FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT LUPESCU - CRACIUNESCU / RIPOSTA ETERNULUI REBEL

Craciunescu: "Niste vopsiti!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 ianuarie 2008 00:00

"Lupescu e marioneta, Nasu' face delegarile"

- Domnule Craciunescu, Ionut Lupescu spune despre dumneavoastra ca nu sinteti mai curat decit arbitrii din prezent. Are dreptate?
- Lupescu asta e o pacaleala. Pai, el trebuie sa se mai nasca nu o data, ci de doua ori, ca sa poata avea moralitatea pe care am avut-o eu in arbitraj! Lupescu sa ne vorbeasca despre modul in care el si Mircea Sandu incalca statutele si regulamentele FRF si despre cum incearca ei sa-i tina pe toti cu gura inchisa. Dar mie nu mi-e frica!

- Spune ca din cauza dumneavoastra, arbitrii romani n-au urcat la UEFA.
- Ei au habar pe ce lume traiesc? Vorbesc de tineri arbitri pe care i-au promovat. Toti, dar absolut toti!, au fost instruiti de mine in cursuri intensive. Mi-au furat munca de citiva ani. Lupescu si Mircea Sandu sint niste vopsiti, niste mincinosi!

- Ati tot acuzat ca nu Lupescu face delegarile.
- Pai asa si este. Lupescu este doar o marioneta, Mircea Sandu ii spune pe cine si unde sa trimita. Ca sa vedeti cit de corecti au fost, dupa 6 luni presedintii au decis sa nu se mai ocupe ei de asta. Ca renunta Lupescu, e doar o poveste.

- Dar ce treaba aveti cu Mircea Sandu, ca doar Lupescu v-a atacat?
- Mircea Sandu a fost cel care a tras in jos arbitrajul romanesc. A dat cu bomba atomica la Comisia de Arbitri de la UEFA atunci cind a facut reclamatie in scris presedintelui de acolo, Volker Roth pentru arbitrajele defavorabile ale echipei nationale a Romaniei. Roth a aflat si din acel moment am fost taiati de la orice fel de comunicare. Tudor a ajuns abia acum in Top Class, dar trebuia sa fie acolo de acum 3 ani.

- Bun, dar va insusiti vina ca dumneavoastra n-ati avut curajul sa curatati arbitrajul de "centrali" compromisi?
- Ei cred ca au facut curatenie? Au dat afara arbitrii pe care nu-i aveau la inima, dar au facut legi speciale pentru altii, de-ai lor. Acum, cind se simt impunsi putin, au inceput sa apese butoanele de alarma. Ei cred ca ma vor speria amenintarile care mi le-au trimis!

A primit amenintari

- Ce amenintari?
- Au dat telefoane pe la cotidienele si posturile TV cu care colaborez si puneau intrebari ca de ce imi publica materialele, de ce imi ofera spatiu? astia in ce tara cred ca traim? Mircea Sandu crede ca s-a spalat de toate pacatele daca a ajuns in Comitetul Executiv al UEFA.

- E totusi o realizare ca a ajuns acolo.
- M-apuca risul. si soacra-mea, daca ar fi candidat dupa 17 ani de stat pe la UEFA, in diverse comisii, ar fi cistigat. Dar sa revenim la amenintari. Ei cred ca ma sperie ca or sa-l dea afara din arbitraj de fiul meu. Ii anunt ceva, gura nu mi-o vor inchide niciodata pentru ca vremea comunismului a trecut de mult. Iar diversiunile pe care tandemul Lupescu-Mircea Sandu vrea sa le puna in aplicare sint de mult expirate.


"Cind Lupescu vorbeste de moralitate, devine penibil, ridicol si mie, unul, chiar mi-e mila de el"

"A trebuit sa sterg de pe urma lui Sandu, care a lasat in urma lui numai mizerie la UEFA, si numai eu stiu ce am patit ca sa refac relatiile cu acest for"

"Lupescu de azi e clonat"
Ion Craciunescu a facut trimitere la o celebra declaratie a lui Lupescu. "Eu cred ca Lupescu cel de azi este de fapt o clona a adevaratului si corectului Lupescu de pe vremea cind juca. El a spus prin 1999 ca o sa plece de la Dinamo cu primul avion daca va juca in vreun meci blat. Eu cred ca el s-a tinut de cuvint si a plecat cu primul avion, iar ce a ramas in urma e, de fapt, doar o clona", a declarat Craciunescu.

Marul discordiei: Corpodean
Fostul sef al CCA a contestat si decizia FRF care a decis ca Salomir sa fie scos din arbitraj. "Pe unii i-au scos pe nedrept, iar altora, pentru care meritau sa fie imediat dati afara, si aici ma refer la Corpodean, le-au facut paravan si i-au pastrat la loc caldut. De ce are acest arbitru protectie? Pentru ca ii deschide usa mereu lui Lupescu la FRF? Pentru ca il perie tot timpul si pentru ca spera ca va fi, intr-o zi, sef al CCA? Pentru ca face parte din sistemul lor?", a atacat Craciunescu.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează