FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEŞ

Cornel Penescu: "Obiectivul nostru: Cupa UEFA!"

Cornel Penescu
Cornel Penescu

Articol de - Publicat joi, 11 decembrie 2008 00:00

Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, spune că a fost printre puţinii, dacă nu chiar singurul, care a crezut că nou promovata echipă din Trivale va ocupa un loc în prima parte a clasamentului după turul campionatului. A fixat ca regulă plata primelor dacă echipa se află pe unul din locurile 1-7, şi a trecut o clauză în contractul antrenorului Ionuţ Badea conform căreia îi va da un milion de dolari, dacă echipa va ocupa unul din locurile 1-2 la finalul campionatului.

Nu este mulţumit de locul ocupat acum în clasament

Domnule Penescu, sunteţi mulţumit de evoluţia echipei după meciurile din tur?
După mulţi specialişti, echipa noastră a fost una din revelaţiile turului de campionat, şi ar trebui să fiu bucuros, dar vă spun sincer, nu sunt tocmai mulţumit. Era loc de mai bine.

Totuşi, ca nou promovată care n-a făcut achiziţii importante...
Este adevărat, dar cum am mai spus, era loc de mai bine. Avem 27 de puncte şi plus trei în clasamentul adevărului, lucru la care nimeni nu se aştepta. În retur sper să avem un parcurs mai bun, şi la final să ocupăm un loc care să ne permită participarea într-o Cupă Europeană. De altfel, acesta este şi obiectivul nostru pentru acest campionat.

Plecări – veniri

În această perioadă vor veni la F.C. Argeş jucători noi?
Da, vrem să aducem un portar şi încă un jucător sau doi pentru a avea acoperită dublura pe posturi.

Va pleca cineva?
Va pleca fundaşul Zoran Miloşevic; are 33 de ani, şi politica de la clubul nostru face să ne bazăm pe jucători tineri, de perspectivă.

Îl aşteaptă pe Monel Cârstoiu

Care mai este situaţia lui Monel Cârstoiu?
Este în continuare în Italia la Bologna unde face recuperarea după accidentul suferit la meciul de la Pandurii Tg. Jiu. Medicii italieni au spus că din luna ianuarie, Monel Cârstoiu va putea începe pregătirile normale cu lotul Argeşului. Noi îl aşteptăm, deoarece este un jucător în care ne punem mari speranţe.

În toată acesată perioadă i-aţi plătit operaţia, recuperarea în Italia, precum şi primele întregi pe care le-au luat jucătorii titulari. Cât v-a costat?
Destul de mult, dar nu contează. Monel este jucătorul nostru de care trebuie să avem grije, iar banii i-am plătit cu toată inima, cum se spune.

Va veni de sărbători acasă?
Aşa trebuie; noi îl aşteptăm să-şi reia pregătirile şi să reintre la meciuri.

A făcut memoriu la TAS...

Prietenul dumneavoastră, Adrian Mititelu a fost din nou amendat şi suspendat pentru declaraţii calomnioase la adresa arbitrilor...
Am auzit, şi îmi pare rău... (râde). Eu nu înţeleg un lucru: de ce nu este toată lumea „taxată” după acelaşi regulament. Mititelu şi Penescu, de exemplu, sunt suspendaţi şi amendaţi cum deschid gura şi vorbesc ceva de arbitraj, în timp ce alţii, atacă şi jignesc arbitrii, dar nimeni nu le face nimic. Eu asta nu înţeleg... Şi atunci, unde este dreptatea în fotbalul nostru?

După ce aţi fost amendat şi suspendat, aţi făcut memoriu. Ce s-a mai întâmplat cu el?
Am făcut memoriu la TAS, iar acum aştept judecarea lui.

Criza economică nu afectează pe FC Argeş

Criza economică afectează şi lumea fotbalului. Pe FC Argeş afectează cu ceva această criză?
Nu, nu afectează cu absolut nimic. Grupul nostru de firme, PIC este foarte puternic din punct de vedere financiar şi nu este cu nimic afectat. Avem o cifră de afaceri de 18 milioane de euro pe lună, iar în prejma acestor sărbători, sumele se triplează!

Credeţi că echipele din prima Ligă au astfel de probleme?

Sigur că da. Uitaţi-vă la Rapid, de exemplu. Scad contractele şi salariile jucătorilor şi antrenorilor, şi vor să-şi vândă fotbaliştii... Şi ca Rapid mai sunt alte cluburi. Pentru noi, acest lucru poate fi cât se poate de benefic, în sensul că, fără putere financiară, nu se vor mai putea bate pentru primele locuri, şi atunci FC Argeş ar putea profita de acest lucru şi va ocupa un loc cât mai bun în clasament, un loc de Cupa UEFA.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
 •  13 Decembrie 2008, 10:56

Argesul a jucat un fotbal frumos,este o echipa de perspectiva,una din formatiile de traditie din liga 1,trebuie totusi cateva intariri pe unele posturi pentru retur.Nu ezitati d-le Penescu sa intarim echipa.In rest, felicitari pentru cum am jucat in toamna!

 •  11 Decembrie 2008, 20:53

Numai specialisti pe aici .Ma intreb unde erau in anul cand am retrogradat si la echipa au fost numai jucatori din astia asa zisi de valoare ? Sub pat sau tineu cu Steaua , Dinamo sau Rapid si acum nu mai pot de grija nostra ? Pe de alta parte mai lasati-ne fratilor si pe noi sa ne facem de ras prin Europa sau nu au voie decat Steaua , Din si Rap ? Sau va e frica ca nu vom reusi sa pierdem cu NEC sau cu Ksnatirnufelag ???? PS. Sper sa avem niste arbitraje macar cum le-au avut "granzii"

 •  11 Decembrie 2008, 16:36

taci draq ,alt visator ,d'aia o furam de ne c.c..a.m pe noi cand jucam prin europa,toti aurolacii de patroni vor in uefa in ucl da nu se gandesc ce loturi de jucatori penali au...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează