FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CSU Craiova l-a transferat definitiv pe unul dintre cei mai slabi jucători din acest sezon: „Credem în el, are calitate, dă totul pe teren”

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2021 09:23 / Actualizat sambata, 16 ianuarie 2021 10:18

Mihai Rotaru (45 de ani) l-a achiziționat definitiv pe atacantul croat Ivan Mamut (23 de ani) și i-a făcut un contract pe 4 ani, deși parametrii InStat devoalează mai degrabă un ratangiu agresiv. Totodată, indexul său, 232, îl plasează în coada lotului.

Pe Ivan Mamut, oltenii l-au adus toamna trecută ca să dea goluri, în locul accidentatului Elvir Koljici. Însă croatul, cu excepția unei „duble” reușite în Cupa României, împotriva unei echipe de liga a 3-a, Progresul Spartac (5-0), nu s-a lipit deloc la gol.

Mihai Rotaru: „Credem în Mamut, are calitate, dă totul pe teren”

Cu toate astea, acționarul Mihai Rotaru i-a activat lui Mamut opțiunea de cumpărare și i-a făcut un contract pe 4 ani! „Credem în Mamut, are calitate, dă totul pe teren. A avut ocazii mereu, dar nu i-au intrat”, a dezvăluit Rotaru, la emisiunea Liga DigiSport.

Totuși, mulți dintre parametrii InStat ai jucătorului adus de la Inter Zaprezici conturează mai degrabă profilul ratangiului perfect:

  • 17 ocazii de gol în 11 partide în tricoul alb-albastru. Cele mai multe, dintre jucătorii Craiovei! Dar a materializat doar două
  • 35 de șuturi expediate spre porțile adverse, dintre care 16 cadrate. Cele mai multe dintre „lei”
  • 232 este indexul său InStat (media parametrilor de performanță), după 11 partide. Faptul că din acest punct de vedere este pe locul 20 în lot (!), adică la coadă, sugerează mai degrabă o calitate îndoielnică. Susținută și de numărul baloanelor pierdute, 115. Al doilea într-o asemenea ierarhie, după Dan Nistor (131).

Și nu-i doar atât. Statistica ne devoalează și un jucător agresiv: 22 de faulturi comise. Cele mai multe din întreg lotul Craiovei! Răutatea croatului - cu Sepsi a fost la un pas de eliminare - e explicată astfel:

El își dorește prea mult, dar e un băiat foarte bun. Poate și din cauza asta a avut această perioadă, nu era sigur dacă va continua și voia să demonstreze că merită să joace la Craiova. E un băiat extraordinar, rar am văzut un tip care să își dorească atât de mult să rămână la o echipă.
- Mihai Rotaru, finanțator CSU Craiova

Mamut are un singur parametru InStat de partea lui. A creat cele mai multe ocazii de gol dintre toți jucătorii oltenilor: 13. Mai multe decât Cicâldău (12) și Nistor (10), oamenii care era de așteptat să domine o asemenea ierarhie! 

CSU Craiova l-a transferat definitiv pe unul dintre cei mai slabi jucători din acest sezon: „Credem în el, are calitate, dă totul pe teren”
Ivan Mamut are o cotă de 650.000 de euro pe transfermarkt.de

6e numărul echipelor la care a jucat Mamut: Hajduk U19, Hrvace, Primorac 1929, Sesvete, Zapresici și Craiova. Nimeni n-a plătit vreun ban la transferul lui, până la CS Universitatea, care a dat 150.000 de euro

Mihai Rotaru: „Îi dăm o șansă lui Papură”

Ieri, la ProX, Mihai Rotaru a explicat și de ce vrea să-l lase pe Corneliu Papură până la finele sezonului: „El a mai avut două mandate la Craiova, dar ca interimar. Vrem să-i dăm șansa de a arăta că este antrenor”, a punctat finanțatorul oltenilor, care a insistat că n-a negociat cu nimeni în ultima perioadă: „Am o relație extraordinară cu Reghe și cu Șumi. Dincolo de respectul profesional, eu sunt prieten cu ei, dar nu au legătură una cu alta. Deci nu negociem cu nimeni. Cu Contra e exclus”.

VIDEO. Andrei Ivan, după Universitatea Craiova - Sepsi 0-0

Citește și alte știri din Liga 1:

Și-a prezentat scuze pentru înjurăturile oribile din timpul meciului FCSB - Astra: „Am mers prea departe”

Dinamo, trei lovituri! Jucătorii au acceptat oferta DDB + Negocieri cu o vedetă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
120962699544853
Constantin Dimulescu  •  16 Ianuarie 2021, 16:02

Eu am incredere in Mamut.Are tupeul de a suta la poarta din toate pozitiile si nu o face rau!Daca vom avea si antrenor si echipa va incepe sa joace ceva,Koljici si Mamut vor fi doi atacanti mult peste nivelul fotbalului romanesc.MAMUT,Craiova si oltenii in general,asteapta mult de la tine!KOLJICI,fa-te bine si vino in teren sa arati ca esti cel mai bun!PAPURA,daca iubesti Craiova,roaga-l pe Rotaru sa aduca un antrenor!Multescu e liber,nu are pretentii mari si cu el Craiova a jucat cel mai frumos fotbal,cu o echipa mult mai slaba decat cea de acum!

cky33
cky33  •  16 Ianuarie 2021, 14:41

DE ce si Vladoiu? Avem fundas dreapta mai bun roman?

908074729289300
Radulescu Aurel  •  16 Ianuarie 2021, 14:19
Postat de the.fixer pe 16 Ianuarie 2021, 11:27

Masiv, foarte bataios, bun la jocul de cap, suteaza bine cu ambele picioare! Problema ca nu este jucat de coechipieri, mai ales de Cicaldau si Nistor! Bancu si Vladoiu nu centreaza bine in careu! Este rezerva perfecta pentru Elvir Koljic! ***! Ivan Mamut este peste Andrei Ivan la Ora acutala! O zi faina la fabrica de impachetat pestele!

Si cand e jucat,uita sa ia startul,e slab rau baiatul,la fel ca si ceilalti non fatbalisti(Ivan,Barbut,Nistor,Balasa,Vladoiu,Screciu,Vatajelu si Ofosu).

Vezi toate comentariile (13)
Comentează