FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cosmin Contra, învinuit de situația dramatică de la Dinamo: „Să dea bani pentru daune! Miros țeparii de la distanță, era câinele de pe steagul spaniolilor”

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 09:10 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 10:54

Jurnalistul Victor Ciutacu (50 de ani) a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia a analizat situația de la Dinamo și l-a criticat pe Cosmin Contra (45), fostul antrenor al „câinilor”. 

Neplătit de 3 luni, Cosmin Contra a plecat de la Dinamo, reușind să „rupă” înțelegerea cu „câinii” fără a se vedea nevoit să achite clauza de reziliere prevăzută în contract. Contra a fost văzut drept un garant al noii conduceri a clubului în momentul în care a acceptat să se întoarcă în „Ștefan cel Mare”, însă lucrurile au mers într-o direcție tragică de atunci, fapt ce l-a împins pe Victor Ciutacu să îl taxeze pe „Guriță”. Jurnalistul, fan al „câinilor roșii”, a avut un discurs dur la adresa tehnicianului, având și un derapaj rasist la adresa romilor.

Victor Ciutacu: „Degeaba se dă Contra neplătit și înșelat”

„Niște spanioli sau șeici bogați care să aibă ca scop impunerea în fotbalul european nu vin să investească la Dinamo. Cumpără QPR sau Crystal Palace. Ca să vii la Dinamo să te țigănești pe câteva sute de mii de euro diferențe la datorii denotă faptul că nu te duce punga, că nu ai capacitate financiară și că vrei să dai un tun. Am văzut atâția țepari încât îi miros de la distanță.

Domnul Contra nu are nicio vină acum, ba mai are de luat și vreo 300.000 de euro? Păi Contra ar trebui să dea bani la Dinamo pentru daunele pe care le-a pricinuit clubului. În primul rând, oamenii ăștia au venit cu el de parcă ar fi fost câinele de pe steag. Erau oamenii pe care i-a recomandat nu știu ce mare președinte de la Getafe (n.r. - Melero Marin). 

Acum degeaba se dă Contra rănit în dragoste, neplătit și înșelat. Nu era treaba lui Contra să le ceară un audit, însă dacă mă întrebi pe mine, el i-a căutat și tot el i-a găsit pe minunații ăștia din Spania. Intenția a fost să preia clubul împreună. Poate Cosmin a avut gânduri bune, dar a fost un rateu grandios. Nu cred în general în sinceritățile aparent spontane ale domnului Contra”, a declarat Ciutacu la GSP Live. 

Contra, criticat de Victor Ciutacu: „Mi se pare puțin penibil”

Victor Ciutacu l-a criticat pe Contra și pentru declarațiile pe care le-a făcut de curând în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. „Guriță” a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o pe banca celor de la Poli Timișoara, alături de care a urcat pe locul 2 în Liga 1 în sezonul 2010. 

Contra a spus că ar fi câștigat campionatul alături de Poli dacă ar fi fost lăsat să își continue munca și a declarat că nu a fost plătit deloc în perioada petrecută în Banat.

„Să constați după niște ani de zile în gura mare că «vai, ce nenorociți erau frații Iancu, ce răutăți făceau și ce a pățit Poli Timișoara din cauza lor» mi se pare puțin penibil, mai ales că tu când ai stat la Poli Timișoara te-ai bucurat nu de lux, dar de un standard financiar de viață infinit de viață mai mare decât cel pe care ți-l permiteau pregătirea ta de antrenor. 

Frații Iancu au plătit un fost fotbalist bun cu niște bani de antrenor bun, ceea ce e o mare diferență. Nu poți da acum vina pe frații Iancu pentru că ai terminat doar pe locul 2. În opinia mea, ai terminat foarte sus. Că poate ar fi meritat să ia titlul e o altă discuție. Marian Iancu e acum în pușcărie, așa că hai să dăm cu picioarele în el după ce i-am luat banii? Mie nu-mi plac chestiile astea”, a spus Ciutacu.

Mesajul lui Cosmin Contra după ce a plecat de la Dinamo

Dragi suporteri dinamoviști,

Plec din România cu o mare durere în suflet. Nu mi-am imaginat niciodată că proiectul în care am crezut cel mai mult în viața mea este o mare minciună. Vă rog să îmi iertați naivitatea. Am garantat pentru niște oameni pe care nu îi cunoșteam și am greșit.

Au fost cele mai grele 4 luni din cariera mea de antrenor, din cauza problemelor, minciunilor, promisiunilor... Nu sunt un laș! Cei care mă cunosc cu adevărat știu câte sacrificii și compromisuri am făcut pentru Dinamo. În 4 luni, mi-am văzut familia o singură dată. Am fost trup și suflet pentru Dinamo. 

Din cauza stresului, am avut probleme medicale care mi-au afectat foarte mult familia. Sunt un luptător și aș fi găsit puterea să continui, dar nu mai este vorba de mine, ci de liniștea și echilibrul familiei mele

Aș fi rămas pentru voi, suporterii dinamoviști, singurii care ați fost lângă echipă in aceste momente. Cu voi alături, Dinamo nu poate muri niciodată!

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ionel Gane, început perfect de aventură la Dinamo! Capitolele la care echipa stă mult mai bine decât în perioada Contra

Își iau clubul înapoi » Ei sunt noii lideri de la Dinamo, după dispariția spaniolilor din conducere + cine e următorul pe lista neagră

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
calinescu_
calinescu_  •  16 Decembrie 2020, 12:05

100 LA 100 ADEVARAT!

dd.x
dd.x  •  16 Decembrie 2020, 11:43

Super punct pe I, de asa oameni e nevoie, dar care sa scrie liber nu sa se aserveasca asa cum fac marea majoritate.

nightought
nightought  •  16 Decembrie 2020, 11:37

10 incoerenti , toti cu barba si probabil una si aceeasi persoana s-au gasit sa lase comentarii negative ! Cata penibilitate !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează