FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Mititelu, despre sancțiunea lui Săpunaru: „Spun ceva și mă trezesc cu un milion de înjurături! A fost o diversiune”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 21:59 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 22:02

Cristi Săpunaru (38 de ani), căpitanul Rapidului, va sta doar o etapă după incidentele grave de la meciul giuleștenilor cu FCU Craiova, 0-1. Adrian Mititelu, patronul oltenilor, susține în continuare că echipa sa nu are nicio vină pentru scandalul de la Tg. Jiu și e de părere că „Săpun” are mari probleme de comportament.

Din informațiile GSP, incidentele de la Tg. Jiu nu au fost consemnate în raportul arbitrului, astfel că Săpunaru a scăpat cu doar o etapă de suspendare. El o va ispăși la meciul cu Afumați, din play-off-ul Cupei României, care se dispută azi, de la 21:30.

MM Stoica, după suspendarea lui Săpunaru: „O glumă! Dacă aș spune ce cred, aș ajunge la Comisii”
RAPID
MM Stoica, după suspendarea lui Săpunaru: „O glumă! Dacă aș spune ce cred, aș ajunge la Comisii”

Adrian Mititelu, despre suspendarea lui Cristi Săpunaru: „Tot noi ieșim mai prost”

Ce să comentez eu... Dacă mai zic ceva, mă trezesc iar cu un milion de înjurături şi reproşuri... Aşa că prefer să mă abţin, mai ales că aveam foarte mulţi amici rapidişti şi amiciţia s-a încheiat după acest eveniment de la Târgu Jiu, care 100% nu e cauzat de mine sau de clubul meu, ci din cauza acţiunilor făcute de acest jucător, unul valoros de altfel, dar cu mari probleme de comportament. 

Până la urmă, tot noi am ieşit mai prost de aici, cu 50.000 de lei amendă... În fiecare an plătim 4-500.000 de lei amenzi pentru chestiuni legate de organizarea meciurilor, de suporteri... Noi, entităţile sportive, nu avem capacitatea să ţinem sub control astfel de evenimente, dar ni se pun în cârcă. 

Teoretic, poate avem o vină dacă ne raportăm la regulament, dar cred că e făcut aiurea, pentru că un club nu are capacitatea să controleze aceste evenimente. Trebuie să angajăm sute de oameni, o mie, ca să ţină în pază 15-20.000 de oameni. A fost o diversiune făcută de cei de la Rapid pentru a distrage atenţia de la gesturile lui Săpunaru. Acei oameni au apărut în zona vestiarelor după ce scandalul a luat proporţii. Erau oameni din zona mixtă, foarte aproape şi când au văzut acea învălmăşeală au mers din curiozitate, pentru că era ceva inedit”, a declarat Mititelu la Prima Sport.

Săpunaru, suspendat o etapă

Pe lângă suspendarea de un meci primită, Săpunaru va fi și amendat cu 9.400 de lei, adică mai puțin de 2.000 de euro. 

După incidentele de la tunel, Săpunaru a încercat să își justifice gesturile golănești. Fundașul susține că nu a lovit persoana cu care a intrat în conflict în drumul către vestiare, la care Adrian Mititelu, patronul de la FCU Craiova, s-a referit drept „amic”. Fundașul Rapidului spune că a fost lovit și că a reacționat pentru că s-a temut pentru integritatea sa.

Potrivit spuselor lui Săpunaru, anterior acelui incident, în jucătorii Rapidului s-a aruncat cu apă, cu bidoane și cu țigări.

În primul rând, vreau să prezint scuze Jandarmeriei, am crezut că ei au dat cu spray-ul, dar au fost stewarzii. Din cauza lor nu am putut juca din minutul 84 până în minutul 90.

Al doilea lucru, am văzut că există mulți doritori de scandal, care vor să mă denigreze. Haideți să vă explic și varianta noastră, că asta nu există. Există doar a lor!

Am stat cu galeria noastră, am cântat, apoi s-a terminat. Am mers către vestiare, iar la tunel era omul care a intrat pe teren și i-a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu (n.r. - se referă la suporterul poreclit Poștașu).

Nu îi spun numele, că nu mă interesează și nu avem vreo relație. A aruncat cu apă, sticle și țigări pe noi! De asta m-am enervat, nu am avut nicio treabă cu jucătorii și oficialii Craiovei.

- Cristi Săpunaru, căpitan Rapid

Cum s-a apărat Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”

Citește și:

Sancțiune dură în urma scandalului de la meciul FCU Craiova - Rapid: „Sunt șocat!”

Cum a comentat Victor Becali incidentul în care a fost implicat Cristian Săpunaru la finalul meciului FCU Craiova 1948-Rapid: „Nu l-am văzut lovind pe cineva”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (48)
chris60
chris60  •  29 Septembrie 2022, 14:18

Adriann, nu inteleg despre ce inscenare vorbesti? Imaginile ni-l arata pe Sapunaru ***, scuipand si luptandu-se cu o armata de oameni care nu pot sa-l tina. De asemenea, ni-l arata la iesirea pe tunel scuipand in sus (sic!) catre suporteri. Revenind, despre ce inscenare este vorba?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terranovaaa
terranovaaa  •  29 Septembrie 2022, 14:10
Postat de george.br pe 28 Septembrie 2022, 23:59

Usor, Clonache, usor! Da' stiu ca ai ceva tupeu! Se pare ca tupeul ti-e invers proportional cu inteligenta. Ati tras sforile de n-ati mai putut ca sa va albiti smardoiul si-ai mai vrea si altoirea nasilor vostri! Ati ajuns echipa sistemului, nesimtitilor!

Asta e culmea ipocriziei sa comentezi dupa ce jurai ca nu mai treci pe aici si tu ca fan al clonei fc who 2017 fara nume si stema sa numesti Rapidul clona :)))

adriann_
adriann_  •  29 Septembrie 2022, 13:52

Mititelu isi da seama (prea tarziu) ca si-a facut dusmani toti rapidistii prin participarea la aceasta inscenare odioasa. Nu-i nimic Mititelule, cand dusmanii tai cat se poate de reali o sa incerce sa te mai pravaleasca odata prin ligile inferioare sau la puscarie poate o sa-ti intoarcem si noi "favoarea"...

Vezi toate comentariile (48)
Comentează