FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Unde arde în Bănie » Concurență masivă la olteni: ce enigme trebuie să rezolve Corneliu Papură

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 09:00

CRAIOVA // La olteni se anunță concurență mare în apărare, unde se bat și câte patru jucători pe post, și în ofensivă, unde antrenorul Corneliu Papură are 8 candidați pentru trei locuri. 

Andrei Ivan a dat deja tonul. După o „dublă” în ultimul amical al cantonamentului din Antalya, la 3-1 cu Karvina, atacantul i-a transmis un mesaj cât se poate de clar antrenorului Corneliu Papură: 

„A fost bine pe stânga. Acolo am jucat doi ani, acolo îmi este locul. Sunt bucuros că am înscris și sper să marchez și în campionat”. 

Chiar dacă „Papi” a căutat să-l mai tempereze, apreciind că „este un fotbalist de calitate, ce poate evolua oriunde pe cele trei posturi din atac", e greu de crezut că Ivan va accepta, ca pe vremea lui Piți, să joace altundeva decât pe postul unde-i el convins că dă cel mai bun randament.

Indiferent ce va hotărî staff-ul tehnic la ora partidei cu Gaz Metan, de vineri seară, un lucru e clar. Așa cum arată lotul Craiovei în acest moment, va fi o concurență fantastică pentru titularizare în sistemul de acum clasic al oltenilor, 4-3-3. 

PORTARI 

Titular indiscutabil în primele 16 etape, Pigliacelli a fost scos din lot de Pițurcă urmare a mai multor gafe. Piți l-a titularizat pe tânărul Laurențiu Popescu, însă după plecarea fostului selecționer, Papură pare gata să facă rocada, așa cum a și lăsat impresia în cantonament. O problemă va avea însă cu suporterii, după ce Peluza Nord a avertizat asupra comportamentului indecent al italianului în perioada cât a stat pe tușă. 

FUNDAȘI 

Apărarea e un compartiment-problemă la Craiova, dar și unul foarte aglomerat. Pe dreapta sunt 3 candidați pe post, pe stânga pot fi chiar patru, dacă alături de Bancu și Vătăjelu îi luăm în calcul pe Juncu, jucător U21, și pe Mățel, pe care Papură l-a testat și pe poziția respectivă.

Înghesuială mare e și în zona fundașilor centrali, cu cinci candidați pe două posturi, din momentul în care Gardoș va fi complet refăcut.

MIJLOCAȘI 

În linia mediană, la prima vedere, e un pic mai liniște. Dan Nistor, adus de la Dinamo, Mateiu și Cicâldău par favoriți la cele trei locuri, iar Ivanov ar fi singurul lor concurent, în condițiile în care Papură l-a folosit pe Cosici numai fundaș central în amicalele din Antalya. 

ATAC 

Nu mai puțin de opt jucători se bat pe trei posturi! În Antalya s-a conturat o linie cu Mihăilă, Roman II și Ivan, dar aceasta va suferi cu siguranță modificări. În funcție de disponibilitatea lui Koljici, refăcut după fisura de vertebră suferită în octombrie, de accidentări, de suspendări și de regula U21. 

JUCĂTORI U 21   

  
În ciuda unor evoluții destul de modeste în Antalya, Vali Mihăilă e titular indiscutabil. Pentru al doilea loc candidează alți trei fotbaliști cu profil ofensiv, Louis Nițu, Markovici, Baiaram, dar și doi fundași de bandă, Ștefan Vlădoiu (dreapta) și Juncu (stânga). Ultimul s-a remarcat în Turcia, iar la nevoie poate urca în linia mediană.

CRAIOVA // Unde arde în Bănie » Concurență masivă la olteni: ce enigme trebuie să rezolve Corneliu Papură

„Este important că am terminat cantonamentul fără accidentați. Am avut ca obiectiv o pregătire cât mai bună din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și suntem în regulă. Sunt mulțumit” - Corneliu Papură, antrenor CSU Craiova

30 de jucătoria deplasat Craiova în cantonamentul din Antalya. Lăsați acasă, Kelici, Briceag, Qaka și Alex Ioniță II nu mai fac parte din planurile oltenilor. Fortes a plecat în Maroc

FORMAȚIA PROBABILĂ CU GAZ METAN: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Cosici, Acka, Vătăjelu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Mihăilă, M. Roman II, A. Ivan

VIDEO // Dan Nistor și jucătorii de la Craiova cântă imnul oltenilor în cantonament

Vezi și: 

Alexandru Ioniță e într-o situație critică: a ajuns homeless în fotbal și se antrenează prin parcuri + are cifre horror

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dansy
dansy  •  27 Ianuarie 2020, 19:50
Postat de Desene Animate Dublate Romana pe 27 Ianuarie 2020, 11:30

Înafară de Kolici, Bărbuț și Mihăilă vinde draci sa joace acolo. Ivan când începe un fotbal mai bun. Ca dau gol din 11 metri nu se pune. Trebuie sa muncească tare. Dar prosti ăștia vor insista pe ei și se va alege praful. Pe Bărbuț trebuie băgat în multe meciuri pentru a face față lui Mihăilă, la Ivan care câteodată zici ca fuge pe loc nu este în regulă. Asa ca eu ași vedea un atac cu Kolici, Bărbuț și Mihăilă

Tu ,in primul rand,ar trebui sa-ti imbunatatesti limba romana(partea cu gramatica si topica frazei)si dupa aceea sa scrii pe aici.

908074729289300
Radulescu Aurel  •  27 Ianuarie 2020, 17:48
Postat de ipsilante pe 27 Ianuarie 2020, 13:32

Stiinta are un lot destul de bun. Daca ara avea si ANTRENOR, ar putea chiar sa se bata la podium. Din pacate, in aparare, avem multi candidati pe 4 posturi, dar sunt mediocri sau slabi. Nu avem calitate. Poate doar concurenta sa-i faca sa puna mai mult "osul" si creierul, la lucru. In atac, am stat destul de modest la capitolul finalizare, lipsindu-ne mult, un om de gol (de caliltatea lui Kolic!). Nici la capitolul "creatie" nu am excelat, in era Piturca avand meciuri, precum cel cu CFR, in care nu am avut nici macar un sut pe poarta adversa. Prin venirea lui Nistor sper ca numarul paselor de gol sa creasca si deci, si numarul ocaziilor si a golurilor marcate. Ivan este jucatorul care a facut un meci bun pe an: anul trecut, cu Dinamo, anul asta, ultimul joc in cantonamentul din Turcia. Va urma oare, o noua serie de prestatii PENIBILE a acestei "mari sperante"? Oricum ar fi, pana acum, Ivan= DEZILUZIE MAXIMA! Mana moarta! Barbut ar trebui folosit mai mult, in opinia mea. Pigliacelli a gresit mult mai mult, dupa plecarea lui Mangia, si a devenit foarte neglijent si superficial. Pe acest drum, va trece Sigur, din nou rezerva. Jocul cu Gazul ne va asigura : fie calificarea in play off, fie coborarea in play out. Astept sa vad "promisiunile" lui Papura. FORZA STIINTA!

In mare sunt de acord cu cele comentate mai sus,dar acolo unde ii indemnati sa puna "osul" si creierul,cred ca unii jucatori,au o problema cu capul.

dakesis
dakesis  •  27 Ianuarie 2020, 14:13

Hai baietii!! Ce frumos canta ei, macar de-ar juca la fel:) Hai mai cu patima, nu mai fiti momai, ca pe vremea lui Piturca. Sunt multi jucatori cu potential, dar parca nu e nimeni in stare sa ii faca sa se dezvolte ca lumea, se pierde fereastra de oportunitate si se cam termina treaba (cazul Ivan, care e overrated).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează