FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

EXCLUSIV // E oficial: calvarul s-a încheiat! Cristi Manea a scăpat definitiv de Apollon și s-a transferat în Liga 1

Cristi Manea (23 de ani, fundaș dreapta) a fost transferat definitiv de CFR Cluj, echipă alături de care a câștigat titlul în sezonul trecut de Liga 1.
Cristi Manea (23 de ani, fundaș dreapta) a fost transferat definitiv de CFR Cluj, echipă alături de care a câștigat titlul în sezonul trecut de Liga 1.

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 09:25 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 13:18

Cristi Manea (23 de ani, fundaș dreapta) a fost transferat definitiv de CFR Cluj, echipă alături de care a câștigat titlul în precedentele 3 sezoane de Liga 1.

UPDATE, ora 13:15 » Cristi Manea a semnat pe 4 ani cu CFR Cluj

Bine ai revenit, Cristian Manea! Clubul CFR 1907 Cluj anunță transferul definitiv al fundașului Cristian Manea de la...

Posted by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA on Sunday, September 6, 2020

Știrea inițială:

Manea a scăpat în sfârșit de Apollon Limassol, acesta fiind prizonier în Cipru din 2015, de când a plecat de la Viitorul. Sub contract cu o echipă care nu îl dorea și alături de care nici măcar nu s-a antrenat vreodată, fundașul român era la mâna impresarilor care voiau să-și recupereze măcar o parte din investiția făcută în 2015: 2,5 milioane de euro. După 3 sezoane în care l-a împrumutat, CFR l-a transferat definitiv. Până în acest moment, nu se cunosc detaliile financiare ale mutării.

Cristi Manea, transferat definitiv de CFR Cluj

După ce i-a expirat cel mai recent împrumut, la CFR, Cristi Manea a revenit la așteptarea prin care a trecut în fiecare vară de când e jucătorul ciprioților. Totuși, situația de acum a fost un pic diferită de aceea din verile trecute. De data asta, acordul lui Cristi cu Apollon mai era valabil doar un sezon. Din acest motiv, ciprioții nu au mai acceptat varianta unui nou împrumut pentru a nu-l pierde gratis vara viitoare. 

8 meciuri și un golare Cristi în naționala de seniori. Din cauza situației contractuale complicate în care se află, el a bifat o singură selecție în ultimii doi ani, la 1-2 cu Suedia

7 meciuria înregistrat Manea în sezonul trecut din L1, două la FCSB și cinci la CFR. La FCSB a intrat rapid în dizgrația lui Becali, la Cluj a ajuns când vișiniii își aduseseră deja fundași dreapta: Susici, Ciobotariu, Burcă

Veste bună pentru echipa națională

România nu a convocat niciun fundaș dreapta de meserie pentru meciurile cu Irlanda de Nord (1-1) și Austria (luni, 7 septembrie) din Liga Națiunilor. Rădoi a fost nevoit să improvizeze în primul meci cu Sergiu Hanca și Ionuț Nedelcearu.

Noul selecționer a declarat în urmă cu câteva zile că i-a transmis lui Manea să-și găsească rapid o echipă unde să joace.

Chiar a fost alături de noi, l-am antrenat în ultima perioadă. I-am spus foarte clar că asta nu înseamnă că va fi convocat până nu va avea echipă, îmi pare rău pentru el. În schimb, e de datoria noastră să antrenăm orice jucător, fiind în circuitul naționalei

Important e că în această perioadă nu a stat, s-a antrenat. I-am transmis să-și găsească o echipă la care să joace. Mai puțin contează pentru el aspectul financiar

Mirel Rădoi, selecționer România

Transfer suspect la Apollon

În 2015, plecarea lui Manea în Cipru s-a făcut în mare secret. Viitorul a încasat 2,5 milioane de euro de la Apollon, iar apoi a virat rapid 40% din sumă către o firmă obscură dintr-un paradis fiscal. Neregulile din cazul Manea au fost dezvăluite de Gazeta Sporturilor în investigația internațională Football Leaks: 

Hagi Leaks » Milionul dispărut într-o firmă offshore din Malta

Jucătorii de hârtie de la Apollon. În ce au intrat Hagi și Rednic: rețeaua secretă care fentează regulamentele FIFA cu sprijin financiar de la un oficial FIFA de top

Hagi Leaks, episodul 2. Secretele din baza de date FIFA: reguli încălcate, un jucător, două semnături diferite. Concluzia unui expert în grafoscopie: “Sunt mâini diferite”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
raikkonen79
raikkonen79  •  06 Septembrie 2020, 17:49

Official U21 Team of the Tournament Goalkeeper: Alexander Nübel (Germany) Right-back: Lukas Klostermann (Germany) Centre-back: Jonathan Tah (Germany) Centre-back: Jesús Vallejo (Spain) Left-back: Benjamin Henrichs (Germany) Right midfielder: Fabián Ruiz (Spain) Left midfielder: Mahmoud Dahoud (Germany) Right-winger: Dani Olmo (Spain) Central midfielder: Luca Waldschmidt (Germany) Left-winger: Dani Ceballos (Spain) Centre-forward: George Puşcaş (Romania) Pentru cei ce fredoneaza de un an de zile maneaua cu Manea cel viteaz in echipa turneului u21, luati de mestecati. Am urmarit toate meciurile romaniei la turneul ala. Cand am auzit idiotenia asta, am cautat imediat echipa turneului. Mai cunoastem si noi un pic de fotbal.....prea sarea in ochi.....clatita preferata a lui Halilovic, cel mai bun fundas dreapta :)))))

napocarrepublic
napocarrepublic  •  06 Septembrie 2020, 17:09
Postat de magic4ever pe 06 Septembrie 2020, 13:05

Nu vrei ma toti jucatorii clonei FCSB la nationala? Nu il vrei iar si pe Benzar ca doar a fost la FCSB?Eventual sa se numeasca Romania FCSB...Cretu si Pantaru nu au ce cauta niciodata la nationala,sunt jucatori de mana a 3 a, nu exceleaza nici pe partea defensiva nici pe ofensiva....Manea este de departe cel mai bun fundas roman si dupa ce o sa inceapa sa joace la CFR nu il mai scoate absolut nimeni...fundas stanga o sa fie Camora care este cel mai complet in momentul asta si mai joaca fara probleme 2-3 ani...apoi Boboc si Stefan...

Corect

napocarrepublic
napocarrepublic  •  06 Septembrie 2020, 17:07

Asa e

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close