FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Cortacero n-a trimis niciun ban, dar a făcut convocator pentru mărire de capital: 5 milioane de euro! Pregătește lovituri în club

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 15:26 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 15:46

Dinamo este pe marginea prăpastiei! Pablo Cortacero încă nu și-a dovedit corectitudinea și nu și-a respectat cuvântul, suma de 400.000 de euro este „pe drum" din Spania spre București, însă spaniolul nu are de gând să renunțe la Dinamo. 

Chiar dacă suporterii DDB au luat în calcul varianta insolvenței, detaliu anunțat de GSP.RO, și atragerea lui Mircea Rednic într-un nou proiect. Mai mult fanii „câinilor" pregătesc mai multe acțiuni de protest, în cel mai scurt timp posibil!

Conform informațiilor Gazetei Sporturilor, Don Pablo a trimis un convocator Adunării Generale a Acționarilor pentru organizarea unei ședințe pe data de 21 decembrie 2020 în care, printre altele, să treacă la mărirea de capital, amintind în actul oficial respectiv suma de 5 milioane de euro! Aceasta deși până acum i-a dus cu vorba pe toți. 

Pe lângă discutarea situației financiare pe anul trecut, Cortacero vrea să stabilească și să aprobe bugetul pentru ediția 2020/2021 și majorarea capitalului social cu suma respectivă, prin emiterea de noi acțiuni. Ca detaliu, valoarea nominală a acțiunilor nou emise este de 100 de lei. Mai sunt și alte detalii, inclusiv alegerea unui secretar general al AGA și împuternicirea unui mandatar care să semneze actele în numele celor decise în AGA, dar acestea deja trec în plan secundar.

Dinamo. Cortacero s-a certat și cu Rufo Collado

Cortacero a emis convocatorul din poziția președintelui Consiliului de Administrație al „câinilor". Din CA fac parte Cortacero, Cornel Dinu, Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan și Cornel Țălnar. Un alt detaliu, pus la cale de spaniol, este de a extrage unul dintre ceilalți patru membri ai CA și a pune în loc alți trei, spanioli de-ai săi, pentru a avea controlul societății, el având dreptul de a face delimitarea, ca și președinte al Consiliului de Administrație!

Este un plan minuțios pus la cale de ibericul de 42 de ani, cu toate că a început să-și piardă și sprijinul oamenilor săi de încredere. Sursele Gazetei Sporturilor afirmă că Don Pablo s-ar fi certat și cu Rufo Collado, ultimul, directorul sportiv, fiind sătul ca să dea seamă pentru lipsa de corectitudine a lui Cortacero!

Umbra lui Negoiță la „coafor"

În Adunarea Generală a Acționarilor sunt prezenți societatea „Lotus Perfect Products SRL" ("coaforul", acolo unde Ionuț Negoiță l-a pus președinte pe Cortacero, ca să poată gestiona situația la Dinamo), ACS FC Dinamo București (Marius Bacria), suporterii din programul socios DDB și Cornel Dinu. Fiecare cu puterea de vot oferită de procentul de acțiuni deținut. „Prezumtiva" mărire de capital - în ceea ce-l privește pe Cortacero, orice e posibil până pe 21 decembrie - o face Consiliul de Administrație.

Șerdean joacă șah

Dorin Șerdean a acordat zilele trecute un interviu amplu celor de la Fanatik, în care s-a plâns de diverse lucruri, încercând să explice ce legătură a avut el cu Pablo Cortacero sau Toma Săpașu, personaje ce-au ajuns să se implice la Dinamo, mai mult sau mai puțin, clubul cu 34 de trofee interne. 

După ce a transmis că s-a săturat să ia „nenumărate bobârnace de la presă, de la suporterii lui Dinamo, de la dușmanii lui Dinamo, de la toată lumea, în mod cu totul nemeritat", ardeleanul a declarat că el a fost angajat să se ocupe de „tot ce înseamnă la Dinamo comunicare, presă, marketing, administrație, ca să zic așa, sunt "omul de încredere al președintelui". Partea sportivă, legată de jucători nu este în sfera mea de activitate".

Modificarea CA trebuie cu acordul AGA, sunt două entități diferite și trebuie făcute amândouă până la finele anului pentru a anunța mărirea de capital care ar asigura liniștea atât de mult așteptată și dorită în tot ceea ce înseamnă Dinamo 
- Dorin Șerdean

Dacă mai vine Cortacero în România? Trebuie să vină în perioada imediat următoare. Sunt sigur că va veni și va rezolva situația. Transmit suporterilor să aibă încredere, o să depășim acest moment dificil, nu e o tragedie, totul este sub control. Repet, aveți încredere Dorin Șerdean

DDB are 20,6% din acțiuni. În extrasul de la Registrul Comerțului așa apare, cum ați spus, dar DDB are cu 10,6% mai multe acțiuni, trebuie să meargă la Registru Acționarilor să-și înregistreze cei 10,6%, dar nu a făcut acest demers încă. Repet, DDB este deținătorul de facto a 20,6% din acțiunile lui Dinamo - 

Sunt niște pași care trebuie respectați, conform legii. Primul pas este mărirea de capital, care ar oferi liniștea întregii suflări dinamoviste, inclusiv nouă, cei din club, că putem să ne bazăm pe un buget solid. Ședința va fi în perioada imediat următoare, sperăm să fie până la finele anului
-Dorin Șerdean

Șerdean: „Trebuie să vină banii la Dinamo" 

„Am un singur răspuns: trebuie să vină banii. Și atât. Eu sunt angajat la Dinamo. Scriptic și sufletește. Îmi fac datoria din ambele posturi. Trebuie să găsim soluții să mergem înainte. Și o să găsim soluții. Dinamo nu moare. Am lucrat vreo șase luni fără a avea niciun venit din asta. Și nici acum nu am. De fapt, am un venit pe care nu l-am încasat. Am și alte activități din care trăiește familia Șerdean. 

Aveam dinainte și alte activități. Nu eu m-am propus la Dinamo, am ajutat benevol și am vrut să mă retrag după ce s-a făcut tranzacția, dar a venit propunerea acționarului majoritar să continuu. Am căutat sponsori mici, mai mulți, ca să dezvoltăm partea de jos a clubului, să pornim de la copii și juniori. Eeee, e mult spus «moare»… Căutăm sponsori, în fiecare zi căutăm sponsori, dar nu un eventual nou investitor. Vorba lui Cornel Țălnar: «Băi, eu n-am în fiecare săptămână un sponsor ascuns în cămară!»”, a reacționat Șerdean pentru sursa citată.

VIDEO Dinamo, duel tare cu FC Voluntari. Totul despre meciul din Liga 1

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Dinamo ia în calcul o măsură extremă pentru a se salva! De cine se roagă să bage bani în club

Fostul antrenor de la Dinamo explică problema clubului: „Rezultatele nu au putut veni așa!” » Îi ceartă și pe jucătorii aduși în vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
1948forever
1948forever  •  20 Noiembrie 2020, 10:31

sa nu va stinga voluntariul de tot lumina diseara

dragdim
dragdim  •  20 Noiembrie 2020, 00:59
Postat de pendulu pe 19 Noiembrie 2020, 19:57

imi cer scuze nu am vazut ca era caps lock apasat .sory !

Lol! Greșeala recunoscută e pe jumătate iertata! N

mir21
mir21  •  19 Noiembrie 2020, 22:37

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează