FOTBAL  »  Superliga  »  CANTONAMENT FCSB

Corespondență GSP din Olanda » Pluto de la FCSB! Dică pregătește o tactică-surpriză în Olanda. Fotbalistul care și-a uimit colegii: "Ooo!"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 09:00

Tactica de criză a FCSB e exersată în antrenamente: fundașul central Planici e folosit și ca vârf în exerciții și unele execuții ale lui sunt chiar bune, prea bune pentru un apărător. 

Steaua antrenează o strategie pe care a mai folosit-o în sezonul trecut și care este rezervată momentelor de disperare, în care timpul aproape s-a consumat și e nevoie de un gol. Planici, vârf! Asta e mutarea cu care Dică a încercat de câteva ori să întoarcă jocurile. Sârbul are și un gol într-un derby cu CFR, în care a egalat la unu în minutul 90.

IBRAPLANICI, STOPERUL ACROBAT!

Surpriza din minutele de criză a ajuns să fie pregătită, Planici e folosit ca atacant în antrenamente, în exerciții de finalizare și în faze fixe în care trebuie să-l depășească pe Bălașa, spre exemplu, jucătorul cu care în mod tradițional formează cuplul din centrul apărării.

Sârbul are două avantaje, nu e ales întâmplător ca atacant-salvator: e înalt, 1,90, deci e bun în duelurile la cap, și e tehnic, pentru postul lui. În antrenamente, îi ies execuții pe care nici atacanții obișnuiți să finalizeze nu le nimeresc. Preluare și șut cu interiorul pe lângă portar, într-un colț. Apoi încă o centrare și o execuție-spectacol, un călcâi cu care aruncă mingea, din săritură, direct sub bară! Un gol în stilul Ibrahimovici! "Ooo!". Jucătorii s-au oprit din ce aveau de făcut ca să remarce golul lui Planici. "Gata, s-a terminat antrenamentul!", a glumit Mihai Stoica.

A marcat cât Alibec

Golul "ibrahimian" al fundașului central n-a constituit o excepție, el chiar finalizează bine în majoritatea cazurilor. E drept că are doar un gol în campionatul trecut, dar atât a marcat și Alibec, un vârf etichetat ca supertalent în toată cariera de până acum și cumpărat cu 1,7 milioane de euro de la Astra.

Testele din antrenamente nu sunt întâmplătoare, e posibil să-l vedem pe Planici mai des în atac în sezonul următor, mai ales în criza de vârfuri cu care se confruntă Dică. Gnohere e accidentat, Florin Tănase e singurul număr 9 disponibil, însă el e de alt profil. Când vor avea nevoie să centreze, să arunce mingea pe un om capabil să devieze, să câștige duelurile la cap, Planici va constitui soluția. 

Pluto de la FCSB

Aruncarea unui fundaș central în careul advers nu e o invenție a lui Dică. Vasile Brătianu, poreclit "Pluto", a jucat la Dacia Brăila, la Dinamo și la Oțelul și devenise faimos în anii '90 tocmai pentru rolul de "plan B", fundaș central trimis în atac la disperare. Brătianu era mai înalt cu 10 centimetri decât Planici, dar sârbul e mult mai tehnic, e în stare să înscrie și cu piciorul. 

Man și Coman sunt cu centrările

Steliștii au avut ieri dimineață un antrenament în care s-a insistat pe momente statice, lovituri libere și cornere. Executanții: Florinel Coman de pe stânga și Man de pe dreapta. Fiecare pe piciorul invers, adică dreptaciul de pe stânga și invers. La execuțiile lui Coman a intervenit și "principalul" din acte, Viorel Tănase, care i-a corectat felul cum lovea mingea: "Bagă piciorul sub ea și vino cu piciorul de sprijin mai aproape!". Tănase l-a felicitat apoi pentru execuție. Viorel e A1 în teorie, pentru că el are licența Pro, iar Dică n-o are și ocupă un post de secund. 

22de meciuri și un gol a adunat Planici în sezonul trecut din Liga 1. El a venit de la Vojvodina Novi Sad pentru 300.000 de euro

1,7milioane de euro valorează fundașul central sârb pe transfermarkt, cea mai bună cotă din cariera lui. Nu a jucat niciun meci în națională, a prins doar o selecție la Serbia U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
adriann_
adriann_  •  04 Iulie 2018, 11:42
Postat de gigi_becali_8 pe 04 Iulie 2018, 11:07

Nu fii trist, poate in 10-15 ani ajunge si Rapidul ( unul din cele 5 care sunt pe piata acum ) sa joace in Cupele Europene, asa cum face Steaua an de an... Media spectatorilor pe sezonul trecut a fost : locul 1 Craiova cu 10.000, locul doi Steaua cu 8.000, CFR Cluj cu 5.500 ocupa locul 3... Cat despre CSA sau Rapidurile ( oricare din cele 5 Rapiduletze de pe piata ) au avut medie de spectatori 800... asa ca ciocul mic, si va dam bilete gratuite sa veniti sa vedeti Steaua in Europa League si anul acesta ! :)))

Faci pariu ca in maxim 4 ani Rapidul (asta care are brandul cumparat legal de la stat, nu ca voi) e in cupele europene, in timp ce voi becalistii o sa tineti cu Clinceni? Ciobanul i-a dat deja pe Budescu si Alibec, il da si pe Bizon, astia erau toti jucatorii care aveau cat de cat valoare de piata. Crezi ca face asta pentru ca ii lipseau 3-4 milioane sau pentru ca stie si el ca vine sentinta aia cu 37 de milioane, dupa care va declara imediat falimentul fcsb?

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  04 Iulie 2018, 11:33
Postat de gigi_becali_8 pe 04 Iulie 2018, 11:09

Vor promova cum au promovat si anul acesta :))) Nu ma intelege gresit, eu chiar imi doresc Clubul Sportiv al Armatei in Liga 1, dar nu confunda Clubul Sportiv al Armatei cu Steaua ! Armata nu o sa reuseasca sa duca in veci mai departe istoria Stelei, din lipsa de bani... singura care poate duce continuitate si istorie mai departe, cu performante, este Steaua lui Gigi.... Armata mai sus de mijlocul clasamentului in liga a 2-a nu o sa reuseasca :)))

Steaua e simbolul Armatei Romane, cap de pește! Gigi Becali deține (prin interpusi) Fotbal Club FCSB! E simplu! Sunt 2 echipe diferite, chiar și Gigi a zis. Schimbarea numelui a fost forțată de tribunal, nu a fost una voită. De aici reiese clar că Fotbal Club FCSB nu a fost niciodată Steaua București, ci o clona impostoare!

1274464749300910
Robert Sergiu  •  04 Iulie 2018, 11:20

,noi, jucam cu echipe cu nume nu ca optimea cu nonameuri de prin L2 asta e diferenta

Vezi toate comentariile (17)
Comentează