FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA. Și cifrele îl condamnă pe Papură! Fanii se revoltă: „Ajunge! A venit momentul ca antrenorul din «perioada imediat următoare» să plece”

Corneliu Papură +8   FOTO
Corneliu Papură

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 12:35 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 12:39

Cu Papură pe bancă, alb-albaștrii au căzut continuu în plan ofensiv. În remiza cu Sepsi, parametrii InStat au fost, cu mici excepții, cei mai slabi din acest sezon

Specialiștii l-au pus la zid pe Corneliu Papură imediat după fluierul final al meciului cu Sepsi (0-0). În studioul Digi, ex-dinamovistul Ionel Dănciulescu și fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu au fost cei mai vehemenți.

Iar suporterii din Peluza Nord i-au luat la țintă inclusiv pe conducătorii clubului, în frunte cu finanțatorul Mihai Rotaru: "Ni s-a luat să vedem atitudinea grețoasă a conducerii. Ni s-a luat să vedem un măscărici pe bancă. Ni s-a luat să ne fie promise transferuri și performanțe, dar să nu apară. Ajunge! Vrem o schimbare și o vrem acum. A venit momentul ca antrenorul din «perioada imediat următoare» să plece".

Ca și în alte două rânduri, Rotaru l-a "activat" pe "Papi", după plecarea lui Bergodi, pe 11 noiembrie, până la găsirea unui tehnician de top. Însă căutările se prelungesc, iar antrenorul din «perioada imediat următoare», cum l-a prezentat la instalare, amenință să compromită de pe acum obiectivul principal al sezonului, titlul.

O arată cele mai la vedere cifre, trei meciuri la rând fără gol marcat, 7 puncte pierdute în aceste întâlniri, dintr-un total de 9. Dar și mulți parametri InStat care, cu puține excepții, au scăzut continuu de la plecarea lui Bergodi. La 0-0 cu Sepsi au atins cele mai mici valori din acest sezon:

- 2 ocazii (doar) a avut Craiova. Cele mai puține din tot sezonul! Până și la partidele pierdute cu Bergodi pe bancă, împotriva modestelor Chindia și Clinceni, tot acasă, a bifat mai multe oportunități: 8, respectiv 9. Într-adevăr, două a mai avut și la 1-0 cu Dinamo, dar era vorba de un meci în deplasare. Și câștigat!
- 7 șuturi la poartă, dintre care numai două cadrate. Iarăși un record negativ al acestui sezon
- 403 pase au dat craiovenii în duelul cu covăsnenii. A doua cea mai mică cifră din 2020-2021. Doar la 1-0 cu Dinamo, în deplasare, au stat mai slab: 377.
- 67 la sută a fost procentul paselor reușite! Cel mai mic din 2020 - 2021. Cu o excepție, meciul cu CFR, din deplasare, acuratețea paselor date de olteni în campionat a scăzut continuu de la plecarea italianului.
Practic, din munca lui Bergodi, Papură a reușit să mențină la același nivel doar defensiva, a doua cea mai bună din campionat. În plan ofensiv, echipa se află în derivă.

"Vrem să continuăm cu Papură până la vară"
Mihai Rotaru, ieri, la Digisport

"E vina antrenorului, nu există nicio idee de joc. Acolo e nevoie de un antrenor care să aducă o idee de joc. Craiova nu e acea echipă care să se lupte la titlu. Suferă mai ales pe teren propriu"
Ionel Dănciulescu, pentru aceeași sursă

"Jocul e penibil! N-am mai văzut niciodată Craiova atât de slabă. Papură caută scuze, iarba prea mare, terenul înghețat… Trebuie schimbat!"
Ion Crăciunescu, pentru aceeași sursă

Reghe misterios

Laurențiu Reghecampf, 45 de ani, ar putea veni la Craiova, însă numai în cazul unei oferte mai consistente decât prima făcută de Rotaru (180.000 euro pe an). Ieri, pe aeroportul din Otopeni, întrebat dacă va semna cu oltenii, "Reghe" a devenit misterios: a zâmbit complice, dar n-a dorit să comenteze. 

Preparator lusitan

Portughezul Rui Santos este noul preparator fizic al Universității. Rui a lucrat în trecut la cluburi precum Reading și Rio Ave, pregătind jucători ca Fábio Coentrão, Carlos Vinicius, Nélson Oliveira și John O'Shea.

L-a dat Panduru de gol pe Reghecampf? Ce spune despre negocierile cu Craiova: „Sunt lucruri pe care le știm 3 oameni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ipsilante
ipsilante  •  16 Ianuarie 2021, 20:33

Ma intreb, pana cand patronatul si conducerea clubului craiovean se vor mai face de ras, declarand ca "ne batem la titlu"? Noi ajungem de doua-trei ori la poarta, intr-un meci intreg, pe teren propriu, si sutam doar o data pe spatiul portii dar, "ne batem la titlu"! PENIBIL! De la inceputul campionatului, NU JUCAM NIMIC! Am trait din realizarile individuale ale unor jucatori, greseli de arbitraj favorabile, si noroc! FOTBAL, ioc! Tactic, nu vezi nimic, conditie fizica, de doar o repriza, maxim o ora de joc, si frica, frica, frica, de adversar! Cu FCSB am intrat, in mod TRDITIONAL (de cand am revenit!), cu chilotii in vine, pregatiti sa ne-o traga… Si ne-au tras-o... bine! Toate transferurile au fost ratate sau aproape. Se dovedeste inca o data, cu Screciu si Ivan, ca repatrierea unor "olteni" este "supa reincalzita", ei fiind praf si fara speranta! La fel transferurile ratate ale unor "plombe" pentru atac si mijloc. Mamut arata bine fizic dar neinspirat si greoi. Ceilalti, slabi rau! Papura, oricat s-ar screme, tactic si tehnic, adica fotbalistic, nu iese NIMIC! Voi chiar nu vedeti ca echipa asta VREA, dar NU JOACA FOTBAL? (50-60 de pase inapoi la portar, intr-un singur joc… Asta e fotbal?) Chiar nu vedeti? Pana cand va mai bateti joc de sperantele noastre? L-am urat pe Mititelu dar, la cata indolenta si neprofesionalism vad la acest club, in ultimul timp, incep sa-mi pun intrebari. Concluzia:SUNTEM VARZA!

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  15 Ianuarie 2021, 18:25

Problema este in primul rand la mortaciunile din staf, M Popescu, S Cartu si care mai sunt si baga bete in roate. Apoi la mortaciunile de fotbalisti. Abia pe urma vin antrenorii

melcul_furios
melcul_furios  •  15 Ianuarie 2021, 16:21

Ca si la turci, patronul face ce vrea. A decis sa il dea afara pe Bergodi si sa il aduca pe Papura, acum se vede clar ca a fost o greseala si Bergodi era mai bun.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează