FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR CLUJ 0-2

CRAIOVA - CFR CLUJ 0-2 // FOTO + VIDEO Cinismul triumfă în derby! CFR Cluj învinge la Craiova și intră cu un avans de 3 puncte în play-off

Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova +9   FOTO
Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova

Articol de - Publicat duminica, 23 februarie 2020 22:00

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 pe terenul Craiovei, în ultimul derby din sezonul regulat al Ligii 1. 

Craiovenii și clujenii au oferit un meci fascinant. În timp ce gazdele s-au întrecut în a rata ocazii monumentale, liderul a punctat pe contre prin Rondon și Manea, bifând al patrulea meci fără gol primit în L1 în 2020. 

Clasament Liga 1 + golgeteri + program

Nu mai e o surpriză când campioana schimbă masiv liniile de la un meci la altul, în piruetele competiționale pe axa Europa – Liga 1. Petrescu nu-și schimbă strategia nici când are în față un derby intern, care decide campioana sezonului regulat și poate stabili diferențe decisive de punctaj în play-off. 

La Craiova, liderul a început cu numai cinci dintre titularii regăsiți la turul cu Sevilla, dar asta nu i-a împiedicat pe ardeleni să înfrunte senin ostilitatea unui întreg stadion și să dicteze tempoul în startul jocului. 

Iar Rondon, cu prima sa reușită din actuala ediție L1, a pus 0-1 pe tabelă încă din minutul 9, năruind visurile oltenilor că ar putea învinge la trei goluri diferență, condiția pentru a încheia în frunte după primele 26 de etape

Arlauskis oprește asaltul oltean

A fost combustia care a aprins orgoliul Craiovei, moale și apatică un sfert de ceas, dar apoi furioasă și năvalnică până la finalul primei reprize. Un singur om avea însă să refuze golul oamenilor lui Papură: Arlauskis

Lituanianul a arătat realmente alură de spiderman, reușind câteva parade absolut miraculoase în toate colțurile porții, spre disperarea unui adversar care s-a prăvălit cu toate forțele spre egalare. 

O transversală a lui Nistor (17) a deschis sarabanda olteană, apoi și-a intrat în rol Arlauskis, care a apărut pe traseu la finalizările lui Mihăilă, Koljici sau Cosici.

Intrat la mijlocul mitanului în locul puștiului Nițu, bosniacul n-a izbutit nici din 3-4 metri să-l bată pe goal-keeper-ul campioanei, care a închis repriza cu o altă intervenție de manual: a respins în bară, cu vârful mănușilor, o minge trimisă cu capul de Ivan, la colțul scurt. 

Manea îl ridiculizează pe Bancu 

"Frustrare" a fost cuvântul de ordine al Craiovei după 45 de minute, în care Nistor a fixat ritmul revenirii, Bălașa a inventat impecabile diagonale lungi atipice, iar Cicâldău și-a revendicat încă o dată un loc în formula de bază a echipei naționale. Clujul a suferit îngrozitor, s-a împrietenit pe alocuri și cu norocul, suficient cât să intre la cabine cu avantajul minim oferit de Rondon.

Alb-albaștrii au continuat scenariul și după pauză, au rămas minute în șir în jumătatea clujeană, fără să mai găsească însă calea spre poartă. 

A rezultat o presiune constantă absorbită cu calm și luciditate de oaspeți, care au compensat printr-o acoperire perfectă a spațiilor, echilibru și țâșniri pe contre în momentele de respiro ale Craiovei. 

Așa s-a ales Rondon cu o bară, așa s-a desprins la două goluri după o cursă incredibilă a lui Manea, pe dreapta, unde l-a ridiculizat pe Bancu și a pus o minge în forță la colțul scurt. Continuarea a oferit-o Martici, care a deviat balonul în propria poartă, de lângă umărul lui Omrani. 

CFR Cluj, plus trei puncte în play-off 

Și aici s-a încheiat filmul unui derby alert, care și-a meritat pe deplin titulatura de cap de afiș. De-acum, Clujul pleacă în play-off cu plus trei puncte față de principala secundantă, Craiova, dar partea a doua a sezonului se anunță încinsă. Cu un plus, evident, pentru CFR, care a demonstrat că poate câștiga în orice moment printr-un mix de cinism și șansă, atașate peste valoarea unui grup european.

CRAIOVA - CFR CLUJ 0-2

Echipele de start 

Craiova: Pigliacelli - Martic, Bălașa, Cosic, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Mihăilă, A. Ivan, Nițu
Rezerve: I. Popescu - Bărbuț, Vătăjelu, Tiago, Ivanov, Koljic, Vlădoiu
Antrenor: Corneliu Papură 

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Burcă, Boli, Camora - Itu, Hoban, Djokovic - Chipciu, Rondon, Costache
Rezerve: Sandomierski - Cestor, Bordeianu, Păun, Petirla, Țucudean; Omrani
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Marcel Bîrsan (București) // Asistenți: Ciprian Danșa (Satu Mare) și Mihai Marica (Bistrița)

+5 FOTO
  • Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (438)
10156162893436307
Johny English  •  24 Februarie 2020, 02:26

Pragmatismul si valoarea triumfa, nu cinismul! Gafiuc, esti mai incompetent deceit Ciobanul de Pipera, chiar! Si faci Suceava de rusine!

nojoke
nojoke  •  24 Februarie 2020, 00:00

VAZUSI HIGHLIGHTS..3 BARE PLUS NOROCUL CEFERIST..30 DE MII IN TRIBUNE...PERFECT.. UN AUTOGOL..MANEA CRED CA II DA..INSOMNII LUI JIJI.. :))))))))

roja.azul
roja.azul  •  23 Februarie 2020, 23:25
Postat de catalynn pe 23 Februarie 2020, 23:12

Tare mi-e ca pe Mbappe de Brăila va trebui sa dea ne-a jjijji bani pt a scapa de el ... :-)))))

Daca îl lasă la 100 de milioane de lei vechi, poate îl cumpără vreo echipa din Albania! Chiar, 17 Nentori mai exista?:))

Vezi toate comentariile (438)
Comentează