FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

ANALIZĂ: Craiova, campioana minimalismului! Conduce într-un clasament inedit

FOTO: Facebook.com/UCVOficia
FOTO: Facebook.com/UCVOficia

Articol de - Publicat marti, 09 martie 2021 14:40 / Actualizat marti, 09 martie 2021 15:26

Craiova are cele mai multe meciuri câștigate cu 1-0 în acest campionat, 7, peste CFR și Chindia, cu câte 6. FCSB va rămâne însă în istoria de până acum a acestei stagiuni pentru cea mai cinică victorie posibilă: un gol, în prelungiri, din singurul șut pe poartă expediat într-un meci întreg.

FCSB a uimit duminică seară, printr-un minimalism dus la extrem. A câștigat meciul cu Gaz Metan (1-0) în prelungiri, din singurul balon expediat pe spațiul porții medieșenilor. De fapt, o lovitură de cap a căpitanului Florin Tănase. Ușor jenat de modul cum roș-albaștrii și-au asigurat toate punctele, „Tase" a admis că „n-am jucat ce trebuia".

Mateiu: „Nu m-aș supăra să câștigăm doar cu 1-0"

Însă alții n-au niciun stres. Olteanul Alex Mateiu nu-și pune problema că suporterii ar putea să strâmbe din nas. 

„A fost din nou 1-0, dar important este să urcăm în clasament, să revenim pe primul loc. Se și vede mâna domnului Ouzounidis, că nu mai primim gol, avem rezultate bune. Nu m-aș supăra să câștigăm titlul numai cu victorii de 1-0. Putem să jucăm și mai slab, dar să ne impunem cu 1-0, nu mă deranjează", a comentat mijlocașul defensiv al Craiovei după victoria cu FC Botoșani.

Surpriza de la CFR Cluj

CS Universitatea este chiar liderul la zi al triumfurilor în stilul italian al anilor '60 și '70, cu 7 de 1-0 în campionat, dintre care 3 cu noul antrenor, Ouzounidis, pe bancă. Urmată de campioana CFR, 6 la număr, și de Chindia, cu tot atâtea. Dacă minimalismul târgoviștenilor este explicabil prin mijloacele ofensive destul de modeste și printr-o apărare de fier, Clujul surprinde.

Deși au acum un tehnician cu o filosofie mult mai ofensivă, Edi Iordănescu, ardelenii au bifat cu el la comandă mai multe victorii cu 1-0 în acest sezon, patru, decât pe vremea „Bursucului" (2), antrenor ce favorizează un fotbal „securizat".

Victorii cu 1-0 în Liga 1:

ANALIZĂ: Craiova, campioana minimalismului! Conduce într-un clasament inedit

29 de goluria marcat Craiova în 26 de etape. Cele mai puține dintre candidatele la titlu. FCSB a înscris 52, CFR, 37

Citește mai multe știri despre Craiova: 

Marcel Popescu îi cere unui patron din Liga 1 să ia măsuri împotriva propriului antrenor: „Pune-l la punct!”

Record în Liga 1, după golul din Craiova - Botoșani! Cel mai tânăr marcator din acest campionat a adus victoria oltenilor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează