LIGA 1  ·  RAPID

Copos e chinuit de clauze-capcană! » Herea şi Grigorie sînt noii Eugen Baciu şi periclitează situaţia Giuleştiului

Transferul lui Herea i-a costat pe giuleşteni un milion de euro
Transferul lui Herea i-a costat pe giuleşteni un milion de euro

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 septembrie 2012 22:07

Progresul îşi prelungeşte existenţa artificial aşteptînd o jumătate de milion de euro de la Rapid. Dinamo vrea să profite şi ea.

Steaua nu e singura care s-a păcălit cu o clauză sinucigaşă, precum cea din "cazul Eugen Baciu", Rapid se află într-o situaţie similară. Bacăul aşteaptă peste un milion de euro de la Becali după ce a cîştigat un proces la TAS, în vreme ce giuleştenii au prelungit, pentru moment, deznodămîntul în cazurile în care sînt ei implicaţi.

Un milion de euro în 3 ani!
Cea mai spectaculoasă situaţie e a lui Herea. Ovidiu a fost achiziţionat de Rapid în 2007, de la Progresul, şi "bancarii" au reuşit să impună o condiţie favorabilă lor: în momentul în care mijlocaşul părăseşte Grantul, indiferent de motivul pentru care se produce despărţirea, adică transfer sau epuizarea contractului, giuleştenii au de achitat 500.000 de euro. Şi dacă jucătorul se retrage din fotbal, Copos tot trebuie să dea banii!

Progresul era în Liga 1 cînd s-au semnat actele, între timp a ajuns în al patrulea eşalon şi îşi continuă existenţa la limita supravieţuirii în aşteptarea banilor pe Herea. Avocatul Bogdan Tohăneanu susţine clubul. "Bancarii" au fost aproape să capete jumătatea de milion în iarna trecută, cînd Ovidiu şi-a prelungit in extremis acordul cu vişiniii.

Negocierile au fost perfecte pentru fotbalist. Ştiind de clauza din actul de transfer, Herea a cerut o sumă uriaşă pentru nivelul din România, un milion de euro pe trei ani, iar solicitarea i-a fost acceptată!

"Cîinii" iau bani pe Grigorie
"Cazul Herea" nu e unic la Rapid. Giuleştenii au mai realizat un transfer asemănător. E vorba despre Ştefan Grigorie, pe care l-au luat de la Timişoara şi au acceptat aceeaşi clauză ca la Herea, adică să achite 500.000 de euro în momentul în care fotbalistul părăseşte Grantul. Între timp, Timişoara i-a cedat creanţa lui Dinamo, ca parte din tranzacţionarea lui Torje, şi "cîinii" sînt cei care deţin acum dreptul de a lua bani de pe urma lui Grigorie.

"Fane" a profitat şi el de situaţie: în vara asta îi expirase angajamentul cu giuleştenii şi Copos ar fi trebuit s-o despăgubească pe Dinamo dacă l-ar fi pierdut. Ca şi Herea, Grigorie a fost recompensat ca să nu plece. A primit dublarea salariului lunar, de la 10.000 de euro pe lună la 20.000 de euro!

23 de goluri a marcat Herea în ultimele două sezoane din Liga 1, exceptîndu-l pe cel aflat în desfăşurare. E cotat pe transfermarkt.de la 1,8 milioane de euro, iar Grigorie face 700.000 de euro

3 prezenţe are Herea în echipa naţională, pentru care a marcat un gol. Grigorie (30 de ani) a îmbrăcat tricolorul de două ori

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

AGA e disperată! :)
Gigi Becali a dezvăluit o reacţie pe care Copos a avut-o faţă de Zotta după meciul Pandurii - Rapid (2-0), în care Herea a fost rezervă. "De ce n-a jucat Herea?! N-a stabilit AGA foarte clar că Ovidiu trebuie să fie în echipă?" a fost mesajul lui Copos. Patronul speră că mijlocaşul va impresiona şi va fi vîndut pe o sumă care să acopere şi despăgubirea către Progresul, de 500.000 de euro, şi măcar o parte din cheltuielile pe care Rapid le-a avut pînă acum cu jucătorul. Herea, 27 de ani, are numai două meciuri în acest sezon şi n-a marcat nici un gol în Liga 1.

Steaua nu şi-a permis
Rapid şi Steaua au negociat transferul lui Teixeira, care a picat pînă la urmă, după ce Copos a refuzat să discute despre Herea. Becali îl ceruse iniţial pe Ovidiu, nu pe portughez, însă clauza dintre Rapid şi Progresul face ca transferul lui Herea să fie dificil de realizat. Clubul care-l cumpără ar trebui să plătească o sumă foarte mare. Cristi Tănase, de la Steaua, e în aceeaşi situaţie: e greu de transferat întrucît FC Argeş trebuie să primească jumătate din preţul afacerii. Penescu păstrează şi el clubul din Trivale cu cheltuieli minime şi aşteaptă banii de la Becali.

"Reîncep fotbalul!"
Alexandru Ioniţă (23 de ani) s-a întors în Giuleşti şi a vorbit la GSP TV despre planurile sale: "Nu mai avea rost să rămîn la Koln, nu m-am acomodat. Am plecat prea tînăr din România, am stat singur acolo, mi-a fost greu. Acum, o iau de la început acasă, la Rapid, şi sper să revin jucătorul de acum doi ani. Nu-mi propun un număr de goluri, ar fi o presiune în plus pentru mine. Tot ce contează e să joc bine şi echipa să aibă rezultate".Ce a putut să-i facă un amant unei femei care a decis să se întoarcă la soțul ei. Familia acesteia a văzut totul pe Facebook și pe stâlpii din cartier
Libertatea
Comentarii (17)
mircea89fzr  •  07 Septembrie 2012, 01:03
Postat de sibelius pe 06 Septembrie 2012, 14:48

Vanzarea de organe e interzisa, iar pretul oferit de tine e, oricum, prea mic.

ei vezi, asa si unele clauze contractuale pot fi prohibite expres de lege sau pot fi contrare ordinii sau moralei publice si sunt nule.

spivak  •  06 Septembrie 2012, 17:28

Patronii zgârciţi acceptă clauze din astea ca să ia jucători la jumătate de preţ. După un an sau doi încep să plângă din cauza propriei prostii.

octavianus  •  06 Septembrie 2012, 15:25

SI HEREA SI GRIGORIE SI-AR MERITA BANII SI CU SIGURANTA AR FI AJUNS MARI FOTBALISTI DACA JUCAU LA ALTA ECHIPA, AU CALITATI, AU TALENT, DAR CA MULTI ALTII AU AJUNS LA MAMA RANITZILOR ADICA LA RAPID SI S-AU RELAXAT S-AU PLAFONAT SI TIMPUL TRECE LEAFA MERGE, NU EXISTA CONDUCERE NU EXISTA ANTRENOR NU EXISTA O POLITICA COERENTA UN PROIECT NU EXISTA NIMIC DECAT UN MARE BRAND NUMIT RAPID O MARE TARDITIE UN MARE CAPITAL UMAN SI AICI VORBESC DE SUPORTERI O IUBIRE INFINITA DE CARE S-AU LEGAT NISTE ASA ZISI OAMENI DE AFACERI MANAGERI ETC IN REALITATE NISTE NULITATI CARE PE ZI CE TRECE PATEAZA ISTORIA SI ONOAREA SI DEMNITATEA ACESTEI ECHIPE, SPALARI DE BANI, IMAGINE SI ATAT, PERFORMANTA CAND ? CAND ????

Vezi toate comentariile (17 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1