FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Cum le-a tras Edi Iordănescu țeapă oltenilor » Antrenorul știa de la început că nu va pleca de la Gaz Metan

Articol de , - Publicat sambata, 11 ianuarie 2020 08:35

Edi Iordănescu (41 de ani) știa încă de când a fost contactat de Mihai Rotaru, patronul Craiovei, că nu va pleca de la Mediaș, dar a tergiversat intenționat negocierile pentru a-i crea probleme Universității în perspectiva primei etape din 2020, care propune chiar duelul direct, CS Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaș.

Iordănescu a lăsat impresia în spațiul public că se află într-o negociere cu CS Universitatea și chiar e tentat să meargă în Bănie, dar, de fapt, principalul argument pe care l-a avut pentru a prelungi cât mai mult discuțiile cu patronul juveților, Mihai Rotaru, a fost acela de a-și pregăti și de a-și crea un avantaj în perspectiva meciului care va deschide oficial anul 2020 în Liga 1: U Craiova - Gaz Metan, programat pe 31 ianuarie, pe „Ion Oblemenco".

Edi Iordănescu știa de la început că nu va pleca la Craiova

„Sunt legat contractual, dar și sentimental de Gaz Metan și de Mediaș. Le sunt dator moral băieților să duc la capăt munca și lupta alături de ei. Le sunt dator suporterilor care au crezut în noi și ne-au susținut joc de joc, sunt dator conducerii care, de când am venit, mi-a dat putere de decizie totală și necondiționată la nivelul echipei. În concluzie, merg mai departe pe drumul pe care sunt" a fost poziția lui Edward Iordănescu atunci când și-a argumentat decizia de a continua la trupa din Ardeal.

De ce l-a lăsat Iordănescu pe Rotaru să creadă că îl poate aduce

Antrenorul și-a dorit să tergiverseze discuțiile cu U Craiova tocmai pentru a nu permite grupării din Bănie să-și numească repede un tehnician, după ce Victor Pițurcă a plecat și astfel să-i creeze un mare disconfort în perspectiva duelului direct. Unul care, practic, e decisiv în privința accesului în play-off.

În momentul de față, cele două sunt despărțite de un singur punct și cum ambele au avantaj în confruntările directe cu FC Botoșani, prima grupare sub linia locului 6, un succes în prima rundă din 2020 i-ar asigura învingătoarei, în proporție de 99%, prezența în play-off.

Formația care s-ar impune dintre Gaz și Craiova ar avea posibilitatea, în ultimele 3 etape, să și piardă un meci și tot ar fi sigură de prezența în play-off.

Odă lui Rotaru pe Facebook...

Iordănescu junior și-a atins scopul. Craiova încă n-a numit un antrenor după despărțirea de Pițurcă. În ciuda faptului că l-a pus pe Corneliu Papură, care a și plecat cu echipa în cantonamentul din Antalya, Rotaru caută în continuare un „principal", iar argumentul clar că nu e împăcat cu varianta Papură îl reprezintă chiar negocierile cu Edward și oferta pe care i-a făcut-o acestuia.

Tocmai pentru a nu-și strica relațiile cu Universitatea, dar mai ales cu finanțatorul ei, și pentru a-și lăsa deschise porțile în Bănie, Edi Iordănescu l-a ridicat în slăvi pe Rotaru într-un mod cum n-a făcut-o nici unul dintre antrenorii care chiar au lucrat cu acesta.

Între mine și patronul Mihai Rotaru există deja o relație de lungă amiciție și deosebit respect. Mereu l-am considerat un om extrem de inteligent, foarte bine organizat și cu o dragoste imensă și necondiționată pentru echipă", a scris Edward pe o rețea de socializare.

... dar și Universității

Cuvintele mieroase au fost folosite de Iordănescu junior și atunci când s-a referit la formația alb-albastră: 

„Craiova nu mai este de mult doar o echipă. Este un fenomen, o stare de spirit. Orice antrenor român cred că și-ar dori ca într-o zi să aibă posibilitatea să antreneze Craiova, iar eu nu fac excepție!! Cred că la Craiova se pot face lucruri deosebite, iar catalizatorul principal îl reprezintă publicul și iubirea lui extremă pentru echipă si culori. Am fost în mai multe momente ca adversar al Craiovei și am trăit un sentiment unic. Nici nu îmi pot imagina ce ar însemna să reprezint culorile Craiovei... Un titlu cu Craiova înseamnă că ți-ai asigurat iubire pentru eternitate. Poate într-o zi..." - Edi Iordănescu 

41 de meciuriare Edi Iordănescu cu Gaz Metan în Liga 1, iar palmaresul e pozitiv: 20 de victorii, 11 remize și 10 eșecuri. Procentajul punctelor câștigate e de aproape 60%

STRATEGIE

Oferta juveților l-a ajutat și la negocierile cu Gaz

Iordănescu jr. a mai avut un motiv pentru care n-a respins din start negocierile cu Craiova, deși nu a intenționat niciun moment să plece de la Mediaș. Interesul lui Mihai Rotaru s-a suprapus peste dorința celor de la Gaz de a-i prelungi contractul actual, care are scadența în iunie.

Cu o propunere pe masă de la Universitatea, Edward s-a aflat în postura unui antrenor care poate să aibă o listă lungă de solicitări, inclusiv o mărire consistentă a salariului, care în 2019 a fost de 120.000 de euro! 

vezi și:

FCSB // Mai poate păcăli Gigi Becali pe cineva în fotbalul care contează? Radiografia țepelor date de FCSB, de la Claudiu Răducanu la Romario Benzar

DINAMO // EXCLUSIV Surpriză totală! Cine e șeful delegației dinamoviste pentru cantonamentul din Spania, după ce Prunea și Dănciulescu au fost săriți din schemă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (23)
sasesase
sasesase  •  11 Ianuarie 2020, 18:32

Gelos Udrea că Iedi nu a semnat cu FCSB. Acuma inventeaza orice că să stârnească raca. CFR ia campionatul și Udrea, craitoiu și Râureanu iarăși plâng...

sorinvision
sorinvision  •  11 Ianuarie 2020, 16:24
Postat de sorinvision pe 11 Ianuarie 2020, 16:23

Si uite asa se dovedeste ce spui. Coate goale, nenicule, coate goale. Nea Puiu cu acatistele si asta micu cu gainariile.

spusai.

sorinvision
sorinvision  •  11 Ianuarie 2020, 16:23

Si uite asa se dovedeste ce spui. Coate goale, nenicule, coate goale. Nea Puiu cu acatistele si asta micu cu gainariile.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close