FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI VS FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Cum vede judecătorul român de la TAS decizia din cazul Sepsi vs FCU Craiova: „Este doar un prim pas!”

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 17:07 / Actualizat joi, 09 martie 2023 18:02

Cristian Jura, expert în dreptul sportului pe plan național și internațional, cu mai bine de 10 ani experiență în domeniu, judecător român la TAS, laudă decizia luată de Comisia de Recurs în cazul Sepsi vs FCU Craiova. 

  • După ce la Comisia de Disciplină s-a decis victoria lui Sepsi cu 3-0,  Comisia de Recurs a hotărât azi ca meciul să se rejoace din minutul 1, pe 15 sau 16 martie, data exactă urmând să fie stabilită în curând
Sepsi protestează după decizia Comisiei de Recurs: „Mergem la TAS! Ne e scârbă. Nu avem niciun regulament, ci doar legea Mititelu!”
SEPSI
Sepsi protestează după decizia Comisiei de Recurs: „Mergem la TAS! Ne e scârbă. Nu avem niciun regulament, ci doar legea Mititelu!”

Cristian Jura, după decizia din cazul Sepsi vs FCU Craiova

„Salut decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF pentru măsura adoptată astăzi, prin care a dispus rejucarea meciului dintre Sepși OSK și FC U Craiova. Este o soluție în favoarea sportului și a combaterii rasismului și xenofobiei.

Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond, nu trebuie să uităm o clipă principiile fundamentale ale sportului: fair-play și bucuria performanței. 

Decizia de azi este doar un prim pas și generează angajamente curajoase pentru autorități, FRF, LPF, cluburi, autorități locale, asociații ale suporterilor.

Autoritățile trebuie să adopte măsuri severe de sancționare individuală a suporterilor care comit acte de rasism sau xenofobie, FRF și LPF vor trebui să demareze acțiuni concrete de instaurare a unei atmosfere civilizate pe stadioane.

De asemenea, măsuri clare legislative de schimbare a regulamentelor dar și clarificarea noțiunii de spectator/suporter, a legăturii juridice dintre aceștia și cluburi sunt următorii pași care trebuie clarificați.

Aștept sa văd un meci organizat exemplar din punctul de vedere al combaterii rasismului/xenofobiei pe stadion și al unei atmosfere de fair-play din partea tuturor”, a transmis Cristian Jura pentru GSP.ro.

Cum vede judecătorul român de la TAS decizia din cazul Sepsi vs FCU Craiova: „Este doar un prim pas!”
Cristian Jura

Noul clasament din Liga 1. FCU Craiova e pe loc de play-off, pe 6

LOCECHIPĂMECIURIPUNCTE
1Farul2961
2CFR Cluj2960
3FCSB2954
4Rapid2952
5CSU Craiova2951
6FCU Craiova2840
7Sepsi2839
8U Cluj2934
9FC Voluntari2933
10Petrolul2933
11Chindia2931
12FC Botoşani2931
13Hermannstadt*2929
14UTA2927
15FC Argeş2927
16Mioveni2921

*Hermannstadt a pierdut 9 puncte la TAS, pentru neplata datoriilor

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Halucinant! Căpitanul Achim a pariat pe înfrângerea echipei sale la un meci de Liga 1: a dat gol în memoria bunicului său, dar a pierdut banii la ultima fază. „Sunt blestemat. Îmi vine să plâng”

EXCLUSIV Bilete vândute din portbagaj și acuzații de speculă și distrugere » Ce s-a întâmplat, în Gruia, înaintea derby-ului CFR - U Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
Dobermannul
Dobermannul  •  10 Martie 2023, 12:42
Postat de craiovamaxima pe 09 Martie 2023, 19:43

Decizie corecta, in spiritul jocului sportiv. Cea mai buna, sa mearga mai departe! Felicitari pentru decizia luata!

Nici macar nu trebuia sa se ajunga aici. Trebuia oprit meciul identificati cei care strigau dati afara din stadion si amendati conform legii dupa care se relua meciul iar daca nu se intruneau conditiile se rejuca. Asta este regulamentul si toti cei ce comenteaza aici pot singuri sa-l citeasca si sa se lamureasca.

kuba_.
kuba_.  •  10 Martie 2023, 10:11
Postat de csaba pe 09 Martie 2023, 22:14

Eu dacă aș fi patronul lui Sepsi, nu m-aș prezenta, cum adică eu clubul sunt vinovat că cei din sud urlă "afară ungurii din țară" prin așa decizii se luptă împotriva rasismului și a xenofobiei, halal țară și judecători!!!

Nu ma.mira ca esti t..t , asemenea la 90⁰/⁰ din comunitatea voastra. Ca pozati in victime, ne doare in basca! Atata timp cat descinsiderati steagul Romaniei, Imnul National al Rimaniei , nu dam doi bani oe voi. Ceea ce faceti in Romania, faceti si in Slovacia, Serbia sau Ucraina. Nu au reusit austriecii sa va educe , dar incercati sa pozati in "educati". Rusine sa va fie!

adriann_
adriann_  •  10 Martie 2023, 08:23
Postat de Dobermannul pe 09 Martie 2023, 20:15

Nu e nimic liber. Exista un regulament https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2018/07/RD-actualizat-01.2017.pdf care sanctioneaza ce spui tu trebuie doar aplicat iar regulamentul asta spune clar ca "afara cu ungurii din tara" nu se sanctioneaza cu oprirea meciului si pierderea lui la masa verde ci cu alte sanctiuni.

Si bineinteles ca "afara cu ungurii din tara" NU e xenofobie (ungurii respectivi fiind locuitori ai acestei zone de cel putin 1000 de ani NU pot fi considerati straini) ci fix rasism in sensul larg al termenului, de ura fata de cei din alt grup etnic etc. De ce aia de la Sepsi nu si-au luat un avucat bun care sa explice lucrurile astea ramane de vazut, posibil ca sponsorul lor de la Budapesta sa fi considerat ca are mai mult de castigat daca ii pune sa pozeze in nedreptatiti de catre comisiile de la Bucuresti etc.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează