FOTBAL  »  Superliga  »  DEMISIE

Președintele unui club din Liga 1 și-a dat demisia » Cum și-a motivat decizia

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2022 12:50 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 13:14

Costel Lazăr, președintele Petrolului, și-a dat azi demisia, ca urmare a situației complicate de la club. 

Promovată înaintea aceastui sezon, Petrolul a acumulat datorii pe care nu-și mai permite să le plătească și se gândește la intrarea în insolvență, așa cum a anunțat Gazeta Sporturilor.

Cât vă mai bateți joc!? » INCREDIBIL: Noua Polivalentă a Bucureștiului e blocată de birocrație! De 3 ani și jumătate se așteaptă o semnătură
INVESTIGAȚIE GSP
Cât vă mai bateți joc!? » INCREDIBIL: Noua Polivalentă a Bucureștiului e blocată de birocrație! De 3 ani și jumătate se așteaptă o semnătură

 Costel Lazăr a demisionat de la Petrolul 

Azi, clubul din Ploiești a anunțat că președintele Costel Lazăr a demisionat. 

„Începând cu data de 16 decembrie 2022, raporturile contractuale dintre mine și ACS Petrolul 52 vor înceta pe cale amiabilă, conform articolului 55, litera B din Codul Muncii. 

Fac aceasta precizare pentru a nu mai exista discuții și alte neînțelegeri pe marginea acestui subiect. Le mulțumesc celor care mi-au oferit șansa să conduc acest club, a fost o onoare pentru mine!", a declarat Costel Lazăr. 

Petrolul se gândește la insolvență 

Situația de la Ploiești e mai rea decât părea din declarațiile oficialilor, chiar dacă și conducerea a tot atras atenția că Petrolul o ducea tot mai greu. Surse din club povestesc că există deja făcut planul pentru intrarea în insolvență. 

E unica soluție pe care o mai găsesc petroliștii, năpădiți de datorii și lipsiți de venituri. Societatea trebuie să se miște foarte rapid cu procedura aceasta, altfel riscă să retrogradeze indiferent de locul pe care l-ar ocupa în clasament. 

Pentru dobândirea licenței pentru sezonul următor ar fi nevoie ca Petrolul să aibă planul de reorganizare aprobat de către un judecător până la 30 aprilie 2023, data-limită până la care cluburile care solicită licențe trebuie să demonstreze ori că au plătit datoriile, ori că se află oficial în insolvență. 

Echipa pe care o antrenează Nicolae Constantin stă bine deocamdată, e a opta în clasament după ce s-a aflat într-o vreme chiar în zona de play-off, numai că parcursul din campionat contează mai puțin acum decât contează problemele economice. Jucătorii și-au continuat activitatea deși n-au mai fost plătiți în ultimele trei luni. Insolvența le-ar putea cauza pierderi, e posibil ca ei să nu-și mai recupereze toate salariile pe care le au de luat. 

Fotbaliștii sunt angajați cu contracte de activitate sportivă, nu cu contracte de muncă, de aceea ei vor fi încadrați la categoria de creditori chirografari, cea mai slabă, nu la capitolul „salariați”. 

VIDEO  Daniel Niculae: „Rapid - Petrolul e un derby istoric. Sper să le facem suporterilor un cadou”

Citește și:

Mihai Rotaru, acuzat de Pițurcă: „L-a vrut plecat pe Rădoi! E foarte dificil, atât timp cât ai un patron care vorbește pe la spatele antrenorului cu jucătorii”

Viorel Moldovan, critici pentru un jucător din Liga 1: „E foarte gras! Fă sacrificii, băiatule” » Panduru, replică genială

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
demolarii
demolarii  •  13 Decembrie 2022, 14:36

Ce funcție e asta ? Președinte? Adică el a luat deciziile care au dus la această situație? Atunci cum de e lăsate să rezilieze? Nu răspunde pentru activitatea sa? Din pacate in Romania, ca e vorba de firma mica sau mare, ca e națională sau multinaționale sau partide politice, în funcțiile de răspundere au apărut multe păpuși. Sincer , ce rol au presedintii ca și Coman, Lazăr, I Mureșan, sau Narcis Raducanu, care baga echipe în insolventa ?

realsteaua
realsteaua  •  13 Decembrie 2022, 13:35

Dacă tu ca și firmă îți tratezi fotbaliștii, care sunt angajații de pe urma cărora vrei să ai profit, în felul în care îi tratezi atunci să nu fii surprins când ajungi în situații de genul. Foarte bine v-a făcut Tamaș că a plecat și "v-a urat de sănătate".

offside
offside  •  13 Decembrie 2022, 13:27

Pacat, un club de traditie si care are atatia fani spre deosebire de alte echipe din Superliga! De neinteles ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează