FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Cristian Ciocoiu, povești din vestiarul Stelei: „Lăcătuș avea o afinitate față de mine, în afara faptului că mă făcea moldovean puturos”

Cristian Ciocoiu, în tricoul Stelei. 
Foto: Arhivă GSP
Cristian Ciocoiu, în tricoul Stelei. Foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 12:10 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 16:02

Cristian Ciocoiu (47 de ani), fostul mare atacant de la Steaua, a rememorat, într-un dialog purtat la Bacău în direct la GSP Live, momentele petrecute în compania unor foști fotbaliști uriași din istoria roș-albaștrilor, precum Marius Lăcătuș, Adrian Ilie, Daniel Prodan, Sabin Ilie, Denis Șerban sau Iulian Filipescu. 

Cristian Ciocoiu a evoluat la Steaua în perioada 1996 - 2001 și a câștigat 5 trofee: două titluri de campion, două Cupe și o Supercupă. A mai evoluat în carieră la FC Selena Bacău, FCM Bacău și FCSB. Cu FCSB a cucerit titlul de campion, în sezonul 2004 - 2005. 

VIDEO. Cristian Ciocoiu, povești din vestiarul Stelei. Episoade cu Lăcătuș, Adi și Sabin Ilie, Didi Prodan, Denis Șerban și Filipescu

Cristian Ciocoiu, despre Marius Lăcătuș: „O mare onoare să joc alături de el”

„Am avut mereu o relație specială cu Marius Lăcătuș și chiar avea o afinitate față de mine, în afară de faptul că îmi spunea că sunt cel mai puturos moldovean pe care l-a văzut în viața lui. Dar încerca să mă motiveze și nu am ce să îi reproșez. 

Pentru mine a fost o mare plăcere și o mare onoare să joc alături de el. Ce puteai să îți dorești în momentul ăla în România în afară de a primi o centrare de la Lăcătuș?”, a spus Cristian Ciocoiu. 

„Nu se poate așa ceva!” » Alex Pițurcă a răbufnit în sala de tribunal, la procesul lui Mario Iorgulescu. Termenul a durat doar 5 minute
PROCES
„Nu se poate așa ceva!” » Alex Pițurcă a răbufnit în sala de tribunal, la procesul lui Mario Iorgulescu. Termenul a durat doar 5 minute

Cristian Ciocoiu, despre Adrian Ilie: „Avea niște execuții și o viteză fenomenale”

„Era un jucător senzațional. Nu am apucat să joc foarte mult cu el, pentru că s-a transferat la Valencia, unde a demonstrat că avea o mare clasă. 

Avea niște execuții și o viteză fenomenale”, a precizat fostul atacant al Stelei. 

Cristian Ciocoiu: „Am avut o altercație cu Didi Prodan la un antrenament”

„Didi Prodan voia să pară tot timpul un dur și era un jucător dur în timpul meciului, dar avea momente în care voia să pară dur și în viața de zi cu zi. Reușea până la un moment dat, pentru că sufletul lui era așa de curat și de bun, încât se pierdea în duritatea asta la un moment dat.

Am avut o altercație cu el chiar la antrenament, în primul an când am ajuns. Eram la un joc și am avut eu o intrare dură la el. A rămas mirat, după care a venit mai hotărât la mine. După care am devenit foarte, foarte apropiați, pentru că lui îi plăceau jucătorii care nu se speriau și avea și un mod de a te testa.

Conta foarte mult să bagi piciorul atunci, atât la meci, cât și la antrenament. Jucătorii fricoși nu erau apreciați la Steaua”, a declarat fostul fotbalist al „militarilor”. 

Cristian Ciocoiu, despre Sabin Ilie

„Sabin Ilie a avut un an în care a dat toate golurile posibile și a avut niște execuții și niște meciuri senzaționale, care l-au propulsat și în Turcia, la un nivel foarte bun. 

A fost și el un jucător foarte talentat, dar cred că ăștia talentați au o problemă cu psihicul, cu mentalitatea”, a relatat Cristian Ciocoiu. 

Cristian Ciocoiu, despre Dennis Șerban

Cristian Ciocoiu a vorbit și despre Dennis Șerban (47 de ani), fostul mijlocaș al Stelei. 

„Dennis Șerban era un jucător cu niște calități extraordinare. A făcut și el niște meciuri foarte bune”, a punctat Cristian Ciocoiu. 

Cristian Ciocoiu, despre Iulian Filipescu

„Iulian Filipescu era personaj foarte serios. A fost un fotbalist foarte bun, care a făcut performanță și a jucat foarte mulți ani la un nivel foarte ridicat. 

Chiar dacă nu toată lumea îl aprecia, el era un tip foarte serios, care și-a făcut tot timpul datoria cu brio”, a completat Cristian Ciocoiu. 

Cine e Cristian Ciocoiu

  • Născut în 1975, la Bacău, atacantul a debutat în Divizia A la vîrsta de 18 ani, la Selena Bacău, într-un meci cu Farul Constanţa. A jucat timp de 4 sezoane la echipa din oraşul său natal, timp în care a bifat 55 de partide şi a înscris 15 goluri.
  • Anul 1996 i-a adus transferul la Steaua Bucureşti, echipă cu care a cîştigat trei titluri de campion, în 1997, 1998 şi 2001. La Steaua, Ciocoiu a înscris 32 de goluri, fiind pe teren în 126 de partide. Tot sub culorile echipei din Ghencea, Ciocoiu a jucat şi în Cupele Europene, în cele 25 de meciuri el înscriind 8 goluri.
  • În 2001 s-a întors în Moldova. 78 de partide jucate în 3 ani de contract şi numai 13 goluri, acestea au fost cifrele jucătorului la echipa FCM Bacău.
  • Pe 1 septembrie 2004, Ciocoiu a semnat din nou cu Steaua, contract ce ar fi trebuit să se încheie în 2007. Jucătorul nu a evoluat însă în prea multe meciuri, dar a bifat prezenţa în partida de poveste cu Valencia, din Cupa UEFA, din Ghencea.

Citește și:

Lusitanul din Liga 1 visează să îmbrace tricoul României: „Simt ceva special când aud imnul”

Schimbă Rotaru strategia? Ce s-a întâmplat în ultimul sezon în care nu a avut profit

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
iri_
iri_  •  11 Ianuarie 2023, 17:58
Postat de istet10 pe 11 Ianuarie 2023, 14:16

Extraordinar in fotbalul nostru. A dat goluri extraordinare pt Steaua. Ca a scuipat si cotonogit adversari pt a da goluri si pt a trage echipa dupa el e foarte bine. Tribuna stelista l-a iubit pt asa ceva. Dinu, dinamovistul, a fost vreun sfant? Ce bine ne-ar prinde unLacatus acum.

Dinu, Lucescu, Andone, lista e lunga, dar se uita prea usor. Toate echipele aveau cotonogari de meserie, era un fel de balanta, trebuia echilibrat jocul cumva...

johnny_blade
johnny_blade  •  11 Ianuarie 2023, 16:15

Bine ca ati corectat, dar nu pot sa nu remarc ca mi-ati cenzurat comentariul pentru un cuvant pe care voi il puseserati in titlul articolului!!!

johnny_blade
johnny_blade  •  11 Ianuarie 2023, 15:59

Bai ziaristii lu' peste, nici sa citati corect dintr-un interviu inregistrat nu sunteti in stare?!? Ciocoiu aminteste ca Lacatus ii spunea ca e cel mai "puturos moldovean pe care il cunoaste". E foarte diferit de a-i spune "***". Cel mai probabil, Lacatus ii spunea ca e lenes, nu ca mirosea urat. Absolut socanta incompetenta falsilor ziaristi de sport din Romania!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează