FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Craiova sare la gâtul lui Burleanu: „Se transformă în agent de jucători, e greșit!”

Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova, critică strategia FRF privind regula U21. +22   FOTO
Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova, critică strategia FRF privind regula U21.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 februarie 2021 08:12 / Actualizat duminica, 28 februarie 2021 09:12

Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova, critică strategia FRF privind regula U21. Răzvan Burleanu, președintele Federației, a anunțat recent că această reglementare poate reprezenta un real succes pentru cluburi din perspectiva transferurilor de jucători.

„Scopul nostru nu e să avem 22 de jucători la echipe puternice de afară, cum a spus FRF. Nu ăsta e scopul. FRF se transformă în agent de jucători și asta e greșit. Scopul nostru nu e să fim o academie pentru fotbalul de afară. Nu trebuie să avem obiectiv să vindem mai mult decât Croația sau Polonia. Scopul e să avem un fotbal bun. 

Oricum, tot noi vom vinde: Craiova, Viitorul și FCSB. Dar asta nu va ajuta Liga 1. Să nu facem din regula U21 meritul vânzărilor din ultima vreme. Mihăilă joacă de la 16 ani, la FCSB sunt cazuri asemănătoare”, a declarat Mihai Rotaru, conform digisport.ro.

FRF modifică regula U21 în Liga 1

Federația înăsprește regula U21 din sezonul viitor: un tânăr trebuie să se afle pe teren în tot meciul, al doilea trebuie să joace măcar în prima repriză. Burleanu a anunțat deja în Comitetul Executiv despre intenția FRF și criteriul va fi aplicat sigur în stagiunea următoare.

„În pandemie, de când echipele au avut voie să efectueze câte cinci schimbări în loc de trei, au fost înlocuiți mai devreme de pauză 45 la sută dintre jucătorii sub 21 de ani” a fost unul dintre argumentele cu care Burleanu a căutat să-i convingă pe membri că e nevoie de o intervenție a Federației pentru a stopa „moda" pe care au instituit-o antrenorii. În multe situații, fotbaliștii tineri nu apucă să joace nici măcar un sfert de oră, sunt schimbați imediat după startul partidelor.

Burleanu s-a folosit, ca să argumenteze, și de transferurile petrecute recent din România către Italia. Mihăilă și Man au mers la ParmaLouis Munteanu a plecat de la Viitorul la Fiorentina. „Datorită regulii U21 au avut loc cele mai mari afaceri din istoria campionatului, cluburile au înregistrat venituri mai mari decât înregistrau în trecut" a fost concluzia președintelui Federației. 

Ce soluții U21 are Craiova pentru sezonul următor: 

  • Screciu - Mijlocaș defensiv
  • Baiaram - Extremă
  • Cîmpanu - Extremă

Cele mai tari imagini din meciul Chindia - Craiova 1-0

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+18 FOTO

Răzvan Burleanu: „Nu vreau să apăr arbitrii români, dar nici să-i punem la colț”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Emil Săndoi îi răpune din nou pe olteni! Prima înfrângere pentru Ouzounidis pe banca alb-albaștrilor

Vot de încredere pentru Jerry Gane » Mario Nicolae, declarații de ultim moment pentru GSP

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  01 Martie 2021, 05:38

Burleanu are dreptate, el a inteles ca stadiul in care se afla fotbalul romanesc actual in mod realist este acela de a furniza jucatori tineri si bine pregatiti catre campionatele mai puternice mai potente financiar decat noi. Ce nu a inteles inca Burleanu e ca pentru aceasta echipa nationala in totalitate trebuie alcatuita strict din jucatori din campionatul intern cu conditionarea de a avea maxim 28 de ani la inceputul calificarilor. Ce nu intelege Rotaru e ca echipele cu jucatori preponderent tineri nu automat sunt interzise realizarii de mari performante asta insemnand in viziunea mea trofee europene si nu numai.

belane
belane  •  28 Februarie 2021, 23:15
Postat de ionica007 pe 28 Februarie 2021, 13:34

Cu alte cuvinte, sa inteleg ca daca pe un anumit post, pe care evolueaza un ''importat'' de mana a 5-a, un X-lescu roman de 19-20 de ani nu poate evolua din cauza faptului ca ''importatul'' este mentinut pe post datorita ''aranjamentelor'' dintre antrenori, conducatori de club si impresari?!...:)... Este absurd ceea ce spuneti! Presupunem, prin absurd, ca ''importatul'' imi tranteste un meci, poate doua... Numiti un antrenor care l-ar mai folosi titular, stiind ca pe banca are o ''rezerva'' (nu neaparat de 19-20 de ani...) care este mai valoros decat ''titularul''... Este logica pura... P.S. ''Logica'' nu se bazeaza pe axiome, sincer nu stiu de unde ati scos asta..:)... ''Logica'' este o stiinta care studiaza legile generale ale rationamentului corect...

Tu cunosti ce-i aia axioma ? Dumnezeul mare ! Cum poti spune ca n-are axiome la baza ? Ce-i ala principiul noncontradictiei ? Logica elementara de clasa 9-a : o propozitie nu poate sa fie in acelasi timp si adevarata si falsa, principiul este o axiomatic caci e evident prin el insusi nu-ti trebuie demonstratie asta inseamna o axioma un adevar ce se impune ca evident. Acum sa revenim la fotbal : O sa-ti dau un exemplu ca sa intelegi la ce ma refer legat de anumite metehne ce nu-s universal valabile asa cum interpretezi tu dar s-au intamplat si sunt sigur ca se mai intampla : La Petrolul in sezonul 2012-2013 cand au iesit castigatorii Cupei era un fundas central african pe nume Manasse pe la vreo 24-25 de ani si crede-ma cand iti spun era praf, in afara de aliura si forta n-avea nici in clin nici in maneca cu fotbalul, literalmente era o bomba cu ceas, dadea cu stangul in dreptul si juca titular meci de meci in fata unuia de 19 ani - Ionut Neag (jucator Romania U-19 pe atunci, cred ca-l cunosti c-a jucat si pe la Cluj). Poate diferenta nu era mare in favoarea lui Neag desigur dar daca tot aduci un stranier aduci pe cineva care sa-ti ridice nivelul nu unul de umplutura pe salariu mult mai costisitor ce prinsese echipe de liga V, III si freca banca in divizia secunda franceza pe la formatii ce se bateau la retrogradare. Contra l-a preferat si din alte motive nu doar pur fotbalistice sau valorice sa zicem. Nu uita pe atunci inca nu era valabila regula U-21.

bodystyle74
bodystyle74  •  28 Februarie 2021, 17:21

Burleanu le face un bine astora din mamaliga1 in conditiile financiare date. Din moment ce nu poti aduce fotbalisti din esalonul 2 datorita salariilor mari de peste 20k ,ca sa poti face performanta in europa ,ce rost are sa te incurci cu niste semiprofesionisti?Macar la astia tineri traiesti cu speranta unui tun financiar dar cu ceilalti ce faci?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează