FOTBAL  »  Superliga  »  REPLICĂ

Copos îi răspunde dur pe gsp.ro ziaristului Decebal Rădulescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 12:00

Patronul Rapidului recunoaşte convorbirea, dar neagă că i-ar fi spus vreodată lui Becali că suporterii giuleşteni sînt ţigani. El îi răspunde în termeni duri criticii vehemente administrate de Decebal Rădulescu, cel care îi aducea aminte că a devenit cunoscut prin fotbal şi că a obţinut consistente avantaje materiale ca patron al Rapidului.

Comunicatul lui George Copos:
„Zero” - profesionalismul lui Decebal Rădulescu
Auzi, Rădulescu Decebal, tragi cu tunul după vrăbii după ce, în prealabil, încalci o regulă de bază a profesiei pe care o practici, regulă pe care presupun că profesorii tăi ţi-au predat-o în prima lecţie (dacă ai dat pe la cursuri): să scrii DOAR despre informaţii CONFIRMATE şi REALE.

Un minim de bun – simţ jurnalistic te-ar fi obligat ca, după primirea informaţiei despre conversaţia telefonică dintre Gheorghe Becali şi mine, să te informezi corect, contactându-mă şi punându-mi două întrebări: 1. Ai vorbit cu Becali la telefon ? şi 2. Ai afirmat că vei vinde Rapidul cuiva, pe motive etnice ?

N-ai făcut-o. Nu ai verificat informaţia. Ai fi aflat că, într-adevăr, discuţia telefonică a avut loc. Ai fi aflat totodată că am pomenit numele domnului Niculae, dar într-un cu totul alt context: cel elogios la adresa acestuia; îl consider pe domnul Niculae un om de afaceri solid şi onest, căruia aş fi liniştit să îi cedez clubul, ştiind că ar intra pe mâini bune.

Deşi nu m-ai întrebat, îţi transmit totuşi că afirmaţia pe care domnul Becali a   aruncat-o în presă NU A FOST FĂCUTĂ NICIODATĂ DE MINE, informaţia fiind doar o „fumigenă” specifică domnului Becali, un farsor şi un generator de scandaluri din necesitatea sa maladiv – psihiatrică de a fi mereu prezent în mass media. Presupun că domnul BECALI MI-A ATRIBUIT MIE UN PUNCT DE VEDERE CARE ZACE, DE FAPT, ÎN NEURONUL SĂU.

Ai preferat să devii patetic, invocând numele unor adevăraţi zei ai culturii române, trecuţi într-o lume mai bună (în care jurnaliştii incorecţi nu au loc), cu toţii simpatizanţi ai Rapidului. Şi, considerând că nu este destul să storci lacrimi cititorilor, te-ai gândit că nu e rău să profiţi de ocazie şi să mai baţi un fier veşnic fierbinte, adică problema ţiganilor.

Că o faci, e treaba ta, n-ai decât să scrii elogios despre ţigani cât vrei. Şi bine o să faci. (Ca să te ajut, te rog să afli că unul din muzicienii mei preferaţi este Django Reinhardt, un chitarist de jazz ţigan genial, iar Johnny Răducanu, pianistul, îmi era prieten). Să mă acuzi însă pe mine de discriminare pe criterii etnice este o prostie şi un neadevăr.

În primul rând: dacă aş fi avut vreun resentiment faţă de ţigani nu aş fi preluat niciodată Rapidul, cum nu aş fi preluat, în egală măsură, nici Steaua nici Dinamo. Asta în condiţiile în care, în acele vremuri, multe echipe mureau iar eu puteam să ajut orice club din ţară, cu suporteri blonzi sau roşcaţi sau oricum aş fi vrut eu să fie. Am ales însă Rapidul, poate tocmai datorită eterogenităţii etnice a suporterilor săi şi a oamenilor RAPID, care au fost mereu şi sunt şi acum cu totul deosebiţi.

În al doilea rând: nu cred că mă poţi acuza de desconsiderarea suporterilor aparţinând etniei cu pricina – dacă eşti de bună credinţă, desigur, ceea ce nu cred – atâta vreme cât nu cred că există cineva care să fi apreciat Galeria aşa cum am făcut-o eu, timp de aproape 20 de ani.

În al treilea rând: îmi ceri să îţi spun dacă greşeşti când afirmi că notorietatea mea se datorează ţiganilor rapidişti. Îţi răspund: notorietatea mea nu are legătură cu Rapidul sau, cel puţin, nu a fost generată de acesta. Uită-te la tot ceea ce am creat eu din 1990 încoace şi vei constata că notorietatea multor firme „Ana” bat orice alt brand.

În fine, să vorbim despre evoluţie. Unii dintre noi, născuţi în comunism, ne-am adaptat economiei de piaţă şi proceselor democratice. Este, zic eu, o evoluţie. Evoluţia este însă un proces contradictoriu, care implică şi INVOLUŢIA.

CITEŞTE AICI EDITORIALUL LUI DECEBAL RĂDULESCU: Caracterul josnic al lui George Copos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
rapidgiulesti6
rapidgiulesti6  •  16 Noiembrie 2012, 15:20

DL COPOS oare cum puteti sa traiti cu gandul ca ati lasat atatia fani cu inimile calcate in picioare,,????

rapidgiulesti6
rapidgiulesti6  •  16 Noiembrie 2012, 15:14

Dl. GEORGE COPOS,daca dam caseta in urma vedem cine a salvat rapidul,,dumneata sau noi fani??eu cred ca sunteti acel om care nu ii place sa piarda ,,nu se poate asa ceva ,,ex patronul stelei a investit de en ori mai mult ca dv,.si uitati rezultate,,noi vom reveni ca suporteri numai daca reveniti cu picioarele pe pamant ,,investiti si veti avea rezultate,,ruidoarte decand sta in pat deja mergem spre retrogradare,oare dc?deci DL COPOS GEORGE DAI CU LEII ,SI VA PROMITEM CA VETI RECUPERA INVESTITIA!!

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  16 Noiembrie 2012, 13:47

COPOSE,TE-AS FI CREZUT,DACA A DOUA ZI IL DADEAI IN JUDECATA PE JEGUL DE FEKALI.DUPA O ASA DECLARATIE TREBUIA SA FACI CE A FACUT SAVULESCU CAND L-A FACUT HOMOSEXUAL,SI AI VAZUT CA OIERUL A IESIT CIUFULIT DIN TREABA ASTA,A TREBUIT SA SE RECUNOASCA BATUT.DEGEABA TE ARUNCI CU CALIFICATIVE,CA ASA CUM ZICI TU DESPRE JURNALIST CA NU SE PRICEPE LA MESERIE,ASA POATE SA ZICA ORICINE DESPRE TINE,CA NU TE PRICEPI LA MANAGERIAT,DUPA CE AI FACUT LA RAPID.SI....DA... NOTORIETATEA TI-AI CASTIGAT-O PRIN RAPID.CATI OAMENI IL MAI TIN MINTE PE RADU VASILE CA A FOST PRIM-MINISTRU?DAR CAND DE 20 DE ANI APARI PE TV,NU CA MANAGER LA "ANA" CI CA PATRON ALRAPIDULUI,DA-MI VOIE SA NU TE CRED,FARA NOI ERAI KK

Vezi toate comentariile (31)
Comentează