FOTBAL  »  Superliga  »  CRĂCIUNESCU LA CCA

Crăciunescu schimbă toată Comisia » Doar nevasta lui Dossey rămîne!

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 13 octombrie 2011 23:55

Crăciunescu schimbă toată Comisia, cu excepţia soţiei ghanezului decedat în urmă cu aproape trei ani, care rămîne secretară fiindcă are o situaţie materială dificilă. Noul şef desfiinţează plicurile şi măreşte numărul arbitrilor pentru Liga 1


Ion Crăciunescu începe reforma din arbitraj cu măsuri care vizează şi activitatea CCA, şi pe cea a arbitrilor. În primul rînd, el a schimbat complet componenţa Comisiei, căreia i-a redus şi efectivul, de la 9 persoane la doar 5. Din vechea structură a CCA, mai lucrează acum doar două persoane, juristul Constantin Ştefan şi secretara Ioana Dossey.

Creşte singură copilul
Primul rămîne doar temporar la Comisie, considerîndu-se că el posedă suficiente date ca să faciliteze munca noilor membri. Secretara, în schimb, îşi păstrează postul. Crăciunescu n-a luat în calcul s-o schimbe şi pe ea din cauza situaţiei materiale delicate în care se află nevasta fostului portar de la Rapid şi de la FC Braşov, decedat în urmă cu doi ani şi 10 luni ca urmare a unui accident de circulaţie. Ioana are în întreţinere şi un copil, fetiţa pe care o avea cu Ibrahim Dossey.

Conturi, nu plicuri
Şi situaţia arbitrilor suferă modificări. Crăciunescu a constituit un lot naţional din arbitrii care se aflau pînă acum în loturile A şi B. Toţi devin eligibili pentru primul eşalon, inclusiv cei care obişnuiau să conducă doar partide din eşalonul secund. Iar la Liga 1, plata către arbitri va fi făcută de CCA, care colectează banii de la cluburi din timp. În cazul ligilor a doua şi a treia, brigăzile vor fi plătite cu bani trimişi direct în conturi, nu în plicuri, aşa cum s-a procedat pînă acum.

Toate analizele sînt televizate!
Altă măsură revoluţionară a lui Crăciunescu: discuţiile din stenogramele care au fost publicate o dată cu arestarea lui Vasile Avram nu vor mai apărea de acum încolo dacă se respectă regula noului preşedinte. El refuză dialogul direct sau telefonic dintre patroni, preşedinţi de cluburi şi arbitri ori membri ai CCA. Discuţiile dintre părţi se vor purta numai în mass-media, în ziare şi în emisiunile TV, conform planului pe care-l implementează Crăciunescu.


Componenţa noii Comisii:
Ion Crăciunescu - preşedinte
Ioan Igna - primvicepreşedinte
Aron Huzu - vicepreşedinte
Dan Lăzărescu - membru
Fevronia Ion - membru

Primele decizii din reforma lui Crăciunescu?
1. Arbitrii din Liga 1 şi cei pentru Liga a doua vor fi comasaţi în "Lotul naţional", din care se aleg brigăzile pentru primele două eşaloane.

2. Un arbitru din Ploieşti, spre exemplu, va avea dreptul să conducă un joc al Petrolului sau al Astrei. La fel, un clujean poate să arbitreze partide în care sînt implicate U Cluj şi CFR. Pînă acum, arbitrii din Bucureşti aveau voie să conducă jocuri ale cluburilor din Capitală, dar cei din provincie nu puteau să oficieze la meciuri ale formaţiilor din oraşele din care proveneau ei.

3. Desfiinţează regula potrivit căreia un arbitru nu putea să fie delegat la două jocuri consecutive ale unei formaţii. Dacă el conduce bine o partidă, are voie să fie delegat în runda următoare la o partidă a uneia dintre cluburile pe care le-a arbitrat în etapa precedentă. Dispare şi restricţia că un arbitru nu poate să fie delegat la meciurile unei echipe mai mult decît de trei ori într-un tur şi de trei ori într-un retur.

4. Arbitrii care acumulează peste opt etape de suspendare de-a lungul unui sezon nu mai pot susţine examen de promovare înaintea stagiunii următoare.

5. De la 1 ianuarie 2012 se încheie convenţiile prin care cluburile plătesc arbitrii. Din acel moment, echipele vor vira banii către CCA, care va achita după aceea brigăzile. Regula va funcţiona pentru Liga 1. Pentru Ligile a doua şi a treia, cluburile vor trimite banii direct în conturile arbitrilor, nu în plicuri, ca acum.

6. Dialoguri între conducerea CCA sau arbitri şi conducători ori patroni de cluburi se vor purta numai prin intermediul mass-media, nu direct. Asta înseamnă că nici Crăciunescu, nici arbitrii nu vor mai discuta direct sau telefonic cu şefii grupărilor.

7. Sediul CCA rămîne, temporar, unde există acum, adică vizavi de Patinoarul Flamaropol, dar noul preşedinte urmăreşte să-l mute la Mogoşoaia.

8. A convocat o şedinţă la Casa Fotbalului pentru marţi, de la ora 11:00, la care vor participa arbitrii din "Lotul naţional".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
steelica
steelica  •  14 Octombrie 2011, 15:55
Postat de gandrei pe 14 Octombrie 2011, 15:22

esti jenant. mai ales partea despre secretara. evident nu ai citit articolul

ba l-am citit...mai vorbim peste 3 luni:)

gandrei
gandrei  •  14 Octombrie 2011, 15:22
Postat de steelica pe 14 Octombrie 2011, 14:42

in afara de faptul ca iar ne oboseste cu fi-su si ca se va culca cu secretara...restul sunt decizii de salutat

esti jenant. mai ales partea despre secretara. evident nu ai citit articolul

fcdinamo11
fcdinamo11  •  14 Octombrie 2011, 15:13
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Esti un prost.....comenteaza de ce se discuta aici....daca tot esti fan Dinamo......

Vezi toate comentariile (38)
Comentează