FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR

CRAIOVA - CFR CLUJ // Oltenii mizează pe oboseala liderului și pe fani » Campioana are un palmares dezastruos în deplasare după meciurile din Europa

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 03:00

CFR Cluj are probleme ”afară” când vine după un meci în Europa, cum va fi cazul și duminică, când e programat derby-ul cu Craiova. Până acum a bifat mai multe eșecuri, 3, și remize, 4, decât victorii, 2.

  • Craiova - CFR Cluj va avea loc duminică, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV DigiSport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Plus.

Craiova fierbe în așteptarea "șocului" cu CFR. După 3 victorii consecutive din tot atâtea partide oficiale disputate de la reluarea campionatului, toată suflarea din Bănie s-a mobilizat cu speranța că, duminică, "leii" vor egala liderul în fruntea clasamentului.

Patru dintre titularii lui Corneliu Papură, Elvir Koljici, Ivan Martici, Vali Mihăilă și Mirko Pigliacelli, știu și de ce au nevoie pentru a înfrânge campioana pe "Ion Oblemenco". În iarbă, "de unitate și de un presing foarte bun, trebuie să luptăm pentru fiecare minge" - cum a punctat fundașul Ivan Martici, care, la fel ca și ceilalți colegi ai săi, vede încă două posibile atuuri.

În primul rând, fanii! Pe care CS Universitatea îi are garantat de partea sa. Și în număr foarte mare, în condițiile în care au luat cu asalt casele de bilete încă de luni dimineață! Apoi, Koljici, de pildă, mizează și pe faptul că "liderul va fi puțin obosit după meciul din Europa League, de joi, cu Sevilla, și este o șansă în plus pentru noi ca să ne impunem".

Gazeta a trecut în revistă toate partidele disputate de ardeleni în acest sezon imediat după ce-au jucat în cupele europene. Iar concluzia este că Sevilla ar putea fi, indirect, un aliat al oltenilor. CFR a disputat până acum 14 astfel de meciuri. Bilanțul, la prima vedere, nu pare încurajator. A câștigat șase dintre ele, a remizat cinci și a pierdut trei.

Lucrurile se schimbă însă dacă luăm în calcul doar deplasările, cum va fi cazul la Craiova: 2 victorii, 4 remize, 3 eșecuri, golaveraj 14-12. Iar speranțele oltenilor par și mai îndreptățite dacă ne limităm doar la confruntările susținute "afară" împotriva echipelor cu pretenții de play-off: 2-3 cu Astra, 0-0 cu FCSB și 1-3 cu Viitorul. z

"Va fi ceva fantastic şi sper să câştigăm, să-i facem fericiţi pe suporteri. Cred că liderul va fi puţin obosit după meciul din Europa League şi este o şansă în plus pentru noi"
Elvir Koljici, atacant U Craiova

"Suporterii sunt mereu lângă noi, iar acum, că avem trei victorii consecutive, vin şi mai mulţi. O să fie stadionul plin cu CFR şi o să fie spectacol. Cu fanii în spate câştigăm sută la sută"
Ivan Martici, fundaș U Craiova

"Sper ca duminică să fie stadionul plin şi publicul să ne împingă de la spate spre o nouă victorie. M-aş bucura să fie primul sold-out din anul ăsta"
Vali Mihăilă, atacant U Craiova

"Va fi spectacol și în teren, și în tribune cu CFR! Când e plin stadionul este incredibilă atmosfera"
Mirko Pigliacelli, portar U Craiova

CFR după meciuri în Europa

  • 1-1 cu Poli Iași (a), după 0-1 cu Astana
  • 4-1 la Clinceni (d), după 3-1 cu Astana
  • 1-0 cu Dinamo (a), după 1-0 cu Maccabi Tel Aviv
  • 4-1 cu Chindia (d), după 2-2 cu Maccabi Tel Aviv
  • 3-0 cu Hermannstadt (a), după 1-0 cu Celtic
  • 1-1 cu Sepsi (d), după 4-3 cu Celtic
  • 4-1 cu Botoșani (a), după 0-1 cu Slavia
  • 2-3 cu Astra (d), după 0-1 cu Slavia
  • 0-0 cu FCSB (d), după 2-1 cu Lazio
  • 1-3 cu Viitorul (d), după 0-2 cu Celtic
  • 1-2 cu Poli Iași (d), după 1-0 cu Rennes
  • 0-0 cu Dinamo (d), după 1-0 cu Rennes
  • 1-1 cu Hermannstadt (d), după 0-1 cu Lazio
  • 2-0 cu Astra (a), după 2-0 cu Celtic

1,64 punctepe meci, în medie, a bifat CFR în cele 14 partide susținute până acum imediat după un meci în Europa (23 puncte)

1,1 puncteper partidă, în medie, a făcut campioana României în cele 9 confruntări susținute în deplasare imediat după un meci în Europa (10 puncte)

Citește și:

Marcel Popescu, ironii după Dinamo - FCSB: „Dacă locul 9 cu locul 3 e Derby de România, ce epitet găsiți pentru Craiova - CFR?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dansy
dansy  •  21 Februarie 2020, 09:38

Va fi foarte greu sa batem CFR!Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece.Cred ca doar cu o mare ambitie si cu noroc ii putem bate.Sunt o echipa foarte bine sudata si antrenata si la ora actuala sunt peste noi ca experienta.Vom vedea ce va fi Duminica.Hai Universitatea !!!

161594991646474
Pappa Giozi  •  19 Februarie 2020, 18:05
Postat de albalbastru72 pe 19 Februarie 2020, 13:15

Ca un bun roman,urez multa bafta CFR-ului cu Sevilla,pina la urma e vorba de prestigiul Romaniei atit de stribit in ultimii ani.Apoi,revenind la meciul nostru cu ei,nu trebuie sa privim decit in cutrea noastra,nu sa ne gindim ca vor fi obositi.CFR poate alinia 2 echipe de valoare egala la lotul pe care il au.Trebuie sa fim concentrati,stim stilul CFR-ului,mingea jos si fara gafe in aparare daca vrem sa-i batem.Si vrem.Hai Craiova,toata tara e cu noi!

Care"toată țara"???

albalbastru72
albalbastru72  •  19 Februarie 2020, 13:15

Ca un bun roman,urez multa bafta CFR-ului cu Sevilla,pina la urma e vorba de prestigiul Romaniei atit de stribit in ultimii ani.Apoi,revenind la meciul nostru cu ei,nu trebuie sa privim decit in cutrea noastra,nu sa ne gindim ca vor fi obositi.CFR poate alinia 2 echipe de valoare egala la lotul pe care il au.Trebuie sa fim concentrati,stim stilul CFR-ului,mingea jos si fara gafe in aparare daca vrem sa-i batem.Si vrem.Hai Craiova,toata tara e cu noi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează