FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI STRĂINI

Cristi Balaj rupe tăcerea: motivul pentru care nu vrea arbitri străini în Liga 1 + Dezvăluiri din carieră: "Atunci am înțeles că Borcea și Becali se înțeleg foarte bine"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 21:34

Cristi Balaj, unul dintre cei mai valoroși arbitri români din ultimii 20 de ani, se opune vehement ideii ca "fluierașii" străini să fie aduși pentru a conduce anumite partide din play-off.

"Îmi mențin părerea că nu trebuie să aducem jucători străini. Avem nevoie de jucători cât mai buni, antrenori cât mai buni, jucători cât mai buni și manageri cât mai buni. Dacă aducem străini, în niciun caz nu ajutăm fotbalul românesc.

Arbitrajul din Serbia, Turcia, Polonia nu este mai bun decât arbitrajul din România. Ei au câteva excepții, Cuneyt Cakîr, Milorad Mazici - doi arbitri foarte buni. Dacă nu ar fi ei, nivelul din țările lor ar fi sub cel din România", a spus Balaj, la TV Telekom Sport.

Băimăreanul de 46 de ani a rememorat și perioada în care conducea derby-urile dintre Dinamo și Steaua:

"Mă certam cu Borcea când arbitram Dinamo, mă certam cu Steaua când arbitram Steaua. Am descoperit cu timpul că Borcea și Becali se înțelegeau foarte bine. Atunci am realizat de ce am arbitrat atât de multe derby-uri. Pentru că ei se înţelegeau şi ziceau «domnule ia-l pe Balaj pentru că ştia că Becali nu se apropie de el, Becali era de acord să arbitreze Balaj pentru că ştia că nici Borcea nu se putea apropia de el. La un moment dat, văzând că nu se pot apropia de arbitrii români, au început să ceară arbitri străini, crezând că acolo au șanse".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  01 Martie 2018, 11:46
Postat de Marian Si Viorica Miulescu pe 01 Martie 2018, 08:29

Mai bine tăceai *** ***

Vorbesti fara sa gandesti. Il faci pe Balaj comunist , cand el in 89 avea 18 ani. Este clar ca el nu a facut parte din sistemul mafiot al celor doua *** sovietice , steaua si dinamo si mai tarziu fcsb. De aceia a si incercat sa-l compromita Bekalu , tata hotilor in domeniul fotbalului de la noi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  01 Martie 2018, 08:49

O fi domnu Balaj...Dar ce l-o fi apucat pe acel comic vestit al micului ecran cand s-a apucat la tv .sa zica ca ti-a dat 5000 de "dolaari"!L-ai dat in judecata si acolo a hahait ca...a glumit!E drept ca uneori ii fileaza cate o lampa si el nu contesta asta,dar ce sa mai intelegem?Poate ca nu si-a mai amintit cum il cheama pe fiecare arbitru,poate acel interpus- care face manariile- i-a zis ca a dat dar nu a dat si banii i-a papat,te poti gandi la orice!De la cate o aroganta d-asta,hop cu fandacsiile!

dubluv
dubluv  •  01 Martie 2018, 08:40

Balaj e cel mai inteligent cand tace.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează