FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO / EXCLUSIV Gloria lui Dinamo a taxat în 3 puncte conducerea clubului: „De-atunci trebuia să se aprindă semnalul de alarmă”

Costel Orac, 64 de ani, a fost invitat joi dimineață la GSP Live și a analizat situația lui Dinamo, club la care a scris istorie ca fotbalist în anii '80.
Costel Orac, 64 de ani, a fost invitat joi dimineață la GSP Live și a analizat situația lui Dinamo, club la care a scris istorie ca fotbalist în anii '80.

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 08:12 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 09:25

Costel Orac, 64 de ani, a fost invitat joi dimineață la GSP Live și a analizat situația lui Dinamo, club la care a scris istorie ca fotbalist în anii '80.

Orac se declară pesimist cu privire la o posibilă salvare directă de la retrogradare, fără baraj, îi e greu să creadă și că Dinamo va rămâne pe prima scenă cu actualul lot și critică felul în care „câinii” au abordat atât campania de mercato din vară, cât și pe cea din această iarnă. 

Greșeală fatală comisă de FCSB? » Un nume mare din fotbalul românesc: „Și-ar sabota posibilitatea de a câștiga titlul”
FCSB
Greșeală fatală comisă de FCSB? » Un nume mare din fotbalul românesc: „Și-ar sabota posibilitatea de a câștiga titlul”

De asemenea, actualul oficial al Concordiei Chiajna îl taxează pe Andrei Nicolescu pentru faptul că a ales să plece în vacanță în Mexic în loc să se ocupe de echipă și contrează ideea anunțată de Red&White încă de la preluarea clubului, anume reticența în privința cooptării unor foști fotbaliști în conducere.

VIDEO. Costel Orac taxează 3 anomalii de la Dinamo: „Va fi foarte greu să ne salvăm”

1. Mercato înghețat

Dinamo a reușit un singur transfer în această iarnă, a venit doar fundașul central nord-macedonean Darko Velkovski, fără meci oficial din mai 2023.

„Dacă se făceau eforturi, mai aveam cel puțin 1-2 transferuri rezolvate. Campionatul începe pe data de 19, ar fi trebuit ca noii jucători să fie deja în cantonament cu echipa. Din păcate, și după revenirea în Liga 1 s-au făcut mutările mult prea târziu.

E bine că a venit un fundaș central, vom vedea cât de repede se va adapta, dar noi am suferit de la mijloc în sus, dovadă că marcăm foarte puțin goluri. O echipă care depinde de orice punct pus în joc, așa cum e Dinamo acum, trebuie să marcheze. Ca să putem ieși de acolo, trebuie să începem foarte bine anul, cu 2-3 victorii, să putem spera că ajungem la baraj, pentru că sunt pesimist în legătură cu o evitare directă a retrogradării.

Echipa n-a mers 3 luni, trebuia de-atunci să se aprindă semnalul de alarmă și să se caute soluții. Lucrurile astea nu s-au întâmplat și am ajuns în perioada de mercato, care e scurtă, și acum nu sunt soluții. A fost o greșeală, nu reușim să legăm 2-3 transferuri utile. Iar cu echipa asta e foarte greu să rămâi în Liga 1, indiferent de cât de bun e antrenorul”, a precizat Orac la GSP Live.

6 trofeea câștigat Orac la Dinamo: 3 campionate (1981–82, 1982–83, 1983–84) și 3 Cupe ale României (1981–82, 1983–84, 1985–86). A reușit 54 de goluri în 308 partide de Liga 1

2. Vacanța petrecută de Andrei Nicolescu în Mexic

Administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a plecat în vacanță la finalul anului anterior, departe de România, în Mexic. 

Nu mi s-a părut normal. Nu trebuia neapărat să se ocupe el de transferuri, însă Dinamo a rămas și fără director sportiv în această perioadă (n.r. - Gabi Glăvan). Eu am sperat ca antrenorul, fiind croat, să atragă jucători buni, pe care să-i cunoască”, a comentat Orac.

3. Politica Red&White: fără foști fotbaliști în conducere

„Scuzați-mi franchețea, dar nu știu dacă fotbaliștii români care au activat mai mult în România în ultima perioadă (n.r. - nu în străinătate) au căpătat suficientă experiență pentru a administra un club. Nu spunem că nu pot fi excepții, dar în planul nostru de azi NU intră ideea să colaborăm cu foști sportivi pe poziții de management”, afirma Eugen Voicu, reprezentant Red&White, în martie 2023.

Ce a declarat Orac?Am considerat o greșeală această afirmație. Chiar dacă așa gândeau, nu trebuiau să o spună, pentru că foștii jucători ai lui Dinamo aveau calificarea necesară să ajute clubul. Am jucat la un nivel înalt, am fost și antrenori unii dintre noi, știam cu ce se mănâncă fenomenul. Nu trebuiau să ne pună prin conducere, să ne plătească, dar ne-ar fi putut solicita măcar o opinie. Era nevoie”.

Emisiunea integrală GSP Live cu Costel Orac

Mai multe articole despre Dinamo: 

Dinamo a cedat doi jucători în Liga 2 » Merg să se salveze de la retrogradare
DINAMO
Dinamo a cedat doi jucători în Liga 2 » Merg să se salveze de la retrogradare
Dinamo - Genclerbirligi 1-1. „Câinii” au remizat în primul amical al iernii » Cum au jucat elevii lui Kopic
DINAMO - GENCLERBIRLIGI 1-1
Dinamo - Genclerbirligi 1-1. „Câinii” au remizat în primul amical al iernii » Cum au jucat elevii lui Kopic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
therealreddog33
therealreddog33  •  12 Ianuarie 2024, 09:57

Ăștia sunt de fațadă la Dinamo. Cei care conduc stau in umbră- "vocalii" dîdîbiști au cam dispărut și de pe aici de la o vreme, nu vi se pare? Oare Bucurică ce o mai face?! Motivul pentru care nu vor pe altcineva în conducere e simplu: ar observa toate mânăriile care se fac cu banii - de la minciuni sfruntate cu "se bagă bani" până la insolvențe, datorii anulate, donații transformate in imprumuturi, comisioane încasate nelegal șamd. Dinamo a încăput de ani buni din păcate pe mâinile unor escroci. Care nu se vor lăsa până nu vor devalida clubul complet.

iar_locul_doi
iar_locul_doi  •  12 Ianuarie 2024, 09:35

Nea Costele intreaba-l bre pe Badea de ce nu face transferuri ....alba-neagra astia sunt bagati la inaintare ....cum bre sa cumperi un club cu 500 000 de euro ...ce coincidenta si aia dinainte tot atat au dat ...apoi au disparut ...UNDE AI MAI VAZUT IN LUMEA ASTA SA BAGI BANI INTR-O AFACERE SI APOI SA DISPARI !!! Atat timp cat traieste Badea, Dinamo n-o sa mai aibe echipa ....Badea nu a plecat niciodata de la Dinamo !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează