FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Ce le cerea Gică Hagi jucătorilor la antrenamente: „Nu putea înțelege asta, îl enerva” + „Știe ce vrea, are un proiect bun”

Gică Hagi // foto: Imago
Gică Hagi // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 10:37 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 12:11

Cosmin Contra (45 de ani) a vorbit despre metodele de antrenament ale lui Gică Hagi (56), „principalul” de la Farul Constanța.

Cosmin Contra, care în prezent pregătește formația saudită Al-Ittihad, a oferit detalii inedite despre evoluția lui Gică Hagi ca antrenor. Contra spune în cadrul unui interviu acordat presei din Serbia că Hagi obișnuia să aștepte de la jucătorii săi lucruri pe care el le putea face cu ușurință, pe când acum a învățat să nu îi mai compare pe aceștia cu el însuși.

Cosmin Contra: „Hagi era enervat că jucătorii nu știau să facă ce putea el să facă”

„Când a devenit antrenor, Hagi a vrut ca toți jucătorii să fie ca el. Nu înțelegea cum un jucător nu putea da o pasă de 30 de metri așa cum o făcea el. Dar Hagi este unul... era enervat că jucătorii nu știau să facă lucrurile așa cum putea el. S-a întâmplat să oprească antrenamentul, să ia mingea și să facă cu ea ce dorea. Din fericire, acum are mai multă experiență și nu mai compară jucătorii cu el.

Proiectul lui Hagi, Viitorul (n.r. - acum Farul), este unul bun. Gheorghe Hagi știe ce vrea. Are o metolodogie de muncă bună, de la selectarea juniorilor la prima echipă. Aduce un jucător de 15 ani, iar acel jucător știe ce să facă, poate juca la prima echipă. Felul în care lucrează și antrenează la juniori și la prima echipă este identic”, a spus Contra pentru MozzartSport.

Gică Hagi și-a început cariera de antrenor în urmă cu 20 de ani, la echipa națională a României, pe care a pregătit-o doar pentru două meciuri. Au urmat mandate la Bursaspor, Galatasaray, Poli Timișoara, FCSB, Galatasaray și Viitorul, acum devenită Farul.

El a cucerit 4 trofee în cariera de antrenor, 3 în România, cu Viitorul (campionatul în 2017, Cupa și Supercupa în 2019), și Cupa Turciei cu Galatasaray în 2005.

VIDEO. Gică Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona: „Le iubesc pe amândouă! Trebuie să știi meserie că altfel nu merge”

Citește și: 

Primul club care s-a interesat de Adrian Mutu după plecarea de la FCU Craiova » „Briliantul” poate ajunge în Ungaria

Cosmin Contra, interviu amplu în presa din Serbia: „Românii nu mai au mentalitatea voastră! Fotbalistul român vrea mașini și femei” + „Dacă aș juca acum, aș fi printre cei mai buni din lume”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Octombrie 2021, 11:51

Hagi a fost 4 meciuri antrenor la națională, nu două: 05.09.2001: Ungaria 0-2 România 06.10.2001: România 1-1 Georgia 10.11.2001: Slivenia 2-1 România 14.11.2001: România 1-1 Slovenia.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Octombrie 2021, 17:12

....una manita...

622674784501836
Florin Dobrin  •  10 Octombrie 2021, 15:01

bai ce o facut HAGI nu o sa mai faca neam de mama voastra , si santeti *** *** daca nu vedeti rezultatele de cand a inceput sa joace si pana acum

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează