FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Crește colonia » Și Steaua ar putea trimite un jucător român în Israel

Luchin speră să-și relanseze cariera la Tel Aviv
Luchin speră să-și relanseze cariera la Tel Aviv

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2015 00:00

Indezirabil în Ghencea, Luchin e aproape de un transfer la Beitar Ierusalim. Bumba și Pintilii tocmai au semnat și ei în Israel, cu Hapoel Tel Aviv.

Srgian Luchin încheie perioada Steaua după mai puțin de un an. A jucat din ce în ce mai rar și pleacă la Beitar Ierusalim, locul 4 în Israel în sezonul precedent.

Stoperul în vîrstă de 29 de ani, pe care roș-albaștrii s-au bucurat să-l ia în august cu 250.000 de euro de la Botev Plovdiv, părăsește Ghencea ca o afacere ratată. Pentru ambele părți, și pentru el, și pentru club.

Fundașul crescut la Poli Timișoara era privit ca un om de "națională" în anii trecuți, dar statutul său s-a deteriorat în ultimele trei sezoane. Devenise rezervă la Dinamo, nemaidorit de patronul Negoiță, apoi a plecat din Bulgaria forțat de problemele economice de la Botev Plovdiv.

La Steaua a ajuns în conflict cu Gâlcă și antrenorul a mai apelat la el numai cînd nu a existat nici o altă soluție disponibilă. Iar sezonul următor l-ar fi început ca a patra variantă de fundaș central, după Varela, Papp și Tamaș.

La Beitar a jucat în 2015 Liviu Antal, ex-Oțelul, împrumutat de la Genclerbirligi. Recent s-au mai transferat în Israel Bumba, de la ASA, și Pintilii, căruia FIFA i-a oferit drept de joc pînă cînd litigiul său cu Al Hilal va fi soluționat. Saudiții nu-i plătiseră salariul în ultima jumătate de an mijlocașului pe care Steaua l-a vîndut în Arabia.

Luchin a mai fost dorit la ASA, unde președinte a devenit Bogdan Mara, fostul său impresar. Stelei îi convine însă să-l cedeze în Israel, nu să-l trimită la o rivală din lupta pentru titlu.

I s-a prăbușit cota

Luchin valora 2,2 milioane de euro pe transfermarkt în urmă cu un an, cînd Steaua îl achiziționa de la Botev Plovdiv și credea că a pus mîna pe un fundaș foarte bun. După 10 luni în care Srgian nu a prins nici măcar locul de fundaș dreapta în concurența cu Rîpă, a ajuns să mai valoreze 900.000 de euro, mai puțin de jumătate din cît făcea în 2014.

Luchin a atras atenția în 2011, cînd Pițurcă l-a titularizat surprinzător într-un meci România - Franța, la inaugurarea Arenei Naționale. Aflat atunci sub contract cu Dinamo, Srgian s-a descurcat excelent cu Ribery ca adversar direct. Meciul s-a încheiat egal, 0-0.

9 meciuria jucat Luchin la Steaua, 7 ca titular. Nu s-a remarcat decît printr-un singur cartonaș galben încasat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  22 Iunie 2015, 10:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează