FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cazul straniu al negocierilor dintre Cortacero şi Negoiță la Dinamo: de ce a preluat spaniolul o companie care produce „rachete spațiale, mături și vinde cămile”

Articol de , , - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 08:17 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 08:44

Când a ajuns să controleze clubul Dinamo, Pablo Cortacero a moștenit și debitele de peste 5 milioane de euro pe care le-a produs fostul proprietar. Negoiță i-a pasat și firma Lotus SRL, cunoscută drept „coaforul de la Rin”, o societate care înregistra în bilanțul din 2019 datorii de 8 milioane de euro.

Afacerea „Negoiță-Cortacero" conține o mulțime de amănunte stranii. Ce se vede: spaniolul a devenit proprietarul clubului Dinamo și a angajat cheltuieli noi foarte mari, deși pare să nu aibă nicio acoperire în bani pentru promisiunile pe care le-a pronunțat.

Ce nu se vede: ca să devină șeful „câinilor", Pablo a preluat de la fostul patron societatea Lotus SRL, acționarul majoritar al lui Dinamo. Negoiță controla Lotus printr-un interpus, Georgian Drăghia. SRL-ul deținea pachetul majoritar de acțiuni și Cortacero l-a preluat ca să devină, implicit, acționarul principal din club.

Dinamo e pe minus 5 milioane, coaforul avea minus 8!

Pablo Cortacero n-ar fi putut să dețină în mod direct vreo parte din Dinamo, întrucât Legea Sportului interzice ca persoanele și societățile străine să fie acționari în structurile sportive. Spaniolul ar fi avut totuși la îndemână soluția de a înființa o societate nouă în România. Dar nu a procedat așa, a preluat cu totul Lotus, firma poreclită „coaforul de la Rin" pentru că gestiona și o frizerie din hotelul lui Negoiță.

Societatea înregistra, în bilanțul din 2019, datorii de 38.245.833 de lei! Dacă nu cumva Drăghia, vechiul patron din acte, a stins debitele acelea în prima parte a anului 2020, Pablo le-a preluat, cu tot cu datoriile pe care și le-a asumat și la Dinamo, mai mult de 5 milioane de euro. Din procesele care vor mai apărea în perioada următoare, „gaura" de acoperit va sări cu mult peste 5 milioane de euro.

Șiman tot așteaptă un milion de euro în schimbul lui Ionuț Șerban, în momentul în care mijlocașul va pleca dintre roș-albi, indiferent de modul în care se va încheia cariera lui de dinamovist, iar fotbaliștii din lotul actual pregătesc memorii prin care solicită să fie declarați liberi de contracte și să fie plătiți integral, până la scadența din documente. 

E vorba despre salarii negociate astă-vară pentru un sezon, în cazurile unor jucători, sau pentru două stagiuni, în alte situații.

În 2018 i-a plătit lui Badea două milioane

„Coaforul de la Rin” a intrat în atenție în mai 2018, atunci când a virat, în interesul lui Negoiță, două milioane de euro către Nicolae Badea. Dator la Badea cu suma aceasta, Negoiță avea acțiunile de la Dinamo sub sechestru. Ca să nu-i fie confiscate a achitat în ultima clipă datoria. 

Lotus Perfect Products SRL a fost societatea care a transferat cele două milioane de euro către Badea, la numai patru zile după ce fusese înregistrată la Registrul Comerțului! Potrivit fanatik.ro, care a scris atunci despre subiect, domeniile de activitate pe care le înregistrase Lotus la înființare erau diverse și lipsite de legături cu sportul: vânzarea de cămile și struți, producerea de navete spațiale, pompe funebre, vânzarea de mături.

Florin Prunea, teorie interesantă: „Eu cred că Dinamo nu a plecat niciodată de la Negoiță. Spaniolii nu sunt acționari!”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Până să plece, Contra a dat lovitura! Câți bani a încasat „Guriță” de când a venit la Dinamo

DDB îi somează public pe Contra și pe Șerdean: „Spuneți tot! Cine este acest personaj și ce legături aveți cu el?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
gabri80el
gabri80el  •  17 Noiembrie 2020, 06:13

cum naiba sa faca -8 :))) . nici daca nu munceste nimeni nu se ajungea acolo:)))

creeperno
creeperno  •  16 Noiembrie 2020, 22:53

Un pelerinaj dinamovist de succes e sa te tunzi la coaforul de la Rin

liviuemil
liviuemil  •  16 Noiembrie 2020, 19:57

Mai nou ,fc cateaua e de fapt o racheto-struto-camila??? Si cu matura cum ramine ????

Vezi toate comentariile (26)
Comentează