FOTBAL  »  Superliga  »  MATEI ÎŞI DOREŞTE SĂ FIE PERCEPUT ALTFEL O DATĂ CU VENIREA ÎN ŞTEFAN CEL MARE

Cosmin Matei spune că a învăţat din greşeli: "Gata cu prostiile, vreau să devin o certitudine!"

Matei preferă să joace mijlocaş lateral. FOTO Alex Nicodim
Matei preferă să joace mijlocaş lateral. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 21:53

Adus de la Astra, fotbalistul de 20 de ani se jură că năzbîtiile trecutului, cu jocuri de noroc şi teribilisme prin cantonamente sau la meciuri, au fost umflate sau inventate: "Prea multe răutăţi!"


Cosmin Matei a venit la Dinamo cu faima unui jucător-problemă. Episoadele din perioada petrecută la Steaua, cu jocuri de noroc în compania cuplului Tănase - Stancu ori replicile acide la adresa colegilor şi a lui Lăcătuş, l-au transformat într-o etichetă a hazului în fotbalul românesc. Din cantonamentul "cîinilor" din Antalya, tînărul mijlocaş aruncă însă provocarea: "Gata, mi-am propus să devin o certitudine, vreau să mă perceapă lumea altfeldecît pînă acum!".

De fapt, spune tranşant că poveştile ţesute în jurul lui fac parte doar din folclor: "S-au zis numai minciuni despre mine sau lucruri umflate, ca să prindă bine prin ziare. A existat însă una la care chiar m-a pufnit rîsul. Aia că aş fi ieşit cu telefonul pe teren!".
Tipul e tare, are vorbele cu el, încearcă să fie serios în speech-ul său, dar mai înclină şi steagul: "Am mai făcut şi greşeli, e adevărat!, dar au apărut şi o grămadă de răutăţi. Sînt mai îndrăzneţ de felul meu, am tupeu, însă pozitiv. Şi nu sînt singurul cu replica pregătită în orice situaţie. Dacă aţi sta o zi întreagă în sînul unei echipe, aţi vedea că orice fotbalist mai comentează, mai glumeşte. Important e să nu exagerezi".

"Mingea e prietenul meu cel mai bun"
Cum e totuşi cu năzdrăvănia de la meciul Rapid - Steaua, în Cupă? Aceea cînd Surdu a fost driblat de portarul giuleştean, iar Cosmin a strigat: "Comane, eşti idolul meu! Ţi-ai bătut joc de Romică!". "Am zis «Ia uite cum pasează Coman cu călcîiul prin faţa lui Surdu!». Şi nu ştiu cum s-a ajuns apoi la aia că idolul meu e Coman. S-a băgat în ele!".

Nu refuză să comenteze nici istoria cu partidele de poker pînă în zorii zilei din cantonamentele Stelei: "Nu sînt pasionat de jocuri de noroc. Am mai făcut-o, dar ce fotbalist n-a jucat măcar o dată poker? Iar e vorba de exagerările obişnuite. Singura mea pasiune e fotbalul, iar mingea îmi e prietenul cel mai bun. Am învăţat un lucru sigur, că fotbalul te răsplăteşte dacă-l respecţi şi dacă munceşti. Asta voi face, pentru că nu sînt mulţumit de ceea ce am realizat pînă acum în carieră. Am nevoie de performanţe, de jocuri bune, de trofee. Sînt singurele care rămîn!".

"Cînd vine un sfat de la Dănciulescu, iei aminte!"
Are însă un motiv de mîndrie la vîrsta lui: "Am lucrat pînă la 20 de ani cu antrenori senzaţionali, cu care alţii n-au ocazia să se întîlnească în toată cariera. Dacă-i spun numai pe Piţurcă şi pe Ilie Dumitrescu, e suficient! Cu toţi m-am înţeles bine". Iar faptul că primul e acum selecţioner îi dă speranţe pentru viitorul imediat: "Mă cunoaşte bine, aşa că nu mai rămîne decît să trag de mine la Dinamo pentru a-l convinge că merit să mă ia şi la echipa naţională".

E încurajat deja de faptul că veteranii l-au adoptat: "Mi-au dat multe sfaturi. Iar cînd Dănciulescu, de exemplu, vine şi-ţi spune că ai făcut o chestie bine sau că ar fi trebuit să acţionezi în felul cutare, trebuie să iei aminte şi să fii bucuros că ai lîngă tine astfel de jucători. La fel se întîmplă cu Marius Niculae, cu Cătălin Munteanu! Am acum toate argumentele din lume să devin fotbalistul pe care-l aşteaptă lumea".

"L-am iubit pe Zidane! Normal că-mi place şi Messi, dar trăiesc sub teroare cînd joacă împotriva lui Real, fiindcă eu sînt fan înrăit al Madridului"
Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo

"Un titlu ar salva la Dinamo relaţia cu suporterii, care simt şi ei nevoia de rezultate. Îmi doresc şi pentru fani un titlu"
Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo

L-au luat pe Tameş!
Liber de contract după ce s-a despărţit de Poli Timişoara, Iulian Tameş a parafat ieri un acord pe o jumătate de sezon cu Dinamo! Fotbalistul de 33 de ani a acceptat să-şi reducă pretenţiile salariale, pe Bega lua 13.000 de euro lunar!, iar dacă va da randament, angajamentul îi va fi prelungit. Azi, Tameş e aşteptat în Antalya.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
1745flo
1745flo  •  27 Ianuarie 2012, 19:28

invidiosilor, lasati omu-n pace, bafta maxima Cosmine!

aldo_m
aldo_m  •  27 Ianuarie 2012, 12:39

pustiul chiar are talent SI CHIAR NU INTERESEAZA DECALRATIILE DACA JOACA BINE NIMIC NU Mai conteaza ,poate doar la noi ,pai parvulescu care era dinamovist IN FATA BANILOR LUI GIGI

bamse1901
bamse1901  •  27 Ianuarie 2012, 12:12

si eu am spus ca nu mai fumez, la fel a spus si motzi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează