FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER DINAMO

Copilul minune

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

La numai 18 ani, Gabriel Torje este văzut drept unul dintre cei mai talentaţi puşti şi este deja comparat cu simbolul lui Dinamo, Florentin Petre

- Gabi, te-ai pregătit timp de două săptămîni alături de Dinamo, te-ai acomodat?
- Mi-a fost greu la început, pînă mi-am intrat în pîine, cum se spune. Acum mi-e din ce în ce mai bine, băieţii m-au primit extraordinar de bine şi încep să mă acomodez. Pînă la începutul campionatului mă voi integra cu siguranţă şi în sistemul de joc al echipei.


- Ai mai fost dorit de Dinamo şi în vară, dar ai declinat oferta. De ce?


"Familia a decis transferul meu!"

- Am refuzat Dinamo pentru că eram prea tînăr. La 16-17 ani joci din entuziasm, o dată ce creşti în vîrstă te gîndeşti la ce e bine pentru tine. Acum, cu mai multă experienţă decît la debut, e cu totul altfel şi te simţi altfel în teren. Atunci eram prea fraged să plec de lîngă familie, de aceea nu am acceptat să plec din Timişoara.


- Te-ai sfătuit cu întreaga familie referitor la trecerea ta la Dinamo? Îi vei aduce şi pe ei la Bucureşti?
- Voi sta cu tata pentru început, aşa consider că e mai bine, să vină cu mine. Nu m-am grăbit în privinţa transferului, nu m-am impacientat, m-am gîndit bine, am discutat cu familia şi am făcut tot ce e mai bine pentru cariera mea de sportiv. Întreaga familie a decis acest transfer. Dacă mi s-a spus că e mai bine pentru mine, eu am ascultat de ei oricînd şi aşa voi face tot timpul, pentru că familia îmi vrea doar binele.


"Eu sînt Torje, Messi e Messi!"
- Eşti comparat cu starul Barcelonei, Lionel Messi, crezi că se pune presiune pe tine?
- Cei de la Timişoara mi-au zis aşa, după ce am declarat că-mi place jocul argentinianului. Îmi place stilul latin, cu spaţii mai mari şi libertate de mişcare, acolo e fotbalul spectaculos. Dar eu rămîn Torje şi atît, el e Messi. Am avut antrenori care făceau antrenamente tactice special pentru mine şi mi-au spus că am crescut în eficacitate în teren şi în joc. Nu am un post favorit, îmi place să fiu în teren, nu mai contează unde, stînga, dreapta, faţă, spate.


- La Dinamo eşti comparat cu Florentin Petre...

- Florentin Petre este mai mult decît un simbol pentru Dinamo, el a crescut aici şi şi-a dedicat aproape întreaga carieră pentru culorile alb-roşii, aşa că este foarte greu de egalat.


- Care e obiectivul tău în 2008?
- Să joc în grupele Champions League cu Dinamo, acolo atinge un fotbalist punctul maxim, mai sus de atît mai sînt doar participările la un campionat european sau mondial.



"Torje e un băiat tînăr, care promite mult şi sper să se integreze cît mai bine la echipă. Pe Gabi l-am adus la Dinamo ca să fie titular"

Cornel Ţălnar

150.000 de euro pe sezon cîştigă Torje în Ştefan cel Mare, fiind printre cei mai bine plătiţi jucători ai "cîinilor"

Duşmanul alcoolului
Bogdan Lobonţ şi-a făcut ziua în cantonament, în Cipru, şi-a invitat colegii la un pahar de vin roşu. Gabriel, în vîrstă de 18 ani şi două luni, a băut doar băuturi non- alcoolice. "Hai, mă, că eşti băiat mare, ia şi tu un pahar să dai noroc cu Lobby!", l-au somat colegii. Chiar şi Cornel Dinu i-a transmis tînărului că i se permite să bea un pahar de vin la o astfel de sărbătoare, dar replica puştiului a sosit prompt: "Mister, o să am timp destul să beau şpriţuri după 35 de ani!".

Recomandat de selecţioneri
Cînd s-au hotărît să investească două milioane de euro în transferul lui Torje de la Timişoara, acţionarii dinamovişti s-au interesat totuşi, în prelabil, şi la Victor Piţurcă şi Emil Săndoi despre calităţile mijlocaşului dreapta şi dacă afacerea este rentabilă. Selecţionerii primelor două echipe reprezentative ale României au dat vot de încredere pentru Gabi, recomandîndu-le "cîinilor" să urgenteze realizarea tranzacţiei. Torje ar urma să facă parte şi din lotul "tricolorilor" pentru Euro 2008.

"Vezi să nu te strice Capitala!"
Imediat după ce au semnat actele cu mijlocaşul, Cristi Borcea şi Vasile Turcu au destupat o sticlă de şampanie Dom Perignon, aşa cum funcţionează una dintre superstiţiile şefilor din Ştefan cel Mare. Torje doar a dat noroc cu oficialii şi şi-a înmuiat buzele în băutură. "Ai grijă, să nu te strice Bucureştiul, ar fi păcat pentru cariera ta!", l-au atenţionat dinamoviştii la un moment dat. "Eu am o familie, am o carieră întreagă în faţă, nu mă interesează cluburile de noapte şi tentaţiile ce mi-ar periclita viaţa de fotbalist", a răspuns puştiul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
 •  04 Februarie 2008, 02:50

Mama,ce oftica aveti in ficat!!! Voi sunteti praf si fara sa fi venit la Bucuresti!

 •  04 Februarie 2008, 01:26

lasati-ma cu torje asta k acuma k o dat de bucuresti o sa fie terminat...mai vedeam la televizor k mamasa zicea k la ora 10 era in casa...ma apuca rasu...cand ele duminik de duminik era la lepa brena...eu is urez bafta

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close