FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Costin Lazăr vorbeşte despre ţinta Stelei din Grecia: "E atacant de Champions League"

Duel Costin Lazăr - Perrone în meciul PAOK - Asteras 2-1, din turul campionatului, disputat pe 16 septembrie 2012, în care argentinianul a marcat // Foto: Intime Sports
Duel Costin Lazăr - Perrone în meciul PAOK - Asteras 2-1, din turul campionatului, disputat pe 16 septembrie 2012, în care argentinianul a marcat // Foto: Intime Sports

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 03 mai 2013 20:13

Fostul mijlocaş al Rapidului spune despre argentinian că "e imbatabil în jocul aerian la fel ca Bilaşco, e puternic precum Nikolici, însă, faţă de muntenegrean, ştie şi cu mingea".

Gazeta Sporturilor a anunţat ieri în exclusivitate cine-i atacantul pe care Mihai Stoica şi Daniel Stanciu i l-au propus lui Gigi Becali ca alternativă pentru un eventual eşec în tratativele pentru Jeremy Bokila. Despre argentinianul Emanuel Perrone, de la Asteras Tripolis, locul 3 în Grecia în campionatul regulat, Gazeta a încercat să afle mai multe de la Costin Lazăr.

Fostul mijlocaş al Rapidului evoluează la PAOK Salonic, formaţie ce a terminat pe locul 2, la 6 puncte peste Asteras. Lazăr îl cunoaşte foarte bine pe vîrful sud-american, cei doi fiind adversari în două dintre cele trei meciuri, două în campionat şi unul în Cupă, în care Asteras şi PAOK s-au duelat.

- Costine, salut, te deranjăm să te întrebăm despre un atacant de la Asteras Tripolis pe care îl vrea Steaua.
- Bună ziua, despre cine e vorba, Perrone cumva?

- Da, chiar el, de unde ai ştiut?
- Am bănuit pentru că-i jucătorul exponenţial al acestei echipe cu care noi ne-am bătut pentru locul 2 şi cu care ne vom lupta şi în play-off.

- Cum e argentinianul?
- Bun spre foarte bun. Ca să-şi facă oamenii o idee despre el, în jocul aerian l-aş asemăna cu Bilaşco din anul în care Urziceni a cîştigat titlul. Adică e imbatabil, nu cred că a pierdut 3-4 dueluri în tot campionatul!

"Are oferte şi de la cluburi de top din Grecia"

- Cu mingea ştie?
- Ajungem şi acolo. Apoi, e foarte puternic, extrem de puternic. Greu poţi să cîştigi duel unu la unu cu el, stă bine pe picioare, pierde greu balonul. E puternic ca Nikolici, însă faţă de muntenegrean chiar ştie cu mingea!

- A marcat 9 goluri...
- Da, practic tot jocul celor de la Asteras Tripolis e făcut pentru el. Această echipă a fost surpriza din Grecia în sezonul ăsta, mai ales că pînă acum era mereu în spate, iar meritul principal e al lui Perrone. Totuşi, Steaua ar trebui să se grăbească dacă îl vrea pentru că din ceea ce ştiu e dorit şi aici în Grecia, la formaţii de top.

- Bun, l-ai lăudat, dar Steaua caută un atacant care să o ajute în Liga Campionilor.
- Perrone o poate ajuta şi acolo. Şi am şi un argument. Acest argentinian a jucat excelent şi împotriva lui Olympiakos, care-i trupă de Champions League, deci ar face faţă în Champions League.

Peste o lună e liber
Deşi pe mai multe site-uri de specialitate, inclusiv pe transfermarkt.de, apare informaţia că Perrone mai are contract cu Asteras Tripolis pînă în iunie 2014, înţelegerea lui va expira în iunie 2013. El va deveni liber după ultima etapă din play-off-ul pentru Champions League, în care Asteras se va lupta cu PAOK Salonic pentru a prinde preliminariile Ligii.

5 e locul pe care Perrone a terminat în clasamentul golgeterilor ultima ediţie a campionatului regulat din Grecia, cu 9 goluri, primii 4 fiind Djebour (Olympiakos, 20 de goluri), Athanasiadis (PAOK, 13), Mitroglou (Olympiakos, 11) şi Papadopoulos (Panthrakikos, 11)

"Perrone ne-a creat foarte, foarte multe probleme cînd am jucat împotriva lui. Are un simţ al porţii extraordinar" (Costin Lazăr, mijlocaş PAOK)

Presa din Grecia: "Caracter, conflictual, petrecăreţ"
Gazeta Sporturilor a solicitat ieri şi părera unor jurnalişti din Grecia, care să-l descrie pe Perrone.

Cei de la gazzetta.gr, cel mai important ziar online, l-au caracterizat pe sud-american:
"E unul dintre cei mai buni atacanţi care evoluează în prima ligă din Grecia"
"A fost fotbalist de bază la Asteras Tripolis, e cel mai om al acestei echipe"
"E atacant de careu, masiv, puternic. În afara golurilor, are şi destule pase de gol"
"Viteza nu e punctul lui forte, multă lume în Grecia i-a reproşat faptul că e destul de lent"
"E un foarte bun executant de lovituri libere"
"Dă totul pe teren, foarte bătăios, un caracter deosebit, dar şi un tip conflictual, care se aprinde foarte uşor"
"Îi place foarte mult viaţa de noapte, să se distreze, să trăiască din plin după ce pleacă de la stadion"
"Asteras i-a făcut deja ofertă de prelungire a contractului şi insistă ca el să rămînă"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
capca1
capca1  •  04 Mai 2013, 21:01

Reveniţi-vă, ciobanul nu o să cumpere nici un fotbalist !Aud ca Mihai Costea o cere de nevastă pe Cruduţa, o să vină la Palat şi o să-i spună lu' Jiji să-l cunune şi, gata, avem vârf !!!Ce Perrone, Bokila sau mai ştiu eu ce atacant ?!Poate vine Alibec, care va mânca ciocolată până va exploda şi, gata !Alibec, doar dacă vine gratis !

vaalah
vaalah  •  04 Mai 2013, 11:20

Basme , nici Dracu nu stie ce este in tartacuta Ciobanului . El marele specialist care transfera fotbalisti si care a facut praf peste 15 milioane E produsi de club si de suporterii pe muraturi cumparate la preturi aberante ! Un lucru este clar , nu o sa cumpere fotbalisti de Champions League ci doar mediocri suficienti pt cel mai slab campionat din istoria fotbalului romanesc .

thumbzilla..
thumbzilla..  •  04 Mai 2013, 11:08

si lui asta-i place spritzul ::))))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează