FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - U CRAIOVA 1-1

Craiova a căzut iar in B » Răstignirea de la Bistriţa

Golul lui Dorel Stoica nu a ajutat-o deloc pe Craiova
Golul lui Dorel Stoica nu a ajutat-o deloc pe Craiova

Articol de GSP - Publicat marti, 17 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 22:25

Universitatea a retrogradat în liga secundă, pentru a doua oară în istorie, în vreme ce Gloria s-a salvat încă o dată

Lung, Negrilă, Tilihoi, Ştefănescu, Ungureanu, Beldeanu, Ţicleanu, Donose, Balaci, Cămătaru, Crişan. Sună ca un vers în startul unui refren, ce are puţin de-a face, însă, cu echipa de acum. "Maxima" nu mai e, cea de azi e poreclită "Minima" şi, aseară, pe o ploaie infernală, şi-a jucat ultima şansă de a evita scufundarea în obscuritatea unei ligi secunde mai anonimă ca oricînd.

Împuşcaţi de Curtuiuş
Jucătorii s-au îmbrăţişat înainte de meci, încercînd să arate că încă mai pot să lupte. Oltenii au plantat trei vîrfuri în faţa lui Albuţ, iar Subotici a fost aproape de gol la prima fază în careul Bistriţei: şut din 13 metri, blocat însă de portar. Bistriţa a echilibrat, însă fără efort. Curtuiuş a şlefuit bara, iar Keita, singur pe 8 metri, a reluat cu capul peste. Tot Keita a centrat perfect pentru Curtuiuş, care l-a executat sec pe Lung, 1-0 (35).

Relansaţi de Dorel
Craiova se scufunda, Bistriţa sărbătorea deja o nouă salvare. Gloriei îi ajungea, de altfel, şi un egal. Ştiinţa a urcat mai mult în partea secundă, dar părea dezarticulată şi fără vlagă. D. Stoica şi Prepeliţă au încercat de la distanţă. Nimic. A fost nevoie de ajutorul Gloriei. Keita a călcat pe o minge, aceasta a ajuns la Costea, care a tras, Albuţ a respins în faţă, iar D. Stoica a înţepat din 7 metri, 1-1 (67)! Craiova a continuat să preseze, oltenii simţind că pot salva, in extremis, un sezon ce părea definitiv compromis. Dar miracolul nu s-a produs. În genunchi, Bistriţa a rezistat, Universitatea alunecînd spre "B". Ultimul joc, cu Gaz Metan, nu mai contează.

Inbox
- Nae Manea s-a răstit la suporteri în minutul 71: "Pe cine să bag? Pe mă-ta?", a răspuns antrenorul fanilor care solicitau o schimbare.
- Velcovici a fost înlocuit în minutul 29, accidentat după un duel cu Stoianof. Şi ultimul s-a resimţit, fiind înlocuit 4 minute mai tîrziu.
- Bistriţa a cerut penalty în minutul 37, la un duel între Dănănae şi Ciprian Petre. Ultimul a căzut spectaculos, dar Balaj a indicat că duelul a fost corect.
- La cîteva minute după începerea jocului, "centralul" Cristi Balaj a cerut să fie pornită instalaţia de nocturnă, ploaia torenţială limitînd vizibilitatea pe teren. În repriza a doua a ieşit soarele, dar nocturna a fost lăsată în funcţiune.
- Bistriţenii au indicat aseară că joacă şi pentru Mihăiţă Neşu. "ACF Gloria 1921 Bistriţa, sîntem alături de Mihăiţă Neşu" era inscripţionat pe bannerul cu care jucătorii Gloriei au intrat în teren înainte de start.

"Balaj ne-a retrogradat!"
Adrian Mititelu l-a acuzat la finalul meciului pe "centralul" Cristian Balaj. "Am avut un gol de 2-1 perfect valabil care ne-a fost anulat, cum să întrerupi meciul cînd echipa scapă spre poartă!? Balaj e omul cooperativei, el a contribuit mult la retrogradarea Craiovei", a spus patronul Craiovei la Digi Sport. Mititelu se referă la faza din prelungirile meciului, cînd Prepeliţă a înscris, dar după ce Balaj fluierase un fault la Subotici.

Manea şi-a anunţat plecarea
Antrenorul Bistriţei, Nae Manea, l-a anunţat aseară pe Jean Pădureanu că nu mai poate continua. "Am trecut prin momente groaznice aici. Nu dormeam noaptea, gîndindu-mă că, după ce am promovat-o pe Gloria, o voi retrograda. Vreau jucători, să nu mai trec prin astfel de emoţii. Altfel, nu mai rămîn", a declarat tehnicianul.

"E o zi tristă pentru U Craiova. Păcat că s-a terminat aşa. Mai multe nu pot să spun"
Andrei Prepeliţă, căpitan U Craiova

"E cea mai neagră zi din cariera mea. Îmi vine greu să vorbesc în astfel de momente"
Silviu Lung jr, portar U Craiova

"Se pare că asta a fost. Chiar dacă a căzut, Craiova trebuie să arate că are forţa să se ridice şi să fie mai puternică"
Sandu Tăbîrcă, antrenor secund U Craiova

"Mafia m-a retrogradat! Ce să le mai spun eu copiilor ăstora despre fotbal!? Unde e FIFA sau UEFA să ia măsuri?"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
goldengoal
goldengoal  •  17 Mai 2011, 20:59

Noi nu vrem sa fim un satelit al Stelei asa cum vrea Piturca! Noi suntem UNIVERSITATEA! Nu vrem cadouri de la altii! Decat sa fim campioni ajutati mai bine cu forta retrogradati !!!!!!!!

goldengoal
goldengoal  •  17 Mai 2011, 20:51

Suporterilor adevarati nu le e rusine de echipa lor oriunde ar fi! FORZA STIINTA !!!!!!!!!!!!!

goldengoal
goldengoal  •  17 Mai 2011, 20:50

Cine crede ca va atrage suporterii Universitatii la alta echipa din Craiova, se inseala: Stiinta e UNA SINGURA! Cu ea ramanem si in liga a 10-a !!!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează