FRF. Cum se va comporta mulțimea când Universitatea îi va fi trimis titlul de campion lui Becali? Este Mihai Rotaru un Nețoiu stelist?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (102)
suporterucv
suporterucv  •  06 Aprilie 2019, 14:56

FCSB sa bata pe CFR si sa nu mai astepte ajutor de nu stiu unde ...prea mult se behaie pe subiectul asta .

mosvasile
mosvasile  •  04 Aprilie 2019, 14:58

@Demolari Nici atunci-cand au castigat meciul cu fcsb-nu au "aratat determinare"toti jucatorii Craiovei!Cel putin Bancu si cu Mitrita,au fost invizibili,pitindu-se pe tusa!Atunci a stricat "regia" croatul Koljici,de curand venit si care nu stia "palmaresul" si... le-a trantit mucii-n fasole!Dar astfel de "accidente" nu se vor mai intampla,pentru ca cine a "umblat"- de atatea ori- cu "dolaari"la jucatorii echipelor adverse...va mai umbla si altadata!

mountytoma
mountytoma  •  04 Aprilie 2019, 11:01

Cu ajutor ba de la dinamo, ba de la rapid, ba de la craiova, uite-asa se strang titlurile pentru SRI Cluj! mi-e sila...

Vezi toate comentariile (102)
Comentează