FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV VIDEO Cristi Borcea, dezlănțuit! Declarații tari despre comedia de la Dinamo: „Știți ce am spus eu în 2000?”

Cristi Borcea a vorbit despre toate problemele de la Dinamo +22   FOTO
Cristi Borcea a vorbit despre toate problemele de la Dinamo

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 17:22 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 19:39

Cristi Borcea (50 de ani), fostul finanțator al lui Dinamo, a fost invitat recent la emisiunea„Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Borcea a vorbit fără ezitări despre crunta realitate din „Ștefan cel Mare”, acolo unde echipa a ajuns să lupte pentru evitarea retrogradării. 

„Eu am spus că Prunea este unul dintre cei mai buni conducători de fotbal din România. Prunea nu trebuia să se ducă la Dinamo dacă n-are buget la dispoziție! Ce vină au Bălănescu, Prunea sau Dănciulescu dacă nu au «cașcaval»? Știți ce am spus eu în 2000? Că totul se învârte în jurul «cașcavalului». 

Eu mergeam și le spuneam la echipă: «Mâine aveți banii!». Și-a doua zi veneam cu geanta pe masă și le dădeam bani! Negoiță are foarte mulți bani, dar nu mai vrea să dea. Are afacceri, are și bani, dar nu mai vrea să se implice. A ajuns să zică: «De ce să fiu înjurat pe banii mei?»”, a mărturisit Borcea.

Borcea: „Galeria îmi vopsea gardurile când eram pe locul 2”

„Eu aveam discuții cu galeria: «Bă, eu sunt dintre voi. Nu-mi mai înjurați acționarii, sponsorii, că pleacă! Pleacă oamenii, sunteți nebuni? Înjurați-mă pe mine, că sunt antrenat!». Bani la galerie eu nu dădeam, dar ei îmi vopseau gardurile acasă când eram pe locul 2! Vasile Turcu, săracul, pleca imediat dacă-l înjurai. 

Cristi Borcea: „Dinamo de azi nu se poartă cum trebuie cu Dinu”

Pe parcursul emisiunii, Cristi Borcea și-a adus aminte de primii lui ani de la Dinamo, de legăturile cu Cornel Dinu și de modul în „Mister” a salvat clubul de la dispariție. 

„Nea Cornel Dinu m-a adus și a salvat Dinamo. Eu eram cu chitanțierul în '95-'96, iar dacă nu era el, se desfința. El cu Tărăcilă, cu Cico Dumitrescu. Iar Dinamo de azi nu se poartă cum trebuie cu Dinu. Primul lucru pe care trebuiau să-l facă era să-l ia în club. 

Nea Cornel știți ce mi-a făcut atunci? «Cristi, nu mai avem bani și trebuie să salvăm clubul!». Florentin Petre sau Hîldan, Dumnezeu să-l ierte, și Mihalcea aveau 2.000 - 2.500 de dolari pe an! Pe an, nea Ovidiu! Știți cât m-a pus să-i fac contract lui Țălnar? 1.000 de dolar pe an... Când i-am spus lui Țălnar... Noi trebuia să salvăm echipa și-am luat-o de pe 12 și-am dus-o până pe 3 și în cupele europene”, a spus Borcea. 

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Emisiunea integrală cu Cristi Borcea: 

FOTO Imagini tari din meciul Dinamo - Poli Iași 1-1:

+18 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo se zbate să rămână în Liga 1, dar trage de Gabi Tamaș! Ce vrea fundașul pentru a reveni

DINAMO. EXCLUSIV Adrian Mihalcea, desființat în direct de Ionuț Chirilă: „Mi se pare blazat! Ești antrenor la Dinamo, cum să spui așa ceva?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
maistorkokir
maistorkokir  •  13 Iulie 2020, 23:39

in 2002 borcea spunea "lasati-ne sa ne pregatim pt champions league" si astazi dupa 18 ani, dinamo e mai aproape de "B" ca niciodata ...

liviuemil
liviuemil  •  13 Iulie 2020, 22:48

Parca spuneai : lasti-ne sa ne pregatim de "sampion lig" !!!

creeperno
creeperno  •  13 Iulie 2020, 22:45

Mult iti place cascavalul

Vezi toate comentariile (16)
Comentează