LIGA 1  ·  GAZ METAN MEDIAŞ

Cristi Pustai a sărbătorit ieri 5 ani pe banca Mediaşului: ”Am realizat planul cincinal”

Cristi Pustai este cel mai vechi antrenor de  pe banca unei echipe din Liga 1.
Cristi Pustai este cel mai vechi antrenor de pe banca unei echipe din Liga 1.

Articol de — Vineri, 09 Martie 2012, 00:00

Tehnicianul e un caz unic în istoria Ligii 1, unde antrenorii sînt schimbaţi pe bandă rulantă.

CFR a schimbat 7 antrenori în ultimii 5 ani, în timp ce Mediaşul a mizat pe continuitate. Ieri, Cristi Pustai a împlinit 5 ani de cînd a fost instalat pe banca tehnică a lui Gaz Metan. "A fost o perioadă frumoasă pentru mine. Dacă am fi fost pe vremea lui Ceauşescu, aş fi putut spune că planul cincinal a fost terminat, iar după revoluţie aveam răspuns la întrebarea «Ce ai făcut în ultimii 5 ani?». Au fost nişte ani frumoşi, în care am trecut de la evitarea retrogradării pînă la un gol de grupele Europa League, sezonul trecut", a spus Pustai.

Tehnicianul grupării medieşene şi-a expus planurile sale de viitor. "Anul acesta am avut oscilaţii, dar în fotbal tot timpul se ivesc momente dificile. Acum va trebui să încercăm să devenim o constantă în Liga I, să ne stabilim obiective realiste şi să oscilăm în a doua treime a clasamentului. Parafrazîndu-l pe Nichita Stănescu în poezia «Puşca», care este alcătuită din 3 părţi, să încercăm să ne situăm în partea de sus a părţii de mijloc", a concluzionat "Profesorul".

"Să păstrăm tradiţia"
Pustai a mărturisit că speră la un succes în jocul de azi cu CFR. "În general, meciurile nu seamănă unul cu celălalt. Nici la CFR nu mai sînt aceiaşi jucători. A fost într-adevăr o victorie frumoasă în tur, măcar să păstrăm tradiţia pe teren propriu împotriva CFR-ului, să obţinem victoria. Sînt foarte importante punctele. Pot să spun că lupta pentru evitarea retrogradării începe de la locul 9 în jos. Este un meci cu o echipă care pierde foarte greu şi o echipă care, aşa cum am mai zis, luptă pentru cîştigarea campionatului", a decretat Pustai.

Cei mai longivivi antrenori din Liga 1
1. Cristi Pustai (Gaz Metan) 1.827 zile
2. Dorinel Munteanu (Oţelul) 989 zile
3. Vivi Răchită (Petrolul) 986 zile
4. Petre Grigoraş (Pandurii) 523 zileCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (4)

ioanna.mee  •  09 Martie 2012, 19:06

Numai RESPECT pentru un OM precum e Cristi !! Un OM de MILIOANE, are o FAMILIE de MILIOANE, o SOTIE NOTA 10 SI O FETITA SUPERBA !! A facut ceva pentru un orasel precum Mediasul !! FELICITARI CRISTI SI LA CAT MAI MULTI ANI LA GAZ !! P.S. NU VOI UITA NICIODATA FAPTUL CA BATEAM DRUMUL TIRGU-MURES - MEDIAS PENTRU A VEDEA UN MECI FRUMOS CU STEAU, DINAMO SAU RAPID !!

razvan__fzr  •  09 Martie 2012, 13:35
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Puradelu v-a dat 5-3 in Giulesti asa ca ciocu mic prostule.

flafy  •  09 Martie 2012, 11:11

tot respectul pentru Pustai! si pentru conducere Gazului ca a avut rabdare!barvo! la cat mai multi ani!

Vezi toate comentariile (4 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1