FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - BOTOȘANI 3-1

CRAIOVA - BOTOȘANI 3-1 // VIDEO+FOTO Și talent, și risipă! Craiova urcă pe podium și continuă să viseze la titlu

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2019 20:00

Craiova a trecut de Botoșani, scor 3-1 (Mihăilă '20, Cicâldău '28 pen., Vătăjelu '90+3 / Ofosu '39), în etapa #19 din Liga 1.

Cu Mihăilă printre marcatori încă o dată, Craiova a încărcat punctele și stă bine în clasament. Botoșani joacă frumos și pierde des, capătă mai des aplauze decât puncte.

Nici măcar o echipă urâtă, ermetică nu poate produce un meci închis când adversarul acelei formații e FC Botoșani. Moldovenii nu te lasă să joci defensiv, te fac să-ți pară rău să stai la cutie, ei te prind în stilul lor de fotbal, de la o poartă la alta, cu ocazii împărțite cu rândul ca niște provocări. Leapșa pe care o propun oamenii lui Croitoru încheie repriza cu 2-1 în favoarea Craiovei.

Trupa lui Pițurcă oricum nu este una croită pe apărare, ea participă la curgerea frumoasă a acțiunilor. Oltenii nu ar avea cum să fie defensivi, nici să vrea! Fundașii sunt oamenii cei mai slabi din formula lui Piți, cuplul Bălașa-Ferreira scârțâie la fiecare atac al oaspeților și întotdeauna e nevoie de sclipiri ale atacanților pentru a masca defectul evident pe care-l conține echipa alb-albastră.

Salvează situația Mihăilă. Extrema care nu se lipea de goluri la începutul carierei din Liga 1 s-a transformat spectaculos, a devenit un prădător cu instinct formidabil. Mihăilă a creat recent și goluri din talent, cu mingea potrivită pe piciorul drept pentru șuturi uimitoare din stânga atacului, dar mai înscris și ca un vârf norocos. Așa a fost golul lui de azi, cu o deviere ciudată, o execuție cap-umăr la o centrare din stânga.

Oltenii au mai înscris o dată, ajutați și de arbitrul Feșnic cu un penalty suspect, apoi oaspeții și-au etalat tehnica și curajul, au echilibrat partida brusc și l-au determinat pe Pițurcă să opereze schimbări defensive, să mai ridice niște baricade în calea asediului. Ofosu l-a amețit pe Bălașa și a tras perfect, lângă bară. 2-1. Plus ocazii clare ale moldovenilor, inclusiv o bară și intervenții la limită în careul Craiovei.

Amestecul de talent și de risipă i-a lăsat pe botoșăneni fără vreun punct. Definiția jocului lor: portarul Pap a urcat în careul Științei la un corner ca să forțeze egalarea, însă gestul disperat le-a adus încă un gol gazdelor rămase cu poarta goală. Estetica rămâne argumentul principal pentru Croitoru, fiindcă formația lui încă se află în zona playout, deci nu stă grozav în clasament. Ai lui Pițurcă sunt într-o cu totul altă situație: cam chinuiți etapă de etapă, ei au urcat pe podium și continuă să viseze la titlu. 

4.236 de spectatoriau asistat la această partidă

Penalty inventat

Craiova a făcut 2-0 dintr-o lovitură de pedeapsă pe care a transformat-o Cicâldău. Penalty-ul a apărut ca urmare a unui duel dintre Miron și Ivan, însă nici în reluările TV nu se vede clar dacă fundașul de la Botoșani chiar l-a călcat pe atacant, așa cum s-a văitat olteanul. Înaintea intervenției lui Miron fusese, oricum, și un fault în atac al lui Ivan, asupra lui Haruț. Andrei l-a împins pe fundașul dreapta al moldovenilor înainte să preia balonul și să suporte atacul lui Miron.

Craiova - Botoșani 3-1

+9 FOTO
  • FOTO: Facebook Universitatea Craiova

CRAIOVA: Popescu - Vlădoiu, Bălaşa, Tiago Ferreira, Bancu - Zakaric, Cicâldău, Qaka - Bărbuţ, Ivan, Mihăilă 
Rezerve: Marinescu, Măţel, Vătăjelu, Acka, Mateiu, Ivanov, Roman
Antrenor: Victor Pițurcă 

FC BOTOȘANI: Pap - Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu - Papa, J. Rodriguez - Ashkovski, Ebenhofer, Ofosu - Andronic 
Rezerve: Hankic, Cascini, Pierce, Holzmann, Cîmpanu, Keyta, Penescu
Antrenor: Marius Croitoriu 

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova 
Arbitru: Horațiu Feșnic // Asistenți: Mircea Orbuleț, Mircea Grigoriu 

Vezi și: 

CRAIOVA // Victor Pițurcă = Corneliu Papură » „Piți” n-a schimbat nimic esențial în jocul oltenilor, iar visul titlului e tot departe!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (70)
mihneadds
mihneadds  •  07 Decembrie 2019, 10:30

Ce va mai place sa va luati de Universitatea si sa il laudati de cate ori aveti ocazia pe Mititelu! Huo!!

dansy
dansy  •  06 Decembrie 2019, 18:55
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 05 Decembrie 2019, 21:06

Lasa fotbalul, de cratima ai auzit? Cum naiba faceti ma de nu reusiti nici macar sa invatati sa scrieti corect romaneste?

Craciunescu este un valcean coclit,plin de frustrari si hotie.Uiti ca din cauza ca lua aparatura pe datorie de la Copos a facut praf un meci al Rapidului cu Steaua.Nul mai bagati in seama pe acest Craciunescu care la 70 de ani nici nu mai vede bine fazele.

dansy
dansy  •  06 Decembrie 2019, 18:48
Postat de jack_the_stripper pe 06 Decembrie 2019, 08:16

Fanii oltenilor sunt dezamăgiți și după această victorie ciudată. Să vezi că oaspeții forțează egalarea cu portarul venit în careu e cât se poate de neplăcut. Singurii mulțumiți sunt ognenii, că-și păstrează provizoriu locul maxim la care pot spera... Acum sunt toți la biserică, să dea acatiste, că vine meciul de la Sibiu. ;-)

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează