FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

Creţu e în topul celor mai slabi » Cluburile de top se luptă pe un jucător care n-a impresionat!

Articol de - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 22:11

Alexandru Creţu, jucătorul Iaşiului pe care se bat Steaua, Astra şi Dinamo, e printre cei mai slabi din Liga 1, potrivit InStat.

Cluburile de top din campionat luptă pentru achiziţionarea unui fotbalist care a atras atenţia în turul campionatului în ciuda rezultatelor slabe ale echipei sale.

Alexandru Creţu are 22 de ani şi interesul care i se arată e invers proporţional cu parcursul echipei sale. CSMS Iaşi e antepenultima, cu şanse mici să se mai salveze de la retrogradare, dar Steaua, Astra şi Dinamo au negociat recent pentru Creţu.

Cifre slabe, interes maxim!
Nici una nu a reuşit să-l cumpere, din cauza preţului stabilit de moldoveni. Iaşiul a cerut 500.000 de euro în schimbul fotbalistului care a evoluat în turul campionatului pe trei poziţii diferite: fundaş central, mijlocaş central şi atacant!

Polivalenţa lui Alex l-a făcut un jucător interesant pentru "granzi", cifrele InStat distrug "mitul" fotbalistului foarte promiţător: din 210 fotbalişti care au bifat măcar 10 partide în acest sezon, numai 13 sînt mai slabi decît Creţu, conform monitorizărilor! Dintre jucătorii cu index InStat mai slab, doar doi sînt fundaşi centrali, postul pentru care l-ar fi vrut pe ieşean şi Steaua, şi Dinamo.

"Cîinii" au vrut să-l împrumute
Campioana a propus 250.000 de euro pentru transferul definitiv al moldoveanului, o ofertă pe care Iaşiul a declinat-o, întrucît nu acceptă să scadă deloc din cerere. "Cîinii" îl doreau pe Creţu tot ca stoper, deoarece zona apărătorilor centrali e una extrem de vulnerabilă în echipa lui Mihai Teja.

Noul tehnician al roş-albilor are în Antalya un fundaş foarte tînăr, pe Nedelcearu, şi un  stoper la care clubul voia să renunţe, dar n-a mai făcut-o din pricina crizei: Alexandre Durimel.

Dinamo a încercat să-l împrumute pe Alex pînă în vară, pentru ca Teja să-şi dea seama exact dacă ieşeanul dă cel mai bun randament în apărare sau poate juca mai degrabă la mijlocul terenului. Iaşiul a respins şi propunerea de împrumut cu clauză de transfer definitiv în vară.

53,5% este procentajul duelurilor aeriene cîştigate de Creţu, în condiţiile în care liderul la acest capitol, Acka, are 83,7%

1,90 metri măsoară Creţu. Mijlocaşii centrali pe care îi foloseşte Steaua, Bourceanu, Prepeliţă, Breeveld, Neagu şi Filip, sînt, cu toţii, mai scunzi

"Steaua şi Dinamo înseamnă topul României, mai mult de atît nu se poate! Ştiu că au făcut oferte. La Steaua cred că aş putea să joc mijlocaş, fiindcă în apărare sînt mulţi jucători foarte buni, internaţional" (Alexandru Creţu, la DigiSport)

"Sînt înalt, dar am tehnică şi viteză bune. Defectul cred că-l constituie jocul de cap, nu e deloc grozav" (Alexandru Creţu)

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (11)
cornelisse
cornelisse  •  25 Ianuarie 2015, 09:55
Postat de dan.motru pe 24 Ianuarie 2015, 10:08

Tampitii sunt cei care nu vor sa inteleaga adevarul. Realitatea este ca BECALI nu la platit pe Costea de foarte mult timp(aproape 2 ani de zile) daca n-au ajun la un consens in diminuarea salariului. A renuntat sa-l mai plateasca si nici la echipa nu la primit,iar de vandut nu poate sa-l vanda datorita lui Mititelu.Daca Becali are bani de ce nu plateste Pandurilor Tg.jiu BANI pentru Breeveld?

Pandurii sunt o facatura politica. A avut si are o echipa buna, au avut antrenori buni si oameni de valoare pe langa ei, dar modul cum este finantata aceasta echipa si cum este sprijinita indica mari semne de intrebare. A retrogradat, dar s-a facut cum s-a facut si n-a mai retrogradat. Apoi, primeste sume colosale de la bugetul statului an de an; cred ca are cel mai mare buget din Romania, 9 milioane de euro. Iar implicarea politica e mai mult decat evidenta: ://www.tolo.ro/2012/07/09/pandurii-ia-5-milioane-de-euro-pe-an-de-la-stat/

cornelisse
cornelisse  •  25 Ianuarie 2015, 09:45
Postat de dan.motru pe 24 Ianuarie 2015, 09:03

Becali are multe datorii si nu le mai poate achita sa continuie cu marca Steaua. Presa stie de salariile neplatite lui Mihai Costea de aproape doi ani de zile cu un salariu foarte mare dar jurnalele sportive il protezeaza indiferent de abuzurile pe care le face. Aceasta VRAJEALA cu pretentia clubului sa ceara bani pentru marca este mascata pentru al absolvi pe Becali de reaua credinta sa nu continuie cu STEAUA pentru datoriile pe care le are.In cazul in care el renunta cineva trebuie sa plateasca datoriile iar negocierile de lichidare a lor nu l-au multumit.Criteriul financiar al licentierii Becali nu-l mai poate obtine si se sustrage prin acest siretlic.Adevarul pentru care renunta Becali

A PROTEZÁ, protezez, vb. I. Tranz. A înlocui chirurgical cu o proteză membre sau organe ale corpului. – De la proteză. "jurnalele sportive il protezeaza"???

vladutz13
vladutz13  •  24 Ianuarie 2015, 15:13

Conteaza si faptul ca a jucat la o echipa foarte slaba.... DAR, chiar nu s-a remarcat prin mai nimic. Sunt jucatori mai buni pe postul lui.... care este de fapt postul lui? ca nici el nu stie, fundas central, fundas dreapta, mijlocas defensiv....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează