FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL

Corespondență din Spania » Banii lui Ramires pe o săptămână = bugetul de salarii de la FCSB

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 ianuarie 2018 09:00

Echipa lui Dică se va duela astăzi, de la ora 17:00, cu Jiangsu Suning. Tot bugetul de salarii al roş-albaştrilor pe o lună e echivalentul salariului pe 7 zile al vedetei chinezilor.

Steaua joacă azi un amical ce poate fi considerat de lux având în vedere rezonanţa numelor adversarilor. Jiangsu Suning este al 4-lea cel mai prosper club din China, conform Forbes, dar mai ales e formația antrenată de Fabio Capello, cu Gianluca Zambrotta secund, cu Ramires şi cu Alex Teixeira în componenţa lotului. Doi fotbalişti care i-au obligat pe asiatici să achite 84 de milioane de euro pentru achiziţionarea lor!

Petrescu vs Don Fabio

Don Fabio a fost ani la rând cel mai bine plătit tehnician din lume! Acum, are 10 milioane de euro pe an şi a reuşit să-i salveze pe cei de la Jiangsu de la retrogradare. În ciuda sumelor amețitoare investite, echipa ajunsese pe locul 15 vara trecută, penultimul în prima ligă chineză, iar Capello a venit cu surle şi tobe, "ridicând-o" din mocirlă până pe locul 12, poziţie pe care a terminat campionatul.
Dan Petrescu, fosta glorie stelistă, acum la rivalii de la CFR Cluj, i-a pregătit și el pe cei de la Jiangsu în perioada iulie 2015 - iunie 2016 şi a câştigat Cupa Ligii. Pentru "doar" două milioane de euro pe an, "Bursucul" a cucerit unul dintre cele două trofee din istoria grupării.

Teixeira e mai "subțire"

Brazilianul Ramires, adus de la Chelsea pentru 34 de milioane de euro, are un salariu de 300.000 de euro pe săptămână! El singur câştigă în 7 zile aproape cât bugetul de salarii pe o lună al Stelei, Gigi Becali scoţând din buzunar aproximativ 350.000 de euro pentru remuneraţia întregului lot.

Ramires are 52 de selecţii la Selecao, a câştigat Champions League şi Premier League cu The Blues. Iar Internazionale Milano îl îmbie să lase sacii de bani pentru a face performanţă în tricoul nerazzurro.

Alex Teixeira, adus de la Şahtior Doneţk pe 50 de milioane de euro, când Mircea Lucescu era la ucraineni, iar Petrescu la chinezi, are un salariu săptămânal mai mic, de 210.000 euro. Cam cât primul "11" al steliştilor la un loc! 

144 milioane de €este evaluarea făcută de Forbes în privinţa lotului celor de la Jiangsu

61.443 de locuriare arena pe care joacă acasă echipa lui Capello

Staff-ul chinezilor

- Fabio Cappelo (71 de ani, antrenor principal)
Don Fabio a antrenat doar supernume: AC Milan, Real Madrid, AS Roma, Juventus, naţionalele Angliei şi Rusiei. Cu Milan are Champions League, Supercupa Europei, 4 campionate şi 3 Supercupe, cu Madridul are două campionate, cu Roma unul şi cu Juve două, ce-au fost retrase în urma scandalului "Calciopoli".
- Gianluca Zambrotta (40 de ani, antrenor secund)
Campion mondial şi vicecampion european, fostul apărător al lui Juve, Barcelona şi Milan, cu 98 de selecţii în naţionala Italiei, a fost antrenor la Chiasso şi la Delhi Dynamos, înainte de a veni alături de Capello. Ca fotbalist, are două campionate şi două Supercupe cu torinezii, o Supercupă a Spaniei cu catalanii şi un campionat şi o Supercupă cu Milan.
- Cristiano Brocchi (41 de ani, antrenor secund)
Fost fotbalist la Milan, Inter şi Lazio, are două Champions League cu "diavolii", plus un titlu, o Cupă şi o Supercupă, la care se adaugă două Coppa Italia şi o Supercupă cu Lazio.
- Franco Tancredi (63 de ani, antrenor cu portarii)
Fost goalkeeper de marcă la AS Roma, cu 12 selecţii în prima reprezentativă a Italiei, a fost luat de Capello după el la Roma, Juventus, Real Madrid, naţionalele Angliei şi Rusiei.

Cei mai valoroși jucători de la FCSB

Nume Cotă (mil. E)
1. Budescu 2,3
2. Alibec 2,2
3. Fl. Niță 2

Cei mai valoroși jucători de la Jiangsu

Nume Cotă (mil. E)
1. Ramires 14
2. Alex Teixeira 12
3. Moukandjo 6
Notă: cotele sunt conform transfermarkt

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (12)
fcsbnuesteaua
fcsbnuesteaua  •  28 Ianuarie 2018, 19:55

batranul ala negru din poza este Ramires ???? credeam ca este vreun sef de trib din ''china'' =))))))))))))))))))))))))))))))))

fcsbnuesteaua
fcsbnuesteaua  •  28 Ianuarie 2018, 19:54

'' Corespondență din Spania '' fcsb s-a dus in spania sa joace cu niste chinezi celebri :)))))))))))))))))) ..........nu gaseau si in dragonul rosu... chinezi celebri ????

gicab
gicab  •  28 Ianuarie 2018, 17:49

Al taawon

Vezi toate comentariile (12)
Comentează