FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Corespondență din Limassol » "Frația" golului » Gnohere și Essombe sînt mai mult decît colegi de cameră

Gnohere și Essombe
Gnohere și Essombe

Articol de , - Publicat marti, 26 ianuarie 2016 00:00

Teoretic, francezul și camerunezul sînt concurenți pentru postul de vîrf împins în primul "11" al lui Rednic. Practic, cei doi se înțeleg "de parcă am face parte din aceeași familie".

Fotbalul creează de multe ori orgolii puternice atît între cluburile rivale, cît și între colegii de echipă care se luptă aprig pentru cele 11 locuri de titulari în trupele pentru care evolueză.

Harlem Gnohere și Marcel Essombe sînt atacanții cu care Dinamo a defilat în prima parte a sezonului și cu care formația din Ștefan cel Mare dorește să atace play-off-ul. Chiar dacă cei doi se luptă pentru un singur post în primul "11", asta nu îi împiedică să fie prieteni la cataramă.

Gazeta i-a vizitat pe cei doi fotbaliști de 27 de ani în camera lor de hotel de la Limassol și i-a provocat pe mai multe teme de sezon.

Cine merită să fie titular?

Gnohere: Cînd am ajuns la Dinamo, atît eu cît și Marcel eram în urmă cu pregătirea fizică și riscam dacă forțam din prima prea mult. Rednic știe cel mai bine cine merită să joace! Și în tur a improvizat și a ieșit bine. Și eu și Marcel am marcat goluri importante, iar echipa se bate pentru toate trofeele puse în joc.

Essombe: Eu și "Bizonul" avem calități diferite, iar antrenorul ne folosește în funcție de adversar, iar acest lucru mi se pare foarte tare. Cînd unul dintre noi stă pe bancă nu înseamnă că nu e în formă, ci că celălalt are profilul mai bun pentru acel joc.

Cum e viața în cantonament?

Gnohere: E normal să fie dificil, dar să știți că acum îmi place să trag tare, nu mi se mai pare așa greu ca la început. Cu adevărat infernal a fost cînd am venit la Dinamo după patru luni de inactivitate!

Essombe: Îmi prinde foarte bine această perioadă pentru că am semnat cu Dinamo după o perioadă în care nu am jucat. În plus, "aterizînd" în plin campionat, nu am putut face o pregătire centralizată. Voi fi mult mai bine acum, după cantonament.

Care ar fi calitatea numărul 1 a lui Rednic?

Gnohere: Antrenorul nostru m-a făcut să mă simt important, mi-a dat multă încredere, m-a făcut să realizez că se bazează pe mine chiar și atunci cînd nu joc. Acest lucru mi se pare poate cel mai important, ca tehnicianul să discute cu fotbaliștii săi, să le explice ideile sale.

Essombe: Ce m-a impresionat cel mai mult la Rednic a fost că "citește" foarte, foarte bine adversarii și face echipa în funcție de asta. Puțini antrenori pot să "simtă" cu adevărat adversarul.

De ce s-au împrietenit?

Gnohere: Chiar am legat o relație de prietenie foarte strînsă, mai ales că sîntem amîndoi vorbitori de limba franceză. Sîntem colegi de cameră încă de la început, vă dați seama că ne-am apropiat. Și în afara programului sîntem prieteni buni. Mergem împreună în oraș, la cumpărături. Cînd sîntem în cantonament ne jucăm nonstop pe Playstation. (rîde)

Essombe: Așa se leagă prieteniile cînd ești fotbalist. Ești plecat de acasă foarte mult timp și de multe ori ajungi să stai cu colegii mai mult decît cu familia. Eu și "Bizonul" chiar sîntem prieteni foarte buni. Pot spune că am devenit ca o familie și cred că asta a dorit și Mircea Rednic să se întîmple. Probabil vor fi momente cînd vom juca împreună și va conta mult să ne cunoaștem, să ne "simțim" pe teren, calitatea jocului nostru sigur va fi mai bună.

"Nu mi-am fixat drept obiectiv un anumit număr de goluri. Pe cuvînt! Știu că sună a clișeu, dar chiar nu mă interesează să ies golgeter. Vreau doar să fie mulțumiți de mine antrenorul și suporterii"
Harlem Gnohere, atacant Dinamo

"Robert Moldoveanu e ca un frațior mai mic pentru mine. Are calități de atacant și m-a impresioant foarte mult respectul pe care-l are față de colegii mai mari"
Marcel Essombe, atacant Dinamo

12goluri în 24 de meciuri a marcat Gnohere pentru Dinamo, în toate competițiile

6goluri în 16 partide a înscris Essombe pentru Dinamo, în toate competițiile

Cum stau jucătorii lui Dinamo în camere

  • A. Marc - P. Anton
  • St. Filip - Nedelcearu
  • Mevlja - Palici
  • Gnohere - Essombe
  • D. Rotariu - Costache
  • V. Lazăr - Muţiu
  • Cerniauskas - Palici
  • Ekeng - Corbu
  • Rîmniceanu - Olteanu
  • Hanca - Batin
  • Moldoveanu - Tîrcoveanu

* Filip, Nedelcearu și Rotariu au plecat la echipa națională, Moldoveanu s-a întors la București pentru investigații medicale, după ce s-a accidentat grav în amicalul cu Shijiazhuang, 1-1.

Azi, amical cu Aris Limassol

Dinamo joacă azi de la ora 15:00 împotriva ciprioților de la Aris Limassol. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro. În primul amical, Dinamo a remizat, 1-1, cu Shijiazhuan.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
zecs93
zecs93  •  26 Ianuarie 2016, 17:42
Postat de crisangrg pe 26 Ianuarie 2016, 09:10

Sunt mai mult decat colegi de camera... Sunt sot si sotie.

:)))))) din sot si sotie ai fost conceput tu, *** ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  26 Ianuarie 2016, 17:41
Postat de alexpescaru pe 26 Ianuarie 2016, 09:13

Palizi în cate camere stă? Că apare coleg de cameră și cu Mevlja, și cu Cerniauskas...

nu-i ajunge un pat :)))))))

ionutstv
ionutstv  •  26 Ianuarie 2016, 15:10

Lu Gnohere i s-a ridicat coeficientul de prietenie din pantaloni, e clar ca sunt mai mult decat colegi.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează