FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - RAPID

FOTO Filmul fazei care a făcut KO apărarea Rapidului + Mitriță, formă stelară: i-a zdrobit pe giuleșteni

Alex Mitriță și Ștefan Baiaram/ foto: Raed Krishan (GSP) +27   FOTO
Alex Mitriță și Ștefan Baiaram/ foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 30 martie 2024 22:19 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 22:54

Universitatea Craiova - Rapid. Oltenii au egalat în minutul 59, prin Ștefan Baiaram, la capătul unei faze în care apărarea giuleșteană a fost făcută KO.

„Zorro” din Bănie l-a învins pe Aioani cu un șut pe jos, plasat, din postură de 1 la 1 cu portarul Rapidului. Însă pasa care l-a pus pe Baiaram în poziție ideală a fost una absolut genială, semnată de Alex Mitriță.

FOTO. Filmul fazei care a făcut KO apărarea Rapidului

+16 FOTO

Alex Mitriță a pasat pe jos, printre 3 adversari, și l-a lăsat pe Baiaram singur cu portarul. „Zorro” a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

A fost a zecea pasă decisivă pentru Mitriță în acest sezon de Superliga. Nu doar că i-a dat assist lui Baiaram, dar a și marcat. A transformat un penalty în minutul 65 și a dus scorul la 2-1 pentru Universitatea Craiova.

Condusă cu 0-1 și cu om în minus după eliminarea lui Houri, Craiova a întors nesperat rezultatul.

Alex Mitriţă a punctat ofensiv de fiecare dată în ultimele 8 meciuri în care s-a aflat pe teren! Bilanț: 5 goluri, 4 pase decisive și un penalty obținut. El a marcat 13 goluri în această ediție a Ligii 1 și e în topul golgheterilor.

Deși e într-o formă excepțională, Mitriță nu a fost convocat la națională de Edi Iordănescu pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord, 1-1, și Columbia, 2-3..

Mitriță a fost la națională, are mare calitate, e un jucător înzestrat. Faptul că nu a avut mentalitate competitivă a făcut să nu realizeze lucruri mai mărețe la cluburile la care a fost sau să joace la cluburi mai mari, cu tot respectul pentru Universitatea Craiova.

Am avut o discuție cu Mitriță, comunic cu jucătorii. Sunt deschis la dialog. Selecția nu a fost făcută după orgolii, chiar dacă am fost supărat uneori

- Edi Iordănescu, selecționerul României

VIDEO. Universitatea Craiova - Rapid. Galeria oaspeților sărbătorește golul marcat de Funsho

Citește și:

Antrenor demis în Superligă » Ultimul eșec i-a fost fatal
CONCEDIERE
Antrenor demis în Superligă » Ultimul eșec i-a fost fatal
Florinel Coman ar fi primit oferta carierei: „Două milioane de euro salariu”
FCSB
Florinel Coman ar fi primit oferta carierei: „Două milioane de euro salariu”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
CN72
CN72  •  31 Martie 2024, 02:11

Daca lui Iordanescu jr i-ar pasa de nationala si de milioanele de romani care o sustin, l-ar selectiona imediat pe Mitrita. Dar juniorul pare la ordinele lui Hagi, Becali, impresarilor.... Adica bun, forma e o chestie relativa si subiectiva, e de inteles pana la un punct ca fiecare selectioner are preferatii lui - dar la Mitrita nu mai e vorba de asta, omul e intr-o forma evidenta, e un jucator complet. Si invers, Puscas se face de ras meci de meci, cat sa ii mai dai sanse???

dumitru.serban
dumitru.serban  •  31 Martie 2024, 00:32

O pasa de gol si un gol din penalty si cica 'forma stelara'. Mintiti mai mult decat pt Messi in finala Mondialului

Stelian66
Stelian66  •  30 Martie 2024, 23:10

Adevărat ! Selecționăm distruși și lăsăm acasă fotbaliști de calitate . Cu Puskas, Olaru, Ianis suntem penibili . Mitrita este 3 clase peste . Dar nu joaca la echipa … din Berceni și nu e nici băiatul lui Hagi .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează