FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cristi Manea, cale liberă spre noua echipă » Decizia clubului de Champions League care prioritizează transferul său

Cristi Manea e tot mai aproape de plecarea de la CFR Cluj
Cristi Manea e tot mai aproape de plecarea de la CFR Cluj

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2024 16:52 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 20:06

Cristi Manea (26 de ani) are șanse mari să se despartă de CFR Cluj în această vară, după ce îi va expira contractul actual. Iar Galatasaray Istanbul a început să pregătească terenul pentru a nu-l pierde pe internaționalul român

Fundașul dreapta simte că a venit momentul să evolueze la un club din străinătate, mai ales că o eventuală prestație bună la Euro 2024 îi poate aduce un contract bun din toate punctele de vedere.

Negocieri-bombă pentru Gică Hagi » Poate pleca de la Farul: „Impresarul e la discuții” + prima reacție a „Regelui”
FARUL
Negocieri-bombă pentru Gică Hagi » Poate pleca de la Farul: „Impresarul e la discuții” + prima reacție a „Regelui”

Internaționalul este curtat de mai multe cluburi din străinătate, însă unul dintre ele a prioritizat transferul său, motiv pentru care va renunța la unul dintre jucătorii din lot pentru a-i face loc, pe post, fotbalistului român.

  • Sepsi - CFR Cluj, din etapa a doua a play-off-ului Superligii, se joacă astăzi, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport, Digi Sport și Orange Sport.

În iunie 2014, Cristi Manea s-a transferat de la Viitorul Constanța, actuala Farul, la echipa cipriotă Apollon Limassol pentru suma de 2,5 milioane de euro, deși conducerea dobrogenilor, dar și clubul Mouscron, la care avea să evolueze din 2017 sub formă de împrumut, informase că Chelsea a fost cea care a investit în mutare.

Din umbră, agentul israelian „Pini” Zahavi ar fi intermediat totul printr-un fond de investiții, pentru că FIFA interzice ca jucătorii să fie deținuți, integral sau parțial, de o a treia parte, în afara cluburilor implicate în tranzacție. Manea nu a fost niciodată în lotul lui Chelsea sau al lui Apollon, iar la formația din Belgia a evoluat în 18 partide.

Cristi Manea, tot mai aproape de un transfer la Galatasaray

Galatasaray este mai hotărâtă ca niciodată să își asigure serviciile lui Manea, astfel că antrenorul Okan Buruk conturează în aceste zile lista scurtă de transferuri pentru sezonul viitor, în capul căreia se află chiar fotbalistul din Gruia.

Serge Aurier, fundașul dreapta transferat de „Cimbom” la începutul lunii februarie, se va despărți de Galata la finalul sezonului, informează presa turcă.

Ivorianul de 31 de ani a rămas liber de contract după despărțirea de Nottingham Forest și a ales mutarea în Turcia tocmai din dorința de a evolua meci de meci, însă planurile sale au eșuat. Din cauza mai multor probleme la gambă, Aurier ar putea prinde primele sale minute în galben-roșu abia în meciul cu Alanyaspor, pe 15 aprilie, dar conducerea clubului din Istanbul nu îl mai ia în calcul pentru următoarea stagiune.

3,2 milioane de euroeste cota lui Cristi Manea potrivit Transfermarkt.com

Cu opt etape înainte de terminarea campionatului, clubul care a evoluat în grupele Ligii Campionilor în 2023-'24 se află pe primul loc în Superlig, cu două puncte avans față de urmăritoarea Fenerbahce. Trabzonspor ocupă poziția a treia, însă nu poate emite pretenții mai mari întrucât o despart 30 de puncte.

  • „Pini” Zahavi este și astăzi impresarul lui Cristi Manea. Acesta are conexiuni importante în toate campionatele puternice în lume, iar de curând activează tot mai mult pe piața transferurilor din Turcia.
Cristi Manea, cale liberă spre noua echipă » Decizia clubului de Champions League care prioritizează transferul său
Cristi Manea/ foto Imago Images

Nelu Varga speră să-l convingă. Cristi Manea ezită

Intențiile lui Cristi Manea de a nu semna prelungirea contractului cu CFR Cluj au fost clare încă din iarnă, atunci când a intrat în ultimele șase luni ale angajamentului, ceea ce l-a nemulțumit teribil pe Nelu Varga.

Chiar și așa, finanțatorul i-a propus o creștere salarială de 50%, ajungând la o remunerație de 15.000 de euro, atât cât este noul plafon al feroviarilor, acolo unde se încadrează nou-veniții Tachtsidis, Kader Keita și Omar El Kaddouri.

Interesant este că Manea a avut opțiunea de a pleca la Galatasaray încă din decembrie, dar părțile nu au ajuns la un numitor comun, astfel că turcii au ales varianta Serge Aurier.

400.000 de euroa plătit CFR Cluj pentru a-l transfera pe Manea în septembrie 2020

Din lipsă de soluții, tehnicianul echipei de pe primul loc se bazează, ca fundaș dreapta, pe apărătorul central Kaan Ayhan, iar atunci când jocul permite, este „sacrificată” extrema Baris Yilmaz sau încercat puștiul de 19 ani Ali Bulbul, recent promovat la prima echipă.

  • Crescut de Academia Hagi, Cristi Manea a evoluat și la FCSB, în perioada septembrie 2019 - ianuarie 2020. Gigi Becali i-a încheiat împrumutul după doar cinci luni pentru a nu-i mai plăti salariul. Clauza sa de transfer era de 2 milioane de euro

Eu vreau să-mi fac treaba până la capăt aici. Între mine și CFR Cluj e o situație foarte specială, pentru că echipa asta mi-a dat totul. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Exact (n.r.- nu a semnat prelungirea), ne vom mai întâlni.
- Cristi Manea, 18 februarie 2024

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia a comentat situația lui CFR Cluj

Citește și:

Anunț-șoc pe piața media din România » Televiziunea de sport se ÎNCHIDE după 18 ani! Ce se întâmplă cu angajații
TELEVIZIUNE
Anunț-șoc pe piața media din România » Televiziunea de sport se ÎNCHIDE după 18 ani! Ce se întâmplă cu angajații
Mutu e nemulțumit înainte de Sepsi - CFR Cluj: „Nu-mi convine”
Sepsi - CFR Cluj
Mutu e nemulțumit înainte de Sepsi - CFR Cluj: „Nu-mi convine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  29 Martie 2024, 22:39
Postat de ion_ion pe 29 Martie 2024, 19:01

Manea, caracter… Merge cu Steaua în cantonament și a doua zi de la revenire se transferă la CFR.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  29 Martie 2024, 19:10

Galata nu s-a invatat minte cate plase a luat in ultima vreme.Mai vrea una.

ion_ion
ion_ion  •  29 Martie 2024, 19:01

Manea, caracter… Merge cu Steaua în cantonament și a doua zi de la revenire se transferă la CFR.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează