FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cristi Borcea face presing la acționarii lui Dinamo » Propune înlocuirea lui Burcă: „Pe el l-aș pune antrenor”

Cristi Borcea a vorbit despre situația de la Dinamo / Sursă foto: Arhivă
Cristi Borcea a vorbit despre situația de la Dinamo / Sursă foto: Arhivă

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 07:46 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 19:27

Cristi Borcea, fostul finanțator al lui Dinamo, a comentat ultimele evenimente din club, inclusiv situația de la nivelul băncii tehnice. Afaceristul spune că, dacă ar avea putere decizională, l-ar instala în iarnă pe Mircea Rednic, dacă rezultatele lui Burcă nu se îmbunătățesc până atunci. 

Borcea consideră că oamenii care o conduc în acest moment pe Dinamo ar trebui să facă un pas în spate dacă nu dispun de banii necesari pentru a ține clubul pe linia de plutire. Totodată, „Leonidas” propune readucerea lui Mircea Rednic, antrenorul alături de care a adus titlul în Ștefan cel Mare în 2007.

„Burcă are tot meritul pentru promovare. El e șeful acționarilor și nimeni nu-i spune când greșește și ce greșește. [Ei] trebuie să spună: «Domnule, noi nu putem financiar!».

I-aș da crezare până în iarnă și dacă n-aș vedea imbunătățiri, l-aș pune pe Mircea Rednic”, a spus Borcea, potrivit sport.ro.

Știe tot ce se întâmplă la Dinamo și dezvăluie: „Bugetul anual te-ar face să crezi că aspiri la marea performanță”
DINAMO
Știe tot ce se întâmplă la Dinamo și dezvăluie: „Bugetul anual te-ar face să crezi că aspiri la marea performanță”

Borcea și-ar dori ca Mircea Lucescu să se întoarcă la Dinamo

Borcea a înaintat și o posibilă soluție pentru redresarea penultimei clasate din campionat:

„Eu am zis: «Luați-i, domnule, pe Răducioiu, pe Lupescu, pe Prunea!». Dacă n-o să fim mai deștepți cu cinci minute (n.r. - față de rivala Rapid), pentru a-l coopta pe nea Mircea Lucescu, îl va coopta Rapidul sută la sută! Nea Mircea ar trebui să fie la noi”, a mai spus fostul acționar dinamovist, potrivit sursei citate. 

Prieteni de-ai mei, care sunt dinamoviști, care ar vrea să vină mâine lângă Dinamo, mi-au zis: «Dacă tu te ocupi, [noi dăm] buget de 15 milioane mâine!». Sper ca în 3 ani să fim o echipă care să joace în cupele europene pe noul stadion.

- Cristi Borcea

Bilanțul lui Cristi Borcea la Dinamo: trofee și condamnări

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Ce spune Răzvan Zăvăleanu despre relația clubului Dinamo cu Nicolae Badea: „Sper să fie reabilitată total”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV VIDEO Omul-cheie de la Dinamo, dezvăluiri din club și din viața personală, într-un dialog amplu cu GSP: „N-are rost să mai stau aici după ieșirea din insolvență”

EXCLUSIV Știe tot ce se întâmplă la Dinamo și dezvăluie: „Bugetul anual te-ar face să crezi că aspiri la marea performanță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
dedescump
dedescump  •  06 Octombrie 2023, 20:44

Iar se baga Borcea ,dece nu vorbește cu finul Becali sa intre la FCSB ca doar el a dat pe Pârvulescu la steaua .Asta a distrus Dinamo ,sa își vadă de buteliile lui și sa ne las în pace.Cortacero 2

Trotsky
Trotsky  •  06 Octombrie 2023, 17:58
Postat de Trotsky pe 06 Octombrie 2023, 12:30

Vorbește mercurul i*** lăsați-l in Voia Domnului ... sa-l mântuie Jiji

botu' sau individu' iar incurca oalele - inlocuiti "Borcica" cu Borcea. Trăiască patronii elvetieni!

aquadig
aquadig  •  06 Octombrie 2023, 13:34

Borcea sa isi dea cu parerea cand o fi vorba de butelii.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează